Ja sam kilu u plusu. Proslu trudnocu sam ukupno 18 kg dobila 🙈 Ali skine se to sve, bitno da je beba dobro.
I danas me vec glava boli, tek je 11. Treci/peti/koji vec dan za redom 😭😭🔫
Tamanim jagode i ne planiram prestat. Pretjeruje se oko tih ogranicenja definitivno.
Meni je jos uvijek muka, pogotovo navecer. Bilo se ono smirilo par dana i onda opet po starom. 😓
Salatice jedi bobicasto voce, tipa borovnice. To ti je fino za grickat a mozes pojest puno i ne debljaju. I kokice isto ( al nemoj one s maslom sto idu u mikrovalnu). Uzmi kukuruz i ispeci 🖒nemoj ih solit uopce i bit ce ti ok 😊
Hvalaaa :)))) istrazila sam sada, borovnice i neslane kokice su bas bas zdrave u trudnoci i ne debljaju, kao i kuhana psenica koja je dobra i za probavu (zatvor). Javicu rezultate haha.
A za temu jagode i ne smije se u trudnoci, ja ih jedem, to jest pojedem, ne prejedam se, mislim da ne skodi.
ja sam totalno zbedirana. na zadnjem pregledu kod privatne ginekologice sam bila 2. svibnja. tada sam bila trudna 8+2. i ona mi je rekla da nađem soc ginekologicu za preglede i slično. i ugurala se ja kod neke super ocijenjene. no, naručila me za prvi pregled tek 12.06., jer su kao zauzete i nakon toga idu na kolektivni GO.
i u biti, do 14+2 neću napraviti baš niti jednu jedinu pretragu.
Nemoj biti zbedirana Barbie, ja sam u 16. tjednu i također još ništa od pregleda nisam radila, a bebica će ti na 14+2 već biti lijepo velika pa ćeš vidjeti kako se jako giba! 12.6. je za 2 tjedna, brzo će ti to proći. Meni su tjedni nakon 10. počeli brže prolaziti.
Ako si baš nestrpljiva, KKS, TSH i urin možeš privatno obaviti, mislim da je sve skupa oko 250 kn pa nije prestrašno. Druga ti je opcija da ti privatna ginekologica kaže koje pretrage bi trebala obaviti pa da socijalnu tražiš uputnice. Čini mi se da tako puno trudnica radi.
Ja nemam pojma kako stojim s kilama, čini mi se da ću sutra saznati jer idem na pregled i to u ambulantu gdje su me vagali prošli put, ali to je bilo još 28.3. Tad sam imala 78 (!!!!), a 4.5., u Suncu 73! Sve mi se čini da sam u međuvremenu opet došla na 78...
Cure, obzirom da jako puno čitam o nutricionizmu, reći ću vam samo da ne postoji hrana koja ne deblja. Čak i borovnice i jagode u velikim količinama debljaju jer tijelo višak šećera iz borovnica pretvara u masnoće. Kokice su ok ako se pojede manja zdjelica (ne paket kupovnih kao ja neki dan ), ali ovisi na koliko ćete ih ulja/masnoće peći. Jedna velika žlica ulja ima 10-15 g, a to vam je 90-135 kCal, samo za ulje. 100 g čistih kokica ima oko 380 kCal pa ako to sve zbrojite dođe se brzo do 500 kCal, a to je već pravi ručak.
Pa naravno, svaka hrana ima kalorija. A debljas se od viska kalorija koje ne potrosis a ne treba ti toliko energije. Ako jedes kcal za bazalni metabolizam + u trudnoci dodatne kcal za svako tromjesecje, nema pretjeranog debljanja.
Meni su za grickat super sirove mrkve i celer. Dok prozvacem i pojedem jednu mrkvu prode 5 min i ne da mi se onda jest vise od dvije 😂
Cure, obzirom da jako puno čitam o nutricionizmu, reći ću vam samo da ne postoji hrana koja ne deblja. Čak i borovnice i jagode u velikim količinama debljaju jer tijelo višak šećera iz borovnica pretvara u masnoće. Kokice su ok ako se pojede manja zdjelica (ne paket kupovnih kao ja neki dan), ali ovisi na koliko ćete ih ulja/masnoće peći. Jedna velika žlica ulja ima 10-15 g, a to vam je 90-135 kCal, samo za ulje. 100 g čistih kokica ima oko 380 kCal pa ako to sve zbrojite dođe se brzo do 500 kCal, a to je već pravi ručak.
Da, to su u pravu. Mislim sve je stvar i discipline, ali sam isla na to, kada mi se nesto bas bas grickaaa, da ne bude da ne gricnem nista (nije ok bas i prazan zeludac dugo) ili da gricnem pravi rucak neki bez potrebe ili nesto nezdravo hahhaa, vec tako neki produkti koji debljaju, ali manje debljaju haha i zdraviji su. Idem na to samo da usporim dobijanje kilograma, sprijeciti ih ne mogu hahha.
ništa mi ne paše od hrane mesa jako malo jedem ali evo počela sam sa kokicama finim kupovnim i čipsom slanim 😄 jel i vas bole zubi? ali baš bole? i evo zubno meso mi otečeno 😔
Mene cak toliko ne brinu kile.
Ujutro jako slabo jedem zbog mucnine i onda tamo oko 3 pocinje trpanje. Kuham pa pojedem pola paketica onih malih finih rajcica,dode dragi kuci pa pojedem s njim normalno i za deset minuta sam opet gladna. Kebab,cevapi i gyros su dalje in.
Kupila jucer tresnje. Cinilo mi se da pise 69 centi za pola kg. Jos trcim od blagajne da uzmem jos jedno pakiranje kad su tako jeftine. Na kraju jedno pakiranje 3,69€. Neka,odlicne su 😂
Narasao mi trbuh jedino,ostalo nisam primjetila da se prosirilo. Majka me tjesi da se necu jako udebljati. Pa kao vjerujem joj. Mda,to ce sve kasnije brzo otici.
Da,dobila sam super kolica 😍 Vec me trpaju prije th stvarima i za mene i za bebaca 😂 Jos kad dodem kuci da uzmem tamo stvari. Pa rodica kaze ako ce bit decko da mi je vec spremila. Manje hodanja po ducanima.
Nisam se ni pocela spremati za svadbu. Izbit ce rat izmedu baka. Jedna bi da se naruci hrana,druga da se sve pravi kuci. Ipak sam za domace. 😊
Gin mi je rekla na prvom pregledu da cemo sve obaviti sto je potrebno kad se vratim iz Hr. Nadam se da je sve kako treba biti. Malo me trta uhvatila neki dan,ne osjecam se previse trudnom. Zvala majku kaze da je normlano sve dok ne osjetim pokrete.Panicarim za svaku sitnicu...
Pepe Meni izbija umnjak pa mi zna bit dosta nateceno meso,pa se opet smiri...morat cu uskoro na neku kontrolu kod zubara😁
Porucih trudnicki jastuk,onaj najveci gnezdo da se lagano navikavam ionako ovih dana samo lezim.
To get the code: Tap and
Sortiraj odgovore
Najstariji