Oprosti,ali tvoj komentar o kolicima mi baš nije uredu. To što si neki mogu priuštiti kolica od xy kuna je stvar mogućnosti i svačijeg izbora što mu se sviđa. To što ti možda nisi u mogućnosti kupiti tako neka opet ne daje ti za pravo da govoriš da ljudima treba naplatiti duplo jer su kupili skuplja kolica. Eto ja imam Peg Perego kolica i što sad… Nisam ih kupila jer mi je neka prodavačica nešto napričala nego što sam se za njih odlučila i prije odlaska u trgovinu.
Tako rijetko dobijem komentar na svoj post pa onda ovakav...
Štrudlice, nismo se razumjele. Ovo moje išlo je orije svega prodavačice koje bi trebale biti educiranije od toga da guraju svakome najskuplje modele. Ako dođem informirana i kažem joj gornji limit, a uz to dam do znanja što mi je kod kolica važno i na prvo spominjanje posebne cijene za konstrukciju se nasmijem i kažem da mi to nikako nije jasno (sori, meni njihov argument da je Peg Perego 2014. imao najsigurniju autosjedalicu pa da zato mogu držati zasebnu cijenu konstrukcije ne drži vodu!), očekujem da zna više od nabiflanog teksta. Mislim, to joj je posao. Ili bi trebao biti.
Također, iskustvo obilazaka velikih, razvikanih, hvaljenih trgovina pokazao se totalnim promašajem jer je tamo, kako sam jasno napisala, u ponudi samo nekoliko modela i sve redom 7+ tisuća kuna. To hoćeš li ti ili itko kupiti takva kolica, apsolutno je vaša stvar (ta nego čija), jednako kao što je moja da komentiram i eventualno upozorim druge da dvo ili trostruko skuplja kolica ne znače nužno trostruko veću kvalitetu (samo zato što su razvikana ili ih netko u fućanu gura).
Argument koji bi mi jedini mogao značiti jest onaj da tih nekoliko "jačih" proizvođača ima doživotnu garanciju. Ali onda opet, ne trebam doživotnu garanciju niti mi ona doista vrijedi te razlike + što nekako mislim da ko nas u Hrvatskoj stvari ne funkiconiraju uređeno kao drugdje pa je pitanje bi li ti doista besplatno zamijenili štogod. S treće strane, sve firme koje iole drže do sebe, i tako šalju zamjenske dijelove, čak i bez papira o doživotnom jamstvu.
Eto, na to sam mislila.
Isprike ako si se našla prozvanom.
facebook.com/mamaimak/
Potpisujem Strudlicu! Ako cu i dati milijun kuna i voziti na zlatnoj konstrukciji to je moj osobni izbor. Osim toga kod nas u zemlji jako puno trose najcesce oni koji imaju najmanje, i otplacaju to na 24 ili 36 rata,a ekipa koja ima cash ga s razlogom ima,jer se ne ponaša rastrošno. Oko cijene kolilo ce netko platiti nema raspravljanja…
Objasnila sam sve, ne bih opet. Kužim ja da ste vi tu uhodana ekipa, ali moj post nije (bar ne namjerno, isprike još jednom) upirao ni u koju od vas.
Ja sam netko tko ne bi za kolica dao tu cifru iako ju ima, o tome se radi. Ali komentar je išao trgovine i trgovkinje. Nadam se da je to sad to.
facebook.com/mamaimak/
Cure što se ono pisale za vodeni iscjedak?? Mene lagano zabrinjava što mi kroz dan budu mokre gaćice, ko flekica i to više gore. Sad me uhvatio strah da nije plodna voda. Je tko probao taj test za plodnu vodu??
Ništa bez dnevnog uloška. Doduše, i tad me dočekaju čuda ovisno od dana, ali pomaže svakako. Ja ih i inače nosim na dnevnoj bazi, neovisno o trudnoći ili prije o dijelu ciklusa. Ne da mi se razmišljati o mokrosti i flekicama.
facebook.com/mamaimak/
Strudlice imam ga ponekad pa mi doktorica preporučila Lactogyn vaginalete na bazi probiotika.
Barbie meni je tako rub pločice u kupaoni puknuo jer mi je bubnuo parfem na pod 😏 Nisam mogla vjerovati.
Strudlice,
i ja ga imam. Nekad vise, nekad manje. A prevrnula sam sve apoteke kod nas, da li imaju test/uloske za plodnu vodu i nemaju :/ Kao nisam prva sto trazim ili bilo je nekada, nema sad. Ne razumijem zasto ne nabavljaju toliko bitan proizvod, koji razlog 😶
Curke hvala vam na iskustvima 🤗😘 vec sam se prepala da nista od mog dojenja. 😔
Ipak ima vas dosta i koje nemaju kolostrum sada i nadam se da ce nam krenut u pravom trenutku 😊
Bruna kuzim te da, tak i ja svog muza vodim.. isto imam feeling da on sve kao kako cemo lako cemo 😅 moj se veseli tecaju, porodu manje 😂
Zavidim na lijepom vikendu tj danu, bome ste ga max iskoristili 😍😍 neka treba i uzivat 😊
Pticice ja cu uzet onda za svaki slucaj vise blaznica za grudi kad se pipa otvori 😂😂
Bozepetra, izgleda da si krivo shvacena, al kao sto mozes skuzit ovdje vlada jedna harmonija oko toga da ne komentiramo cijene i skupocu necega, dosta nam to okolina i rodbina radi 😅😅 nemoj zamjerit ako se tvoj post nekad ne komentira, ima nas toliko da mozda predvidimo..
što se tiče kolica, ni ja ne bih (i nisam) za to dala preko neke cifre koja je meni bila ok. ne mislim da objektivno neka od popularnijih kolica vrijede baš toliko. ALI, x puta sam u životu svjesno dala previše novaca za nešto jer se meni to nešto jednostavno toliko sviđa i moram imati baš to. a što se kolica tiče nisam se zaljubila tako u neka skupa pa je bilo svejedno 😂
S predavanja - Pedijatar / Neonatolog
Do prije 10 godina sva novorođenčad(se odmah nakon poroda kupala u vodi. Međutim takva se praksa ukinula jer je dokazano da je neoprana beba zaštićena od bakterija bijelim slojem kojim je bila zaštićena u majčinoj utrobi. Stoga se bebu danas samo obriše toplim ručnikom, i odmah ju se stavlja "skin to skin" na majčina prsa. U slučaju carskog reza, rođena beba se stavlja ocu na prsa u sobi izvan operacijskog bloka, najčešće je to soba intenzivne njege u kojoj će majka provesti prva 24 sata. Ova metoda je uvedena zbog pothlađivanja, odnosno puno bolje adaptacije novorođenčeta koje se tako bolje adaptira na temperaturu. Sjetimo se, ono je izašlo iz mračnog i mirnog mjesta, a stiglo je na vrlo svjetlo i bučno mjesto, pa za bebu to znači svojevrsan šok.
Nakon što prođe 2 sata nakon poroda bebu će nam uzeti kako bi se nad njom obavila sva potrebna mjerenja i metode koje su obvezne u svim hrvatskim rodilištima.
Prema APRAG ljestvici se ocjenjuje dijete - sve ocjene od 8-10 su odlične ocjene za dijete. Sve ispod 7 su one koje imamo neki razlog za zabrinutost. Ne mogu sva djeca dobiti 10, jer jednostavno nisu sva djeca ista, što ne znači ako beba ima ocjenu 8 da imamo razloge za brigu. Po kojim kriterijima se ocjenjuje, prilažem u nastavku. Najčešće to su: težina , visina(duljina), opseg glave… Kada se još jednom provjeri broj narukvice s majčinom, srce, pluća, usna šupljina, te kada se djetetu daju protuinfekcijske kapi za oči, te injekcija vitamina K beba ide kod mame u sobu.
Zašto se injekcija vitamina K daje svim bebama u razvijenom svijetu?
Dijete se rađa sa nerazvijenom jetrom, i zbog toga je jedan dio populacije umirao netom nakon rođenja jer su se zbog nezrele jetre događanja unutarnja i vanjska krvarenja u 1.tjednu djetetova života (Hemeroaglična dijareza). Nezrela jetra uzrokuje i dječju žuticu.
norovođenče se također cijepi sa BCG od kojega će na ruci imati prisutnu krasticu još naredna 2-3 tjedna
Svakom djetetu rođenom u Hrv.rodilištima će se automatski vaditi krv za biokemijski probir
Svi uzorci se automatski šalje na KBC Rebro gdje se provjeravaju sve moguće prisutne metaboličke bolesti, koje se mogu u ovoj fazi prepoznati. To je test na 20 nasljednih metaboličkih nasljednih bolesti. Mnoge od njih se mogu na vrijeme spriječiti, baš zbog ove metode ranoga otkrivanja, i mnoge od bolesti su upravo zbog ove metode gotovo iskorijenjene.
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
U rodilištu se djetetu radi i rani probir sluha.
Tek 1-3 novorođenčadi na 1000 ima nekakve smetnje sluha. Takvi slučajevi se direktno upućuju na SUVAG i nadležne liječnike da se krenu pripreme za liječenje već u ranoj fazi.
Bebama se radi probir tkz. ultrazvuk kukova.
Samo u slučaju kada je to majci jasno naglašeno je potrebno široko povijanje.
Ako rađate kod kuće, što je sve češći trend, vodite računa na sve ove nužne postpuke koje se s bebom moraju obaviti u bolnici. Najčešće majke koje su rodile kuće dolaze u rodilište nakon više od 3 dana što zna biti kasno.
Što ćemo još sigurno primjetiti na našim bebama?
Svima je prilikom rođenja izduljena glava. To je zato što im fontanele (kosti glave) nisu srasle! One morjau biti otvorene do 18 mjeseci djetetovog života jer to omogućuje razvoj i rast bebinog mozga. Ukoliko su kosti glave srasle, to se onda treba operirati. Upravo te kosti se trebaju stisnuti i mogu se preklopiti prilikom poroda što bebi omogućuje prolaz kroz uzak prostor.
Često prilikom ili netom nakon poroda bebin nosić, oči, brada i vrat djeluju deformirano, što je posljedica poroda i ispravlja se u prvih nekoliko dana. Imaju najčešće jako kratak vrat i dlačice na prsima i leđima koje vrlo brzo otpadnu.
Na očima i vratu bebe znaju dobiti kapilarne nevluse "crvenilo" koji se još zovu "ugrizi rode" - također nestaju za nekoliko dana, ne treba stvarati paniku.
Kroz nekoliko dana bebama se javljaju bijele točkice i mjehurići. To je dobar znak, jer označava razvoj masnih željezda lojnica i znojnica.
5-6% djece se rađa sa zubima.
Muška novorođenčad mogu imati povećana spolovilo, posebno jaja, to se zove hidrokela, nakupina vode. To se najčešće samo povlači i ne primjenjuje se ništa do prve godine djetetova života.
Ženska novorođenčad zna pod utjecajem majčinih hormona imati svoju prvu menstruaciju, pa pelena može biti "krvava". U tom slučaju također ne treba paničariti, nego će se majku uputiti koji joj je od hormona koji prenosi dojenjem pojačan, te će simptom vrlo brzo nestati.
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
bozepetra, za koji model si se na kraju odlucila? Mislim da ste se mozda svi samo krivo shvatili i ajmo zaboraviti ranije postove 😊 ja sam danas primjetila pojacan bjelkasti iscjedak, nema mirisa ni popratnih tegoba i koliko znam, ne bi trebalo biti problematicno. Ali svakako sam na pregledu u srijedu pa cemo vidjeti sta doc kaze! (strah me vaganja u srijedu) 🐷🐖
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji