Ana89
jupii, odlicne vijesti :) I za kombinirani takodje, nadam se da se pridruzujem tim mjerama 31.05. :))))
Srecno i ostalim curama na pregledima :))
AllieH, mislim da nema razloga da ne staviš utrogestan vaginalno. Neće to smetati sondi za ultrazvuk, ona ionako radi na principu odbijanja zvučnih valova. Ja sam dosad uvijek išla na pregled dobrano masna dolje pa mi nitko nije prigovarao.
Googlam i dalje ovaj gestacijski dijabetes... vidim da se ženama najčešće preporučuju te dijete 1500 ili 1800 kCal, ali koliko sam skužila po drugim grupama, to su smjernice preko 20 godina stare. Evo ovdje sam našla članak jedne nutricionistice i čini mi se ok: https://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/Jelovnik-trudnica-dijabetes-komplikacije.aspx
Meni, koja imam 75 kg, je samo bazalni metabolizam 1500 kCal, a ako na to dodam šetnju, samo za zadržavanje postojeće mase bih trebala unositi ~ 1700-1800 kCal. Ako za bebu treba dodatnih 300, prelazim 2000. Hoću reći s time da ako netko na dijeti za GD mršavi kako je očito da ipak treba povećati kalorijski unos, i nije jedna te ista brojka za sve primjenjiva.
Maggie meni je to nezamislivo i iskreno se nadam da necu imat trudnicki dijabetes. Meni se isto cini premalo kalorija, ali zene uspijevaju pa cemo valjda i mi. 💪
Slazem se da bi kalorijski unos trebap biti prilagodjen visini i tezini trudnice, ne moze bit jednoznacno odradeno za sve isto.
Mozda popricat sa dobrim nutricionistom da slozi jelovnik i raspored kalorija po danu.
Pozdrav svima javljam da je sve super sad sam na 8+1 .... Beba se mrda vide se noge ruke , nema jos ni 2cm hihih kako malo... Uglavnom mislim da cemo reci ovaj vikend za trudnocu jer imam dosta termina a sverva mi cuva malu da nju ne vucem samnkm tako da primorana sam ... Inace bi cekala jos
Sta vas se ti trudnickog dijabetesa imam ja jednu tablicu bas cu stavit . Kod mene je bio orvo razgovor sa nutricionisticom koja je objasnila sto i kako i posle mjerenje . Moji obroci su vam otprilike ovako izgledali u jutro kava s mlijekom snitica ili dve kruha (obavezno s punim zrnom) ili jogurt . Meduobrok bademi i slicno, rucak pileca prsa , dva krumpira uz to (ili šaku rize) i jos sam znala koju tivkicu ili sampinjon izgrilat i salata uz to . Meduobrok opet isto haha a vecera uglavnom kao rucak ili dorucak. Meni je to pasalo jer nije dizalo secer a nisam bila gladna. Znala sam naoravit i nekad hladnu salatu sa tjestom ali obavezni to s punim zrnom. Ili bolonjez gulas ali porcije kao šaka .... I lubenice sam se najela ko nikad jer nema ouno secera a slatka je . Ali nema cokoladica kolaca, oekarskih proizvoda mekija ,bijelog kruha tjesta ,pohanog i to .... Oprostite za greske kod pisanja meni jako zeza forum nemogu ni ispravit
I da vocni sokovi smutiji šejkovi nista ... I moja mala je imala na kraju 3750 na termin je dosla a ja sam dobila 20kg al nije se vidjelo
E da termin za tablicu 31.12 hahahha joj meni se tako ne rada za te praznike
Ma sto se tice tih dijeta oni ne gledaju svaku od nas posebice,vec sve frknu na istu dijetu....
Kad sam bila na savjetovalistu za dijabeticare zbog IR bila je jos jedna zena ...ja sam visoka oko 161 i obicno imam 50-51kg,a ona je bila moje visine i jedno dupla ja...mozete zamislit da su nas obje stavili na dijetu 1500kcl...okej ona je mozda izgubila visak kg,a sto je s nama koji nemaju neki visak...
Tih 2-3mj doslovno sam vagala hranu jer sam "morala",jos od terapije sam imala gađenje prema hrani i pocela padat na kg ,plus to nikad nisam bila sita....u jednom trenu sam poludila i rekla dr.da ja tako ne mogu funkcionirat i ona mi je sama rekla da ona zna da se nitko ne moze cijeli zivot drzat takve prehrane i nek samo redovito uzimam terapiju i izbjegavam zabranjene namirnice...
Tako da ako nedaj Boze bas i dođe do GD mislim da cu slusat svoje tijelo...
Bulp da slusat tijelo i mjerit aparaticem to je to, nismo svi isti kao sto kazes, ja sam 165 isto 50kg i meni je pasala ova dijeta al vjerujem da neko deblji bi bio i gledan dok se ne navikne 😬😬 a i sto tako kad neko kaze kolko je dobio u trudnoci isto mi nije mjerilo jer neko punij kaze dobila sam samo 5kg a ja kad kazem 20 bude wow hahaha ...
Bulp da slusat tijelo i mjerit aparaticem to je to, nismo svi isti kao sto kazes, ja sam 165 isto 50kg i meni je pasala ova dijeta al vjerujem da neko deblji bi bio i gledan dok se ne navikne 😬😬 a i sto tako kad neko kaze kolko je dobio u trudnoci isto mi nije mjerilo jer neko punij kaze dobila sam samo 5kg a ja kad kazem 20 bude wow hahaha …
Bas to nismo svi isti...ja sam na toj dijeti bila izvan trudnoce....i kao trebala bi bit cijeli zivot...mos mislit...da sam cijeli zivot gladna il neceg zeljna...
Jel ovo tvoje 1500 kcl il 1800 kcl?
Ja i ovako ne smatram da jedem gluposti...za dorucak sam pojela 2 snite integralnog tosta sa sirnim namazom...međuobrok mi je bio kefir sa sumskim jagodama...rucak varivo od slanutka i povrca sa snitom int.tosta...međuobrok grožđe ...i vecera opet slanutak...poslije mozda jos jogurt popijem ako ogladnim...secer na taste mi je jutros bio 4,7 a 2h nakon jela 4,1...
Stvar je u tom sto oni u svojim menima predlazu tipa integralne kekse,al zato ogranicavaju voce...sto meni nema logike...
Evo...i jos negdje imam tocno koliko klc i grama sadrzi koja namirnica...
Sortiraj odgovore
Najstariji