DeeSB, ako nisi kontrolirala TSH od prosinca, a sad si trudna, moguće da ti je skočio, jer to se u trudnoći skoro svima dogodi. Ja bih barem TSH privatno izvadila, pa ako je veći od 3 otišla bih endokrinologu na kontrolu. Meni je recimo skočio sa 3 na 5 u roku 2 tjedna, i to kad sam bila 4 i 6 tjedana trudna.
Tenci, ako si zdrava i nisi dosad imala nikakvih problema, mislim da nema razloga da ne nastaviš vježbati. Možda ne baš s velikim opterećenjem, ali bodyweight da, sve u granicama ugode. I ja sam prije trudnoće išla u gym, a sad ljenčarim već 3 mjeseca, i jedva čekam da prođe 12 tjedana da se malo pokrenem, ali ja sam imala spontani prošle godine pa nekako zbog toga ne želim riskirati, a i muka mi je konstantno pa mi se zapravo i ne vježba. Ja sam si utuvila u glavu da će nakon 12. tj. mučnine prestati, k'o po školski i da ću se onda vratiti treninzima.
DeeSB, što se pregleda tiče, ja ti savjetujem da se naoružaš strpljenjem i da pričekaš termin koji ti je dan jer ako i obaviš pregled u 6./7. tjednu idući pregled će ti opet biti za 4/5 tjedana, što opet nećeš moći dočekati. Tako sam i ja, evo napokon sutra idem nakon 4 tjedna na drugi pregled. Da, bilo je super vidjeti prije 4 tj. da ima otkucaja, ali opet sam se nakon toga nastavila brinuti jel sve u redu, da nije srce možda prestalo kucati i sl. Hoću reći da smo mi žene jako nestrpljive i da sam si baš ja jučer razmišljala da ću u idućoj trudnoći ići na pregled čim kasnije. Ako nešto, ne daj Bože, bude loše, ionako ću to saznati kad prokrvarim. Zvuči grubo, ali tako je meni bilo prošle godine pa znam. Ovaj put imam mučnine i sva sam nekako osjetljiva pa se nadam da je sve u redu i da bebač raste.
Deesb ja bi otisla na kontrolu krvi na svoju ruku. Nazovi svoju doktoricu da ti da uputnicu i ako ti je nalaz ok onda super ako nije javis se endokrinologu. Meni je moja doktorica rekla da cim zatrudnim da dodjem.
Mozda nase situacije nisu iste, ali nista te ne kosta otic izvadit krv pa da budes mirna.
Cure...sto se tice treninga, ja isto treniram 3x tj. (trx - vlastita tezina) i u petak sam bila na treningu i bas mi je bilo nesto tesko vjezbati. Sad se bolje osjecam ali me bole ledja cim duze stojim ili hodam pa ne znam jos hocu li ici ili ne....jedino sto mi je teretana u istom objektu gdje i radim, tako da ako prestanem ici odma ce svi znati da sam trudna (znaju da je to jedino sto me moze sprijeciti) a ne zelim jos da se procuje jer je prerano. Isto tako, inace sam pusac ali ne pusim puno. Kad sam kod kuce uopce ne zapalim, ali na poslu pokusavam smanjiti na jednu, dvije...da ne pretjerujem, a da ne budem sumnjiva. 😀
L 💛
Hvala na savjetima...mislim da mi je kutija euthyrox svakako pri kraju pa cu otici po recept slijedeci tj. i odmah reci da sam trudna i pitati za uputnicu.
Sto se tice samog pregleda nisam ni mislila ici prerano...6, 7 tj bi mi bilo ok...ali bas cekati 10 tj...bit cu luda do tada (vec malo i jesam hahahh)
L 💛
DeeSB i Maggie85 zdrava jesam, nikad nikakve probleme nisam imala, i ovakve intenzivne treninge s velikim kilažama imam već godinu dana, i rekla sam par puta na treninzima da jedino kad budem prestala je u trudnoći. sad na moju sreći ili nesreću, u petak me prerezalo u leđima pa sad svakako ne budem išla dva-tri tjedna na trening, da to prođe i taman u tom periodu obavim kod ginekologa i onda budemo vidjeli dalje. bila sam neki dan na vožnji biciklom, 30 km i super sam se osjećala, možda nastavim samo s tim.
cure, ste razmišljale možda o nifty testu?
a što se tiče simptoma, nemam još ništa osim užasno bolnih grudi, ne smijem si ih ni dirnuti, bole katastrofalno
Tenci ja cu ic na nifty na sljedecem pregledu za 3 tjedna. Doktor kaze da je najbolji a mi bi voljeli znat ako bude potencijalnih problema.
da, i mi smo odlučili da budem napravili nifty, da se jednostavno pripremimo ako bude kakvih problema.
Slazem se. On je ponudio i jeftinije testove samo ti testovi ne ukljucuju sve moguce komplikacije pa cemo zato nifty. A zanima nas i spol sto prije 😍 ja imam feeling da je decko. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji