išla sam s 20+4 na anomaly. doktorica je rekla da je najbolje otići od 20. do 22.tt. dakle, bolje da pričekaš par dana i odeš na anomaly kad je preporučljivo 😊
Meni dns nista nije rekao za anomaly, to obavlja on ili?
Salatice, imam samo jedne štramplice. svi kažu da nisu baš zgodne za oblačenje malim bebama preko pelena. tako da neću kupovati više. imam nešto više čarapica od tebe. i majica. tj, tih nekih majica/vesta/trenirka kompleta. možda eto poneki kompletić da kupiš. iako mislim da nije nužno.
iamhappy, naručila sam se privatno. moja doktorica nema za to dobar uzv. nije nužan pregled, ali se preporuča. stvarno ga je doktorica detaljno pregledala i bilo mi je puno lakše kad sam saznala da se svi organi pravilno razvijaju. pitaj doktor da ti napiše uputnicu, ako ništa, za anomaly pregled u bolnici. mislim da su neke i tako to obavljale.
Ja isto nemam atramplice i neću na početku.
Barbie ja sam također kupila čaj od kamilice u ljekarni u rinfuzi i kuhala 3 puta dnevno i posudu držala u kupaoni. Kad god sam išla piskiti obrisala sam se bazinicom namočenim u čaj i brzo se povuklo peckanje.
Za cure koje nemate fejs, podijelim vam svoj popis stvari. Na fejsu je u word formatu.
Krupne stvari
· Autosjedalica za bebu 0 ili 0+ (JAJE)
· Kolica (3u1 ili 2u 1)— o tome ovisi autosjedalica
· Krevetić, madrac, nepromočiva podloga, ogradica
· Komodica + dio za presvlačenje+ spužvasta podloga
· Mjesto za odlaganje bebinih higijenskih potrepština (dodatna polica sa kutijama ili nešto viseće?)
· Baby gym (edukativni madrac)
· Ako je potrebno, putni krevetić (može biti i umjesto vrtića) +madrac za putni krevetić ako je donji dio pretanak
· Hranilica
· Ergonomska marama za nošenje ili nosiljka druge vrste
· Banana jastuk – jastuk za dojenje
Puno toga si se natpala …za pocetak ti pola toga ne treba…Al dobro ti di se opskrbila..Ne treba pretjerivat s pustim cudima….pogotovo na pocetku…Ono osnovno kasnine dolaze autosjedalice podloge za igranje i pusta cuda…Al ok malac ce biti Ana full opremljen…Ja znam iz iskustva da zaista ne treba krcati..i ovaj put kupujem samo sto mi treba a sve dr.cu kako beba bude rasla i mjenjala svoje potrebe…
Autosjedalica je najosnovnija!! Beba nez nje ne ide doma iz bolnice!
url=https://lilypie.com]
Barbie,
okii. Znaci kompletic neki/majcica, bodica i carapica. Necu da pretjerujem, pa mislim sa tim zavrsiti kupovinu odjece i preci na dekice, peskire i ostalo sitnije/krupnije stvari i sebe za bolnicu, nista nemam xD A sve idem da otkacam jedno po jedno, lakse mi finansijski, ono odjeca za prvu ruku check ☑ idemo dalje 😋
Salatice, imam samo jedne štramplice. svi kažu da nisu baš zgodne za oblačenje malim bebama preko pelena. tako da neću kupovati više. imam nešto više čarapica od tebe. i majica. tj, tih nekih majica/vesta/trenirka kompleta. možda eto poneki kompletić da kupiš. iako mislim da nije nužno.
Ja nemam ni jedne stramplice, necu ni imati za decka jer pregrijavaju testise.. postoje tzv "nogalice" dolje otvorene, gore otvorene pa navuces od stopala.do guze, al ne preko pelene i ostalo..to je zakon jer grije nogice i ako se hlacice podignu i sl, a kasnije kada bebe propuzu za van dusu dalo😂😂 nadem sliku
url=https://lilypie.com]
Ja sam radila u pepcu jedno vrijeme i vidjela sam da se ljudi vraćaju i kupuju dječju robicu što valjda znači da je ok. Kažu da su brojevi malo manji, eto ja sam uzela pidžamicu i usporedila s onom iz lidla i razlika je u nogavicama skoro 3cm za broj 56 (možda je u lidl veća, još ne znam). Bijele tetra pelene po 3.5kn su malo grublje i znaju konci izaći, ali za bljuckanje i te neke stvari su odlične...
iamhappy, naručila sam se privatno. moja doktorica nema za to dobar uzv. nije nužan pregled, ali se preporuča. stvarno ga je doktorica detaljno pregledala i bilo mi je puno lakše kad sam saznala da se svi organi pravilno razvijaju. pitaj doktor da ti napiše uputnicu, ako ništa, za anomaly pregled u bolnici. mislim da su neke i tako to obavljale.
Onda odem privatno, ali sam vec u 22tj.
Sortiraj odgovore
Najstariji