Ajme što mi volimo sve smjestiti u istu temu, ima tema na forumu bas koja pojasnjava sve ove naknade,komplikacije,bolovanja itd. i gdje koju ugrabiti. Mada mi je ovdje super info za zivotno osiguranje,zvala sam Uniqa osiguranje,i bome stvarno,za rodjenje djeteta isplacuju 2% iznosa police osiguranja. Hvala onome tko je napisao tu vrijednu info,pojma nisam imala...
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Ok, glupo pitanje- dobivamo samo od Grada Zagreba, ne i od ZG županije?
Nije fer, mi imamo grad-županiju, a drugi dobivaju 2 naknade -.-
A sranje 😟😟 mjesec dana nakon isteka roka od 90 dana za prijavu? E to je bas peh 😏😏
Nisi jedina,meni i mužu fali u Zg 2 mjeseca...a imam prijavljena sva boravišta od 2007. godine kada sam došla na faks,i tek kad smo kupili stan mijenjala osobnu i prebivalište... nije fer jer ne mogu dobiti nista ni u gradu iz kojega sam otišla ni u Zg gdje sam došla... bezveze! No,ja cu pokusati...poslati cu ta prijavljena boravista i APP.
Ok, glupo pitanje- dobivamo samo od Grada Zagreba, ne i od ZG županije?
Nije fer, mi imamo grad-županiju, a drugi dobivaju 2 naknade -.-
To je i mene zbunjivalo,pa sam otisla na stranice zg županije. Grad Zagreb nije jedan od 11 gradova Zagrebačke županije,koliko sam shvatila.
Lily nemaš brige, sve je to grad ZG, nema veze što si mijenjala adrese
Ahaaaa ma sva sam se pomotala kad sam citala
Hvala draga
Da, Grad Zagreb je 21. županija a i grad istovremeno. Jako su se isprsili s 1800 kn :D
Busybee nije glupo pitanje, ja sam isto čitajući vas sva važna nazvala muža: nema veze što nećemo dobiti od grada, županija ima uvjet samo godinu dana... Pa mi je on pojasnio da nismo u ZG županiji 😂😯
I info za županiju
https://www.zagrebacka-zupanija.hr/ustrojstvo/upravni-odjel-za-zdravstvo-i-socijalnu-skrb/jednokratna-novcana-pomoc-za-novorodeno-dijete/
Hvala ti, to cu onda sve muza prijavit jer sam ja od 4.mj tu sluzbeno 🤣
Klikerica, da u pravu si to vrijedi samo za državne službenike.
Nali,vezano za dar za svetog Nikolu, kod nas je pravilo da se dar dobiva sve do djetetovog 16. rođendana, ali naravno moraš roditi prije 6.12. kako bi ga se moglo obračunati u računovodstvu :)
du, da, ne možeš koristiti godišnji mimo praznika jer onda ministarstvo ne želi isplatiti regres. Super. A kad ti je termin?
truskawka,od poslodavca dobiješ pomoć za bolovanje, ali kao što kaže klikerica, sve zavisi kakav ti je kolektivni ugovor.
E da, nakon što se porodite, imate pravo i na pomoć za novorođenče 1663 kn (državni službenici)
Gdje se mogu raspitati za tu pomoc za novorodence? Radim u bolnici.
Cure raspitajte se u svojim gradovima i za jednokratnu pomoc za novorodence kada rodite.
Pitaj u računovodstvu da li imaš pravo. To čak i muževi dobiju, zavisi u kojim firmama rade, samo moraš rodni list i domovnicu priložiti nakon što rodiš.
Da, u gradovima se isto raspitajte i od ove godine i Zagrebačka županija daje 1000kn pomoći za novorođenče, samo se mora dokumentacija poslati. I naravno HZZO daje 2427,00 kn.
Isto tako, stavite si dijete na poreznu karticu, zavisi koji od vas ima veću plaću, u mojem je slučaju to moj muž tako da će on imati poreznu olakšicu.
Marti, a zavisi jel imaš tu pomoć u svojem kolektivnom ugovoru od firme? Znači moraš biti na komplikacijama tj.bolovanju više od 90 dana i onda sljedeći mjesec ostvaruješ pravo na pomoć. Koliko si sada na komplikacijama vremenski?
kakva je ovo pomoć od hzzo? isto nesto jednokratno ili
Klikerica, da u pravu si to vrijedi samo za državne službenike.
Nali,vezano za dar za svetog Nikolu, kod nas je pravilo da se dar dobiva sve do djetetovog 16. rođendana, ali naravno moraš roditi prije 6.12. kako bi ga se moglo obračunati u računovodstvu :)
du, da, ne možeš koristiti godišnji mimo praznika jer onda ministarstvo ne želi isplatiti regres. Super. A kad ti je termin?
truskawka,od poslodavca dobiješ pomoć za bolovanje, ali kao što kaže klikerica, sve zavisi kakav ti je kolektivni ugovor.
E da, nakon što se porodite, imate pravo i na pomoć za novorođenče 1663 kn (državni službenici)
Gdje se mogu raspitati za tu pomoc za novorodence? Radim u bolnici.
Cure raspitajte se u svojim gradovima i za jednokratnu pomoc za novorodence kada rodite.
Pitaj u računovodstvu da li imaš pravo. To čak i muževi dobiju, zavisi u kojim firmama rade, samo moraš rodni list i domovnicu priložiti nakon što rodiš.
Da, u gradovima se isto raspitajte i od ove godine i Zagrebačka županija daje 1000kn pomoći za novorođenče, samo se mora dokumentacija poslati. I naravno HZZO daje 2427,00 kn.
Isto tako, stavite si dijete na poreznu karticu, zavisi koji od vas ima veću plaću, u mojem je slučaju to moj muž tako da će on imati poreznu olakšicu.
Marti, a zavisi jel imaš tu pomoć u svojem kolektivnom ugovoru od firme? Znači moraš biti na komplikacijama tj.bolovanju više od 90 dana i onda sljedeći mjesec ostvaruješ pravo na pomoć. Koliko si sada na komplikacijama vremenski?
kakva je ovo pomoć od hzzo? isto nesto jednokratno ili
Jap 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji