Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bulbi91
    25. Svibanj 2018. 08:44

_svjesna

Curke htjela sam nešto da pitam, naime, moja porodica već dugi niz godina kupuje mliječne domaće proizvode sa sela od jedne jako uredne žene, i sve je super.
    Mladi svježi sir je jako fini, ta žena to sama pravi i mnogi kupuju od nje.
    Da li bih ja smjela konzumirati te proizvode obzirom na trudnoću, pošto čitam da sirevi zbog nepasterizacije mogu sadržavati bakteriju koja je opasna za plod? Ja sada ne znam tačan postupak pravljenja tog sira, je li ipak sigurniji ovaj iz marketa što je fabrički pravljen?

Jutro,
    Svjezi sirevi mogu sadrzavati listeriju tako da ih je bolje izbjegavati...s obzirom da nisu pasterizirani...
    Ja iskreno gledam da je sve pasterizirano,ako nije radije necu pojesti...jer nikad se ne zna...slicno je i sa suhomesnatim proizvodima....

Miranda
    25. Svibanj 2018. 08:50

Jutro!
    Teoretski bi domaci svjezi sir i suhomesnate proizvode trebalo izbjegavati. A tvornicki su donekle sigurniji jer mlijeko prolazi vise kontrola tijekom i prije obrade. 
    E sad, ako ta zena ima dovoljno veterinarskih kontrola u procesu proizvodnje i drzi taj sir na hladnom i pojedes ga u par dana, nece ti nista bit. Meni je dovoljno kad vidim na placu u ovo doba te sireve na 30+ stupnjeva cijelo jutro da odustanem od domacih sireva generalno a pogotovo u trudnoci.

AllieH
    25. Svibanj 2018. 08:53

Cure, evo me s pregleda. Sve je super! Plod je točno koliki treba biti za te tjedne i u odnosu na zadnju M. Stavila mi je i službeni termin 10.01.2019. Srce kuca kao blesavo  Naručila me na sljedeći 15.06. Hematom se povukao! 

Cherry, kad je tvoj pregled? 

Luka ❤

Salatica9192
    25. Svibanj 2018. 08:54

Bulbi91

_svjesna

Curke htjela sam nešto da pitam, naime, moja porodica već dugi niz godina kupuje mliječne domaće proizvode sa sela od jedne jako uredne žene, i sve je super.
    Da li bih ja smjela konzumirati te proizvode obzirom na trudnoću, pošto čitam da sirevi zbog nepasterizacije mogu sadržavati bakteriju koja je opasna za plod? Ja sada ne znam tačan postupak pravljenja tog sira, je li ipak sigurniji ovaj iz marketa što je fabrički pravljen?

Jutro,
    Svjezi sirevi mogu sadrzavati listeriju tako da ih je bolje izbjegavati…s obzirom da nisu pasterizirani…
    Ja iskreno gledam da je sve pasterizirano,ako nije radije necu pojesti…jer nikad se ne zna…slicno je i sa suhomesnatim proizvodima….

Bas sam sada istrazivala, i pise tako kako ti kazes, ja ne znam, ja sve opet radim pogresno, po ovom ja do sad imam tu listeriju haha. Ne znam sta da jedem za dorucak, jaja isto treba dobroo paziti kako ih peces i kuhas, a pastete i sunke zabranjene, od pahuljica i voca ujutru ja nmg zivjeti, oduvijek mi je dorucak jak i najvazniji... Odoh ja umjesto serija praviti "meni" ishrane :D 

Pticaselicazgst
    25. Svibanj 2018. 09:26

Salatice ja jedem jaja najnormalnije, kuham ih 15-17 min i budu kak treba. Bolje ti je ne jest svjeze sireve, kupi posni u ducanu. To mozes kombinirat i sa kajganom, ja tako radim i malo paradajza na salatu i eto dobar i kvalitetan dorucak. Plus casa kefira i neko voce. 

Pticaselicazgst
    25. Svibanj 2018. 09:27

Allie suoer za prelged 🤗🤗💪neka srceko kuca, to je najbitnije ☺

Eni.6
    25. Svibanj 2018. 09:30

Ja isto ne bih jela domace sireve,samo od pasterizovanog mleka,suhomesnato takodje uopste vise ne jedem.Jaja su mi ok,samo da se dobro skuvaju ili ispeku...Ja sam poslednjih 3 dana bila dosta aktivna i pod stresom oko selidbe,putovanja i od sinoc osecam malo probadanja u stomaku.Bas sam se uplasila da se nisam preforsirala i puno istresirala a sutra me ceka dugo putovanje

To get the code: Tap and

Bulbi91
    25. Svibanj 2018. 09:33

Salatica9192

Bulbi91

_svjesna

Jutro,
    Svjezi sirevi mogu sadrzavati listeriju tako da ih je bolje izbjegavati…s obzirom da nisu pasterizirani…
    Ja iskreno gledam da je sve pasterizirano,ako nije radije necu pojesti…jer nikad se ne zna…slicno je i sa suhomesnatim proizvodima….

Bas sam sada istrazivala, i pise tako kako ti kazes, ja ne znam, ja sve opet radim pogresno, po ovom ja do sad imam tu listeriju haha. Ne znam sta da jedem za dorucak, jaja isto treba dobroo paziti kako ih peces i kuhas, a pastete i sunke zabranjene, od pahuljica i voca ujutru ja nmg zivjeti, oduvijek mi je dorucak jak i najvazniji… Odoh ja umjesto serija praviti "meni" ishrane :D

Ma ne sadrze svi ti proizvodi listeriju,vec postoji mogucnost da pojedes neki koji je sadrzi i napravis si probleme bzvz ...Al opet svatko zna sto je najbolje za njega😁...
    Ja sam po prirodi panicar i volim bit oprezna...ionako svjezi sir ne volim😆...a suhomesnato mi moram priznat uopce ne fali,pasteta me drzala prvih 2tj i onda me jednostavno popustila zelja....jaja kad pecem fkt ih prepecem da nema niceg "tekuceg" ,iako sam prije obozavala jesti onak vise tekuci zumanjak u jajima na oko🙈...isto treba pazit sa svjezim vocem i povrcem da se dobro opere....
    Ako ti fali sir sirne namaze uvijek mozes jesti oni su pasterizirani😁...

Nunii
    25. Svibanj 2018. 09:35

Salatica9192

_svjesna
    Mislim da mozes konzumirati, i ja sam to pitala mame, ona isto tako uzima, ali mi nije bas znala objasniti, uglavnom ja jedem, nesto razmisljam, a kakve su pastete i sunke (koje konzumiram nazalost), sigurno ce mi prije to naskoditi. Proguglacu bas malo oko tog.
    A jedna nova tema, imate li seriju neku za preporuciti? Hahaha, dosadjujem se, a pregledala sam MASU serija, to mi je omiljena stvar (Lost, Breaking bad, Pretty Little Liars, Better call Saul, Walking dead, Game of Thrones, Outlander, How to get away with murder, Stranget Things, Revenge, ma do sutra bih mogla haha, ali da izdvojim popularnije), ako znate pisite, inace cu morati ponovo da gledam neku od ovih haha.

Walking zavrsila i cekam novu sezonu. GOT gledam ponovno 😂
    Mi se zakacili za Riverdale. Prvo mi izgledala ko neka glupa teen serija,a sada samo cekam sljedecu sezonu.
    American horror story,Suits,Sinovi anarhije.
    Andrija i Andelka top 😂
    Vikinzi,Supernatural..

Bulbi91
    25. Svibanj 2018. 09:36

AllieH Super za pregled😍...vjerujem da si sad puno mirnija....
    Mene u pon ceka pregled i kako se blizi sve vise me trta🙈...muz me isto stalno zapitkuje kad ce vise taj pon,a time mene samo jos vise unervozi😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.