_svjesna
Mislim da mozes konzumirati, i ja sam to pitala mame, ona isto tako uzima, ali mi nije bas znala objasniti, uglavnom ja jedem, nesto razmisljam, a kakve su pastete i sunke (koje konzumiram nazalost), sigurno ce mi prije to naskoditi. Proguglacu bas malo oko tog.
A jedna nova tema, imate li seriju neku za preporuciti? Hahaha, dosadjujem se, a pregledala sam MASU serija, to mi je omiljena stvar (Lost, Breaking bad, Pretty Little Liars, Better call Saul, Walking dead, Game of Thrones, Outlander, How to get away with murder, Stranget Things, Revenge, ma do sutra bih mogla haha, ali da izdvojim popularnije), ako znate pisite, inace cu morati ponovo da gledam neku od ovih haha.
Supernatural, Blacklist, DC legends od tommorow, ima toga 😀😀
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Kajgana mozee, i zaboravila sam za nju haha, to pravim sutra ujutru :)))) Tvrdo pecena jaja ne volim. Odlicna ideja za kajganu. Jos par takvih i izbacujem pastete za dorucak :D
A Riverdale pregledala (isto ono nije mi u rangu prije nabrojanih serija, ali zainteresuje haha),The Handmaid's Tale pratim, kao i Modern Family, Big Bang Theory i Expanse (sto ne moze biti maraton, vec epizoda po epizoda kada izadje). A Vikinzi nije lose mozda da pocnem, znam da je stekla popularnost, a vidim ima 5 sezona - maraton haha.
I vikinziiiiiiiii, sve sam pogledala, jedva čekam slijedeću sezonu 😀😀
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Brandy dobro nam dosla 🤗 bitno da je sve u redu sada i da si mirnija 😍
Cherry wee, bas sam happy radi tebe da je sve u redu 🤗 sad se mozes opustit ☺
Ja sam inace malo po prirodi luda jer sve kopam pa tako i ovo..al briga je normalna kod svih nas, samo eto, kad lijecnik kaze onda mu treba vjerovat
Ajme, uvijek kad dođem napišem litaniju, ali kako drugačije kad toliko toga napišete
Super mi je se TPol ne da rađati za praznike Pa ti bebača onda malo požuri, da imate smotuljak ispod božične jelke.
Bulby91, čim u tablici vidim hrenovke light, ne čitam dalje. Mislim hallo pa znamo što stavljaju u hrenovke, a ni sastav nije ništa bolji ako se čita, a k tome light... pa ženama trebaju masnoće radi pravilnog funkcioniranja reproduktivnog sustava.
Što se tiče tučenog vrhnja, pa nisam mislila da pojedeš porciju kao iz slastičarne, a ne, ne... Sad bi ti odmah navalila! Mislila sam na žlicu-dvije i to onog pravog mliječnog slatkog vrhnja iz čašice, ne biljna sranja tipa Hole i sl.
U vezi s tim, da se nadovežem što je pitala svjesna, imam ovu knjigu (http://istineilaziohrani.blogspot.hr/2016/06/novo-velika-knjiga-o-prehrani-i-njezi.html) koja propagira upravo sirove mliječne proizvode, pa čak i sirova jaja, ali samo ako je sve iz domaćeg biološkog uzgoja. To se kosi svemu što se po internetu može pročitati, ali eto, ima i takvih zagovaratelja. Budem vam poslikala neke dijelove pa da vidite. Uglavnom, knjiga baš jako zagovara prirodne masnoće radi optimalnog funkcioniranja hormona te neurološkog razvoja bebe. Ja sam na početku trudnoće zazirala od svježih jaja, a onda sam se vratila pripremi napitka koji sam pila prije trudnoće: u blender stavim jedno sirovo jaje i dok se vrti polako prelijevam s 2 dcl kipuće vode. Kad se dobro promiješa dodam žlicu sirovog kakao praha, žličicu kokosovog ulja ili maslaca, malo cimeta, i malo proteina okusa vanilije sa stevijom. Opet uključim blender i dobijem super fini kakao. Ovisno o količini masnoće ovo me drži sitom do 4-5 sati. To je inače modifikacije ovog recepta: https://www.facebook.com/anita.supe.paleo.lchf/photos/a.205883219453174.47703.204472022927627/941425112565644/?type=3
Ovdje se jaja čak i termički obrade, prelijevanjem kipućom vodom pa je ok i za skeptične. Baš volim ovaj doručak jer je brzo gotov, zasitan, a nije količinski velik.
nastavak poruke...
4Mommy, nije mi dijagosticiran TD, ali sam iskusila simptome (drhtavica, slabost) pa sam se preventivno počela raspitivati.
Salatica9192 i ostale koje ste spomenule gledanje serija, ne mogu vjerovati koliko nas ima. I ja se pridružujem klubu ovisnih serijašica. Mislim da bi mi bilo lakše nabrojati one koje nisam gledala.
Brandy, čestitam na trudnoći i drago mi je da si nam se odlučila priključiti. Nadam se da će ti biti lijepo ćaskati s nama. Otkud si, koliko imaš godina?
P.S. Jučer sam se najela trešanja i super su mi pasale, i tijekom i nakon klopanja, tako da će one biti na meniju dok mi se želudac ne pomiri s lubenicom.
P.S.2. Dala sam danas urin na testiranje, ono najosnovnije pa uskoro očekujem rezultate.
Kaže nalaz da su leukociti 4-6, a normalno je 0-2, ima nešto bakterija, nešto soli amorfnih fosfata i nešto sluzi. Googlala sam naravno pa piše da povišeni leukociti mogu biti "lažno" prikazani ako u urin dospije menstrualne krvi što meni naravno nije, ali sam primijetila nešto bjelkaste tvari od vaginalnog iscjetka viška utrogestana... E, sad ne znam da li je to moglo kontaminirati uzorak? Poslala sam upit dr. pa ćemo vidjeti.... Tako ne bih htjela na antibiotikeeee...
Maggie leukociti su u trudnoci normalno poviseni, ref. vrijednost vrijedi mimo trudnoce. Soli amorfnih fosfata znaju biti povećane ako si jela dosta zelenog povrća, meni su cesto ali to je zanemarivo. Sve u svemu, cini mi se uredan nalaz, mozda te dr posalje na urinokulturu za svaki slucaj.
Mozes slikat ili prepisati iz knjige neke dijelove, bas me zanima Mogla bi o mesnim i mlijecnim proizvodima svasta razglabati ali necu daviti haha
Nove cure dobro dosle,cure s pregleda drago mi je da je sve ok i da bebice napreduju👍,vidim raspisale ste se o hrani ,ja se trudim da se hranimo onako kako su nase bake kuhale znam da je tesko nabaviz tih domaci proizvoda ,znaci kuhano ,corbe juhe meso vise na leso ,riba ,maslinovo ,povrce na ulje ,90%sam izbacila bilo sto konzervirano i polugotove proizvode ,ne idem u ekstreme mjesam Paleo i Lchf prehranu ,kad nam se jede nezdravo jedemo 2-3 puta mjesecno ,porok mi je cokolada oduvjek tu nemam granicu ovisnik sam🙈.
💜Karla💜Nicol💙Anton
ne konzumiram sirove proizvode, a ostalo sve umjereno. tako mi se cini nekako ok, raznovrsna prehrana i mislim da je to dobro. svakako pokusavam da su proizvodi sto manje prskani ali nazalost nemogu bas do svih namirnica doci da su iz bio uzgoja, ali velika vecina jest. isto tako, za jaja, jedem ih obradene, sirove ne mogu ni pod razno, zeludac mi se uznemiri od same pomisli ... slaba sam s ribom i vocem, ali i to se nekako dresiram pa ce i to bit bolje
Sortiraj odgovore
Najstariji