Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pticaselicazgst
    12. Rujan 2018. 15:14

Super da ste pisale o naknadama.. ja radim u privatnoj firmi, nema regresa, soc pomoci itd.. jebiga. Mi cemo se prijavit na pomoc od HZZO-a, grada Splita i zupanije. Iznos od hzzo-a je isti za cijelu Hrvatsku ak se ne varam?
    Super za preglede curke, bitno da su bebice dobro 😊
    Klikerice da mi je doc na pregled i ugledat manje 2 kg na vagi ajmeee 😍😍
    Barbie super ulov, curke iz Splita jel znate jel ima ta rasprodaja negdje ovdje?
    Mustelu cu i ja uzet kad malena poraste.  mame koju su koristile mustelu za tjemenicu, sto ste tocno uzele? Vidim da ima neka pjena i jos svasta nešto, pa da se ne zaletim i ne kupim krivo 😊

Emily1801
    12. Rujan 2018. 15:16

Klikerica

marti8

m.girl6

Emily1801

m.girl6

Klikerica, da u pravu si to vrijedi samo za državne službenike.
    Nali,vezano za dar za svetog Nikolu, kod nas je pravilo da se dar dobiva sve do djetetovog 16. rođendana, ali naravno moraš roditi prije 6.12. kako bi ga se moglo obračunati u računovodstvu :)
    du, da, ne možeš koristiti godišnji mimo praznika jer onda ministarstvo ne želi isplatiti regres. Super. A kad ti je termin?
    truskawka,od poslodavca dobiješ pomoć za bolovanje, ali kao što kaže klikerica, sve zavisi kakav ti je kolektivni ugovor.
    E da, nakon što se porodite, imate pravo i na pomoć za novorođenče 1663 kn (državni službenici)

Gdje se mogu raspitati za tu pomoc za novorodence? Radim u bolnici.
    Cure raspitajte se u svojim gradovima i za jednokratnu pomoc za novorodence kada rodite.

Pitaj u računovodstvu da li imaš pravo. To čak i muževi dobiju, zavisi u kojim firmama rade, samo moraš rodni list i domovnicu priložiti nakon što rodiš.
    Da, u gradovima se isto raspitajte i od ove godine i Zagrebačka županija daje 1000kn pomoći za novorođenče, samo se mora dokumentacija poslati. I naravno HZZO daje 2427,00 kn.
    Isto tako, stavite si dijete na poreznu karticu, zavisi koji od vas ima veću plaću, u mojem je slučaju to moj muž tako da će on imati poreznu olakšicu.

Marti, a zavisi jel imaš tu pomoć u svojem kolektivnom ugovoru od firme? Znači moraš biti na komplikacijama tj.bolovanju više od 90 dana i onda sljedeći mjesec ostvaruješ pravo na pomoć. Koliko si sada na komplikacijama vremenski?

Ma nemamo mi nikakav kolektivni ugovor😔 U frizerskom salonu ja radim,a na komplikacijama sam od 5 mj..

U našem kolektivnom je npr. za 180 dana - 10 000 kn neto.
    Ali to je punih 6 mjeseci komplikacija ukupno. Znači odmah u 5.tjednj trudnoce bi trebao ici na bolovanje

Gdje radis?
    Sad ja bas idem jos jednom procitati kolektivni za zdravstvo. Ja sam od 6. tjedna na komplikacijama. 
    I cestitam na lijepim vijestima. ♥️

Emily1801
    12. Rujan 2018. 15:19

Pticaselicazgst

Super da ste pisale o naknadama.. ja radim u privatnoj firmi, nema regresa, soc pomoci itd.. jebiga. Mi cemo se prijavit na pomoc od HZZO-a, grada Splita i zupanije. Iznos od hzzo-a je isti za cijelu Hrvatsku ak se ne varam?
    Super za preglede curke, bitno da su bebice dobro 😊
    Klikerice da mi je doc na pregled i ugledat manje 2 kg na vagi ajmeee 😍😍
    Barbie super ulov, curke iz Splita jel znate jel ima ta rasprodaja negdje ovdje?
    Mustelu cu i ja uzet kad malena poraste. mame koju su koristile mustelu za tjemenicu, sto ste tocno uzele? Vidim da ima neka pjena i jos svasta nešto, pa da se ne zaletim i ne kupim krivo 😊

Ja sam necakinji kupila onaj sampon koji je kao pjenica neka. Odlican! Od prve se povukla tjemenica. 
    Cekaj sad mi nije jasno, dobije se pomoc od grada, zupanije, HZZO-a i poslodavca ( ako poslodavac isplacuje to ). Nisam znala za županiju da daje.

zadranka86
    12. Rujan 2018. 15:21

du1988

e da, sestricna kaze da se njezin mali rodio s 3680 i 54 dugacak, nosio je vel.50 iz hm-a! pa da se znate okvirno ravnati. Ja sam mislila vecinu uzeti 56, ali uzet cu 10 bodija 50 velicine

Jell..cek ja misla ono odjelce medo uzet 62 znaci bolje da uzmem 56...a da te potam pise pretplsti se na newsleitter i dobijes 25posto popusta..ja uopce to ne kuzim sto je to ..daj mi pojasni kakva je to pretplata jet to tipa samo da dobivas rekla me neke njihove doma il sto..bas tila to odjelce medo narucit..

url=https://lilypie.com]

zadranka86
    12. Rujan 2018. 15:24

Salatica9192

zadranka86

Nasla san…curee koje su narucile medo odjelo sa hm koji br ste uzele..misla san ga i ja narucit pa san misla 62..ako ga ima…koji se vi br uzele

Ja sam 62, da ga moze nositi kada malo krenemo u "skitanje" - januar, februar.
    Barbie,
    sve je super 😊 Ja se jos predomisljam za vrecu, mozda bih ipak sacekala da beba naraste malo, da se moze fino upakovati u nju 🤣 Koji br si uzela?
    I za bodice iz H&M, zaova moja sve 62 uzima (iako ja govorim 56 haha), a znaci i 56 veliko :O necu vise ni uzimati iz H&M, ostale cu uzivo u FIS-u kod nas ovdje. Jos mi nije stigla robica sto sam narucila :(

Ja sam misla 62 i misla san to odjelce i za iznit sad nisam pametna ako uzmem 62 oce to biti onda puno veliko ako su im brojevi puno veci...jesi dobila to odjelce sta mislis jel puno veliko za novorodence..i da koliko se ceka narudzba..

Pticaselicazgst
    12. Rujan 2018. 15:25

Emily da, mi cemo dobit 500 kn od zupanije, 2000 od grada i onaj iznos od hzzo-a.
    Ne znam u koju zupaniju spadas pa to provjeri, mi za splitsko dalmatinsku spadamo u 5 grupu i ovo je iznos za prvo rodjeno dijete po odluci za 2018 godini..

du1988
    12. Rujan 2018. 15:33

zadranka86

du1988

e da, sestricna kaze da se njezin mali rodio s 3680 i 54 dugacak, nosio je vel.50 iz hm-a! pa da se znate okvirno ravnati. Ja sam mislila vecinu uzeti 56, ali uzet cu 10 bodija 50 velicine

Jell..cek ja misla ono odjelce medo uzet 62 znaci bolje da uzmem 56…a da te potam pise pretplsti se na newsleitter i dobijes 25posto popusta..ja uopce to ne kuzim sto je to ..daj mi pojasni kakva je to pretplata jet to tipa samo da dobivas rekla me neke njihove doma il sto..bas tila to odjelce medo narucit..

to je kad napravis profil na web shopu, registriras se mailom i dobijes kupon od 25 posto. Dostava im je besplatna iznad 30 eura cini mi se. Samo pazi jer taj kupon koji dobijes vrijedi 10 dana pa da ti ne istekne, meni je propao jer na kraju nista nisam narucila. Bio je nedavno popust od 20 posto na sve za djecu, sad je i to proslo...mislim da cu ja ipak otici u fizicku trgovinu, a online eventualno narucivati ako ne budem u stanju otici ili ako toga nema u trgovini. Medo odijelo cu uzeti vjv 56, ali mozes i 62 jer se vecini mogu zavrnuti rukavi i nogavice

• Marti8
    12. Rujan 2018. 15:37

m.girl6 Ma nema veze,svejedno hvala🤗 budu iskoristile cure koje mogu😊
    Barbiemama super robica😊 ipak je jos nesto ostalo😅
    Klikerica super za pregled,budu dosle i kilice😃

Salatica9192
    12. Rujan 2018. 15:38

Zadranka, 
    nisam dobila nista jos :( cekam, receno je ove sedmice da treba stici. Ja sam se odlucila na kraju za 62, zato sto nije ono obicno od par eura, kakve cu oblaciti prvi mjesec (nigdje iz kuce nece izaci tad), a onda ovo vece i sladje ce nositi kad malkice odskoci. :P

pepe1907
    12. Rujan 2018. 15:51

m.girl6

Dobijemo božićnicu za vrijeme porodiljnog ili roditeljskog dopusta, jer uvjet za božićnicu je da smo zaposleni u ustanovi (školi, firmi) taj dan kad se ona isplaćuje.
    Cure koje ste otvorile komplikacije dosta ranije, ako vam traju dulje od 90 dana, imate pravo na pomoć za bolovanje u iznosu od 3326,00 kuna. Dajte si to istražite, naravno, zavisi di radite.

katarinak,po meni možda bolje da si ostaviš godišnji dok se vratiš sa porodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta pa si ga onda iskoristiš jer propasti ti ne može, a sad sve zavisi u kakvoj si financijskog situaciji trenutno, to moraš sama procijeniti. Ovak ćeš moći biti dulje sa bebom doma, a ne se vratiti odmah nakon god dana, kako želiš.

A ja si čak mislim, sve zavisi kak ću roditi, da se nakon 6 mjeseci vratim na posao samo iskoristiti godišnji odmor (radim u školi), naravno dobijem regres i punu plaću za to vrijeme i onda sa početkom nove školske godine otvorim roditeljski dopust i doma sam sljedećih 6 mjeseci, produžim si roditeljski za skoro 2 mj i dobijem malu financijsku inekciju, hehe. Kaj vi kažete cure? Jel razmišljala koja o tome

pravo za pomoć za bolovanje? kako to? hzzo ili?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.