nema ni kod mene kolostruma. Upravo pogledala film Tully, nije los! Malo drugacija perspektiva majcinstva 😂
url=https://lilypie.com]
Joj ta praznovjerja.... Salatice u hercegovini nema rucka,jos im ti trebas pravit haha,bas fora kad donesu rucak,tada trebaju najavljene posjete.... ne trebaju dva rucka u danu hahaaha.
Joj i kod nas je nemoj susit robu po noci,crveni konac bla bla. To su sve praznovjerja. U Boga vjerujem i ne bojim se toga. A ti obicaji tipa drvo zasadit ili rakiju ostavit to mi je bas super. Mogli bi i mi nesto od tog lad se cura rodi,to mi je predivno.
Meni kolostrum curka ponekad. Al to bude kap-dvije i ne vise. Evo citav tjedan nije bilo nista...
I ja prijavljujem da nemam 🤣 Ako bude super, ako ne super haha. Vjerujem da nije pokazatelj, alii mozda je interesantno da se malo pojavi, ono jos jedan pokazatelj da se blizi susret 😍
Blaza,
da, isto mislimo. Ja bas razmisljam ima li tako neki obicaj fin, kao to za drvo i rakiju, ali sve kontam da nema, sve samo strahovi i uroci neki. Jbt, ko isprepada narod toliko prije hahahhahaha.
A ne nose svi rucak svakome, nezz da li sam dobro objasnila, samo bliznji ovako i ne praktikuju bukvalno svi. Moja mama voli to, gurman kao i sama haha, ali samo bliznji (bliski prijatelji, bliza rodbina).
Ajme ovo za drvo i rakiju mi je super 😍😍
Mi(braca i sestre) imamo svoje masline 😁😁
Ja sam već rezervirala majku da mi kuha, dok se ne snađemo na početku, ima super radno vrijeme da atigne skuhati i znam da joj neće biti teško. A i dragi voli kuhati pa će on dok je kod kuće s nama, bit će 2, 3 tjedna sigurno na godišnjem kad dođe beba. Pa ćemo to zajednički sve izgurati. Uopće se ne brinem.
A gosti ništa, makar neka daljnja rodbina neće ni doći, samo bliski i prijatelji, a njima ćemo reći kad može, neće sigurno trčati rano, imaju razumijevanja a ako nemaju reći ćemo mi kad mogu posjete.
mi moramo zamijeniti umivaonik. parfem mi je pao i baš napravio ogromnu pukotinu. ne znam jel to možemo samostalno ili bolje da odmah zovem majstora 😂
fora su mi ove ideje s maslinom i orahom. šteta što nemam gdje zasaditi 😢
Predavanje KB Merkur - Anesteziolog
U petak smo imali 2 predavanja u jednom, predavači su bili
Anesteziolog i pedijatar/neonatolog
Ukratko ću samo natipkati što je predavala anesteziologinja, jer je koristila jako puno stručnih termina, i gotovo je nemoguće da vam ja laik to točno prenesem.
Tri moguće vrste anestezije prilikom poroda
- Spinalna
- Epiduralna
- Lokalna
Anestezija/Anelgezija u porodu uvelike pomaže smanjenju broja komplikacija i smrtnosti kod majki i novorođenčadi.
Trudnice se uvijek smatra da su jele prije poroda, obzirom da je njihov želudac u zadnjim tjednima trudnoće tako položen da ga je nemoguće u potpunosti isprazniti. Od trenutka dolaska u bolnici trudnice ne smiju jesti, jer u slučaju nužnosti opće anestezije (carski rez) jako je bitno da u gornjem dijelu probavnog sustava nemaju sadržaja koji bi mogao dovesti do gušenja.(tkz. Aspiracija pluća)
U ovom dijelu se spominjala i hiperkoagulabilnost, kao manja mogućnost krvarenja u bilo kojem dijelu tijela.
Kontraindikacije
- Krvarenje
- Šok
- Tlak
- Infekcija
- Alergija
Neželjeni učinci
- Bradikardija - usporen rad srca. Ako imate bradikardiju, vaš mozak i drugi organi možda ne mogu dobivati dovoljnu opskrbu kisikom koja im je potrebna. Jednako tako ni beba.
Epiduralna anestezija se može dati svima ispod L2 kralješka, ako nema drugih oštećenja,ozljeda ili bolesti kralježnice u tom predjelu, ili ogromne tetovaže da se ne može upiknuti anestezija bez da se prolazi kroz boju od tetovaže koja je u podkožnom tkivu.
Kada se postavlja epiduralna anestezija, prije svega potrebno je staviti kateter kroz kojega se onda dodaju svi drugi lijekovi itd.
Pravi trenutak postavljanja epiduralne anestezije je kada je rodilja otvorena 3-4 cm, što znači da jedan dio trudova mora proći, jer ako prije trudova daju epiduralnu, tada ona može potpuno zaustaviti trudove ili ih potpuno ublažiti, što bi onda potpuno zaustavilo otvaranje.
U slučaju postavljanja epiduralne anestezije, tlak se kod rodilja mjeri nebrojeno mnogo puta svkaih nekoliko minuta. U slučaju naglog sniženja tlaka, trudnice se stavlja na infuziju.
Jedan od najvećih mogućih komplikacija je da se ne zatvori krvna žila u koju se davala infuzija, u tom slučaju može doći do krvarenja, ali takvi su slučajevi jako rijetki.
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Cure što se ono pisale za vodeni iscjedak?? Mene lagano zabrinjava što mi kroz dan budu mokre gaćice, ko flekica i to više gore. Sad me uhvatio strah da nije plodna voda. Je tko probao taj test za plodnu vodu??
Sortiraj odgovore
Najstariji