Koliko sam upoznata porodiljni se otvara 45 dana od temnina ili 28..i od poroda 6 mjeseci porodiljni tijekom kojeg ke puna placa..onda iduch 6 je taj dopust i mak 4tisuce kn. Ispravite me ako grijesim. A to s GO nisam znala da se tako moze
Bulbi jos gore 🙈🙈
Ana antibiotici bi bili dobri kad bi se koristili za ono za sto sluze. Ovako je to kao na pazaru. Moja curka ima, zasad barem, dosta dobar imunitet, dvaput je pila atb, oba puta upala uha. Super ako se tako nastavi a i ako ove bebe budu imale slican imunitet.
Fora za g.o., nisam znala to. Ne znam jel vrijedi jos da se za 3 djece dobiju 3 godine ili je to neki prahistorijski zakon? Ne planiram ionako to koristit ali sad mi je palo na pamet. Bit ce nam financijski veselo i ako spojim komplikacije s punim porodiljnim. Nemam pojma jos kako cu i kad cu, otom potom.
Pepe da mislila sam da je decko, bapske price su u mom slučaju bile bapske price 😉
Moraš imati 12 mj neprekidnog staža ili 18 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine da bi stekla pravo. A što se tiče GO, jedini slučaj kad se prenosi je povratak s porodiljnog, ako poslodavac ne zatraži da prije otvaranja komplikacija prvo iskoristiš godišnji iz te godine. A ako ne onda ga prenosiš, uglavnom sve u dogovoru sa poslodavcem (jer znam i dosta slučajeva kad su se poslodavci oglušili ..
Lovre
Evo na ovom linku imate podatke o točnoj terminologiji, trajanju i naknadama:
http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/
Ono što mi većinom zovemo porodiljni i smatramo da traje 12 mjeseci se zapravo sastoji od 2 dijela: rodiljnog i roditeljskog dopusta. Rodiljni traje 6 mjeseci, a roditeljski isto toliko, ako ga koristi jedan roditelj. Ako pak roditelji odluče podijeliti roditeljski dopust, onda roditeljski traje 8 mjeseci (npr. mama ide raditi nakon 10 mjeseci (6+4), a tata ima pravo biti doma još 4 mjeseca) - barem sam ja tako shvatila.
Rekao je doktor da se ne cuju otkucaji, a da su titraji slabi..poslao me u bolnicu ali rekli su da dodem u petak jer da prije nema smisla, ako me gleda sada da ce mi samo rec istu stvar...sad do petka igra zivaca
Rekao je doktor da se ne cuju otkucaji, a da su titraji slabi..poslao me u bolnicu ali rekli su da dodem u petak jer da prije nema smisla, ako me gleda sada da ce mi samo rec istu stvar…sad do petka igra zivaca
:( drzim fige da sve bude u redu. Koja si nedelja (tjedan)? Kada ti je bio zadnji ciklus?
Hvala svima na dobrodoslici :)
Nisam stigla sve procitati, uglavnom, imam 27 godina i ovo mi je prva trudnoca :)
Bila je planirana.
Da li tko ima iskustva sa cistama? Dakle, imam trenutno cistu na jajniku. Doktor mi je propisao duphastone.
I kakav vam je bio progesteron prije trudnoce? Moj je bio jako nizak.
I zadnje, da li uzimate kakve vitamine? Ja pijem gynositol i jos nekakve vitamine (folna plus zeljezo) i omega 3.
Rekao je doktor da se ne cuju otkucaji, a da su titraji slabi..poslao me u bolnicu ali rekli su da dodem u petak jer da prije nema smisla, ako me gleda sada da ce mi samo rec istu stvar…sad do petka igra zivaca
Drzim fige da sve bude u redu. U kojem si tjednu? Koja je velicina embrija?
Sortiraj odgovore
Najstariji