Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Enna010
    26. Rujan 2018. 22:37

Ana pa ti si super meni vise nista S ne moze naviriti doduse ja sam uvijek bila izmedju S/M

• Malaaiva
    26. Rujan 2018. 22:51

tratinčica25

@nali , @ana89 - svakako cu mirovati, da.. Moji tjedni su 29+2. Sljedeci pregled mi je 15.10. , pa cemo vidjeti što ce biti novog.. 😊 Ugl. Da, znam da moram mirovati, i psovat ce me cure koje miruju cijelu trudnocu, ali meni je ovo prestrašno! 2 mjeseca ležanja s pauzama samo na wc i na jelo.. 😢😕

Dobro došla :) 😄
    Meni su prije 20 dana izmjerili da je cerviks 29 mm, pa na kontroli za tjedan dana uz strogi mirovanje su rekli 34 mm, iako se on navodno  ne može povećati, vjerojatno ovisi kako mjere i iz kojeg kuta. Al su meni isto rekli strogo mirovanje, i prvi par dana sam bila h depri al vjeruj mi brzo se navikneš 🤣🤣🤣 sad mi to ležanje uopće ne pada teško 😄😄😄

Rita

Klikerica
    26. Rujan 2018. 23:40

S današnjeg predavanja u KB Merkur...

prije svega bilo je jako zanimljivo, a babica je bila brza kao zmaj, sve je ispričala u ravno 28 minuta, toliko brzinom da sam jedva uspjela misliti,a kamoli sve zapisati... došle su na početku dvije babice, ali jedna je otišla odmah jer je rekla da imaju 9 žena u porodu i da mora ići... zbog toga nam nisu niti pokazali rađaonu, sve je bilo puno...

Predavačica: Anamarija Karasman

ova druga s njom se zvala Biserka...

Najbitnije upute koje smo dobili...

- Ako vodenjak prsne doma, prvo leći 15 minuta i mirovati, potom jesti, otuširati se i tek onda krenuti prema bolnici

- Ako primjetimo sukrvicu, onda ići u bolnicu odmah!

- u rađaonici ponijeti samo vodu, a jesti ćemo tek 2 sata nakon što prođe porod. Nećemo biti gladne u sobi, jer ako nam se potrefi večera, a već smo zaprimljeni u rodilište, večera će nas čekati u sobi.

- Ponijeti sa sobom sve papire koje smo dobili od prvoga trena kada je utvrđena trudnoća, a najbitnije nalaz koji pokazuje KRVNU GRUPU  . Ako je taj nalaz na djevojačkom prezimenu, a sada se prezivamo drugačije,obavezno nabaviti nalaz sa sadašnjim prezimenom, ona ne zna zašto anesteziolozi na tome inzistiraju ili imati vjenčani list sa sobom u fasciklu. Još nešto vezano za djevojačko prezime - dječica su u rodilištu uvijek zavedena na djevojačko prezime majke, u roku 30 dana se zavode imenom i prezimenom u državnom sustavu.

- Sve za bolnicu spremiti u 1 torbu 

- Najbitnije za rađaonu - mobitel, punjač, slušalice,voda, wc papir (2-3 role), u rađaoni je njihova spavaćica obavezna, a na KB Merkur se i za vrijeme boravka u bolnici svaki dan može dobiti njihova spavaćica ako to želimo.

- Uloške najbolje uzeti vatene, koji nemaju na sebi nikakve plastike. Gaćice mrežaste, nikako uske slip jer je poslije poroda sve otečeno pa nam takve gaćice budu nedovoljno široke.

- Blazinice, Grudnjak za dojenje, Pelene veličina 10, vlažne maramice

- za izlazak iz bolnice sve što trebamo za bebu staviti u jaje ili nosiljku. Robica, pelena,dekica

- odjeću za majku isto pripremiti, jer nam one pomognu da se mi obučemo

- izdajalice imaju njihove, ne moramo nositi svoje osim ako isključivo želimo

- papuče za rađaonu obavezno trebaju biti gumene

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

Klikerica
    26. Rujan 2018. 23:41

- Kako prepoznati prave trudove? Pravi trudovi ne staju i u jednakim intervalima su. Između trudova se treba prodisavati i relaksirati. Moguće slušati glazbu, čak i poželjno.  

- Zašto se ne mogu piti neke tablete protiv bolova tijekom trudova? Zato što ih dijete može primiti preko posteljice, te to utječe na ponašanje djeteta. Lijekovi djeluju uspavljujuće što uspava bebu i onemogućuje joj da zaplače/prodiše/napuše pluća.

- Ako je sve prošlo okej - 2 sata poslije poroda vrijeme provodi skupa nova mala obitelj, u maženju sa tatom i bebom. Bebi se prvi puta daje dojenje 30 minuta nakon poroda.

- Pupkovina se reže kada ona pobijeli, otprilike 1,5 minuta nakon poroda

- Za matične stanice smo dobili letak

- Prematanje bebe nam pokažu u sobi

Sve info nalaze se na Facebooku KB Merkur primalje  

Sada štreberica ide na spavanje...

Blaza26
    27. Rujan 2018. 00:02

Klikerice streberice svaka cast na paznji. Super si sve upratila.😍😍😍😍
    Kad se spomene jedenje... ja bi se kuci rodila da moja baka,mamina svekrva nije "potjerala" nju i tatu u bolnicu. Moja mama je govorila da mora doruckovat da nece ic,i baka je inzistirala tati da je vodi(ima zena iskustva,5 djece rodila). Do rodilista su imali nekih 10 min voznje,i kad su stigli,nakon 10 min stigla i ja... u samo 2 truda.... 
    Molim Boga za genetiku,mama je i mene i sestru lako rodila.

Klikerica
    27. Rujan 2018. 00:07

Blaza26

Klikerice streberice svaka cast na paznji. Super si sve upratila.😍😍😍😍
    Kad se spomene jedenje… ja bi se kuci rodila da moja baka,mamina svekrva nije "potjerala" nju i tatu u bolnicu. Moja mama je govorila da mora doruckovat da nece ic,i baka je inzistirala tati da je vodi(ima zena iskustva,5 djece rodila). Do rodilista su imali nekih 10 min voznje,i kad su stigli,nakon 10 min stigla i ja… u samo 2 truda….
    Molim Boga za genetiku,mama je i mene i sestru lako rodila.

Hehe, što se hrane tiče, babica je rekla da muževi najčešće lete po ćevape ili u mcdonalds odmah čim žena rodi... da je to standardna praksa... a nakon ove moje dijete, kad kliker klizne niz tobogan... ovaj moj ima da mi kilu janjetine donese, majke mi... zaboravila sam kakav je okus bilo čega što je pečeno. Super je bila babica, jako sam zadovoljna današnjim predavanjem

Salatica9192
    27. Rujan 2018. 01:31

Zgaravica partyyy 😎😎😎😫😫😫😫 Svi ste pozvani, nadam se da niko ne dolazi hahah 🤣
    Klikerice, 
    hahahahaha lajk za jagnjetinu 👍🐑❤️

barbiemama
    27. Rujan 2018. 05:57

jutro 😘

joj, mene mučila žgaravica dva puta do sada i užas je to. izbjegavam sad jesti prije spavanja i hranu koja bi ju mogla prouzročiti. 

jutros sam nekako umorna, planiram uzeti GO sutra da se malo odmorim 😊

• zvrkica
    27. Rujan 2018. 06:25

Jutro 😀 Izasla na balkon kao ono 1 stupanj 😁😁😁😁

Zbrisala unutra pod dekicu.
    Jučer sam sjedila kod zubara i osjetila BH kontrakciju, baš neugodan osjećaj.
    Čekam da mi se doktorica javi, radi popodne, pa da krenem.sa antibioticima.

Sretno na pregledima danas svima 🤗

27. Rujan 2018. 06:50

Jutro cure kako ste danas?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.