Isuse pa ja nisam sposobna zapamtiti na što sam htjela odgovoriti, a bilo je sa prethodne strane ... moram si pisati...
Aha, da, selen! Ja ga pijem, i to sam si samostalno prepisala, jer me moj endokrinolog samo Euthyroxom šopa, kaže da ništa od vitamina i minerala nije bitno.
Pikanje... ja nikad ne mijenjam mjesto uboda, neovisno o tome koliko teško ide ubrizgavanje... ne znam jel to dobro, ali ne razmišljam o tome... je da pecka malo, ali nije to prestrašno. Zrak ispuštamo, pa baš se veliki mjehur napravi, nekako se bojim što bi moglo biti da mi to uđe u krv.
Curke divim vam se sto se mozete pikati, znam da je neophodno i bez toga ne moze ali mi je sama pomisao da sama sebe pikam zastrasujuca. 😓
Svaka vam cast 🤗
Kako ste? Ima kakvih novih simptoma?
Ja sinoc nisam mogla zaspat dugo, tako da se i nisam bas naspavala ali se cak osjecam dobro. Poslije cu u kino, nadam se da necu zaspat usred filma 😂
Maggie ti si usla u drugo tromjesecje 😍💪💪ti nam javljaj kako se novi simptomi javljaju. 😉
Muranda,
drzi se, moze biti da je sad puknuo i iscurio, bebe oke, i to je to, nema ga vise. Nadam se da ce tako biti,
a ti miruj i pokusaj pozitivno misliti, hematomi u najvecem broju slucaja prodju bez problema po bebu, samo prepadaju zene.
A vjerujte mi za bockanje, ja se osjecam bolje, zasticenije. Da sam ostala pri prvom hematologu, prosla bih bez njih, samo pratila odredjene faktore koagulacije, ali na preporuku ginekologa promijenim hematologa i ipak mi propise tu jednu zastitnu dozu i super. Vjerujem da tako i Maggie i _svjesna razmisljaju. Ja se jedino bojim oko poroda i njih, ali to cemo se raspitivati u oktobru, novembru haha.
Daa, Maggie prva ulazi u drugo tromjesecje. Maggie, da li imas stomu? Meni je narastao malo, zaokruzuje se polako :)
Miranda samo miruj i terapiju pij i ja sam na pocetku krvarila pa smedarila sve do prije tri dana ,dva hematoma sam imala nadam se da su otisli.Samo pozitivno i miruj.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Miranda tvoj post sam previdjela. 😓 jako mi je zao da se to dogodilo, ali kao sto salatica kaze hematomi prodju sami od sebe i ako ostanu ne rade probleme. Bitno da su bebice dobro 😍 kako se ti sada osjecas?
Nista nije tesko za nase bebice samo da sve bude ok, ja inace imam PAI homozigot 4G, curke koje vi mutacije imate? Primam Clivarin 0.6mg. To je skoro pa najjača doza heparina ginekolog je insistirao na toj dozi.
Miranda nemoj se brinuti, daleko si dogurala male su sanse da se sada nesto lose desi to je hematom veliki broj zena to prodje i sve bude ok. Samo miruj i misli pozitivno.
J
Nista nije tesko za nase bebice samo da sve bude ok, ja inace imam PAI homozigot 4G, curke koje vi mutacije imate? Primam Clivarin 0.6mg. To je skoro pa najjača doza heparina ginekolog je insistirao na toj dozi.
Miranda nemoj se brinuti, daleko si dogurala male su sanse da se sada nesto lose desi to je hematom veliki broj zena to prodje i sve bude ok. Samo miruj i misli pozitivno.
PAI heterozigot 4G/5G i po objasnjenju doktorice, da je ovo bas blago i da samo po sebi ne bi trebalo praviti problem, ali mozda udruzeno sa necim drugim u trudnoci je napravilo problem 2012 godine i zato bolje je da ih primam da se ne rizikuje (Clexane 0,4 jednom dnevno).
Imam trbuh, ali nekako mislim da nije od bebe, već jednostavno višak. Slikat ću u ponedjeljak, slobodno me podsjetite... tad ću biti 15+0 pa baš da vidimo.
Od mutacija ja imam PAI mutirani homozigot, a MTHFR heterozigot. Moja mi je dr. preporučila heparin pa ja uzimam Clexane 4, ali dr. koji je radio Nifty je rekao da mi on s tim mutacijama ne bi dao heparin, da nije potreban.
Maggie,
moze u ponedeljak neki "fotosuting" :D ja cy biti 12+3.
A jesu podijeljena misljenja, vec sam pisala da se u dosta zemalja ne daje terapija za moju npr, a eto i za tvoju, a imas jace. Ali neka, ja sam sebe ubijedila da mi pomaze i da ce se isplatiti ubodi :)
Ja danas ne znam sta cu pre,odjednom milion obaveza koje ne mogu odgoditi. Mrtva sam umorna i skoro nista nisam jela,na tren se ponekad podsetim da sam trudna.Ceka nas selidba u inostranstvo,pakovanje i put za 3 dana...nadam se da ce sa bevom sve biti ok,samo ovo da izdrzimo pa posle idemo na odmor 2 meseca.
To get the code: Tap and
Sortiraj odgovore
Najstariji