Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miranda
    22. Svibanj 2018. 17:41

Bravo za sve preglede i dobrodosle i cestitam novim trudnicama 😊
    Oprostite, nisam jos u stanju popamtiti sve pojedinacno 

Maggie zatezanje s lijeve strane je lako moguce zbog probave. Ne znam imas li problema s tim ali obicno su crijeva problem s lijeve strane a kako maternica raste i siri se, onda je i osjecaj pritiska jos jaci. Naravno, ako te strah i ne bude bolje odi provjeriti. 

Ja pijem folacin i heferol+vit C. Najcesce su izolirani vitamini bolji jer oni miksevi ala Elevita imaju puuno manje doze i dobri su za drugo tromjesecje i dalje ali u prvom je potrebna veca doza folne jer se neuralna cijev zatvara jako jako brzo. A i nije isti oblik u svim tim 
    pripravcima, u metilnom obliku je folna bioiskoristiva svima, u drugim oblicima bas i nije uvijek. Pazite s vitaminom D u trudnoci, u prevelikim kolicinama moze imati los utjecaj, kao i vitamin A. 

Miranda
    22. Svibanj 2018. 17:45

Mene jutros ulovio napad energije pa sam ga iskoristila za jahanje po gradu a i kavu kasnije 😉
    Onda me sastavio umor pa sam spavala par sati i sad sam opet funkcionalna. 
    Cak su i mucnine danas podnosljive ali necu se prerano veseliti 😬 Uzivam s curkom u dvoristu.
    Fali zraka vani i tesko mi je disati. Da bar hoce kisa posteno pasti. 

Bulbi91
    22. Svibanj 2018. 17:45

Ajoj,ko da mi se krvna grupa promijenila od tad...ja sam srecom B+ 😁...
    Miranda Koji je to negativan utjecaj D vitamina u trudnoci?ja ga moram uzinati u vecim kolicinama radi stitne i IR i dobila sam upravo suprotnu i formaciju ...

Bulbi91
    22. Svibanj 2018. 17:48

https://www.trudnoca.hr/trudnoca/prehrana-za-trudnice/vitamin-d-u-trudnoci/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=vitamin-d&gclid=CjwKCAjw_47YBRBxEiwAYuKdw10Ea8mc6LNO0gbcx_wUqZLoGVn2XRd7tOkwptjlZDL678Yg7twEWRoClWsQAvD_BwE

Pticaselicazgst
    22. Svibanj 2018. 17:58

Bulbi ava sreca, mozda onda neces ni opet trebat vadit krvnu grupu sa rh faktorom. 💪🖒Ja se samo nadam da nece bit nekih komplikacija a obzirom da sam -. 

Miranda
    22. Svibanj 2018. 18:12

Bulbi koje kolicine uzimas? 
    Vitamin D je potreban u trudnoci i nije rijetka njegova insuficijencija. Ali i prevelike kolicine imaju lose posljedice (porem. rasta, kraniofacijalne hipoplazije, zakasnjelo okostavanje). Govorim o kolicinama od 5mg ili vise, ne bi ti sigurno dali toliku terapiju ali znaju ljudi skombinirat vise tih multivitaminskih pripravaka pa jos i izolirane vitamine pa naprave stetu. I mimo trudnoce od viska vitamina D se stvaraju bubrezni kamenci itd. Zato se preporucava kontrola urina ako se piju suplementi. 

Maggie85
    22. Svibanj 2018. 18:20

Evo na 88 stranici sam našla linkove na proizvode koje sam kupila: https://hr.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Fully-Active-B-Complex-30-Veggie-Caps/50940 [hr.iherb.com],
    https://hr.iherb.com/pr/Solgar-Selenium-Yeast-Free-100-mcg-100-Tablets/48602[hr.iherb.com].
    Omegu sam mislila uzeti od Almagee, ali nisam još odlučila jer imam neko ulje jetru bakalara doma koje pijem tu i tamo, više ne, nego da.
    Hvala svima na savjetima. Krvnu grupu i rh faktor već imam jer sam ih obavila u okviru pretraga za potpomognutu oplodnju, ali urin i kks bih baš trebala obaviti, barem da me psihički umiri. 

daze
    22. Svibanj 2018. 18:20

Ja sam vec odradila i kks i urin i urinokulturu, štitnjaču i krvnu grupu i rh faktor. Vec sam 3 puta vadila krv a tek sam 11 tjedan, znaci do 10.aam to sve odradila. Vidis kako to doktori različto gledaju i šalju u različito vrijeme.
    Također sam 0 negativna, muž pozitivna pa ću još 3 puta tijekom trudnoće ić kontrolirat. Nakon prvog poroda sam primila inekciju i nakon spontanog isto da ne bi stvaralo probleme. 
    Šta se tiče vitamina, pijem neki prenatal od twin laba, doktor mi nista specijalno bije preporučio tako da mi je muž donio prvi s reda. Al sad kad vidim kako ste vi to prostudirale lijepo, pokušat ću pratit vaše savjete 😁

seudoHTML, UBBCode and BB Code

Bulbi91
    22. Svibanj 2018. 18:22

Miranda

Bulbi koje kolicine uzimas?
    Vitamin D je potreban u trudnoci i nije rijetka njegova insuficijencija. Ali i prevelike kolicine imaju lose posljedice (porem. rasta, kraniofacijalne hipoplazije, zakasnjelo okostavanje). Govorim o kolicinama od 5mg ili vise, ne bi ti sigurno dali toliku terapiju ali znaju ljudi skombinirat vise tih multivitaminskih pripravaka pa jos i izolirane vitamine pa naprave stetu. I mimo trudnoce od viska vitamina D se stvaraju bubrezni kamenci itd. Zato se preporucava kontrola urina ako se piju suplementi.

Ne znam koliko je to miligrama,ali dvevno uzimam po 2 kapsule od 2000IU,odnosno sve skupa 4000UI .Kod hipotieroze/hashimota i inzulinske rezistencije je velik deficit d vitamina i na toj dozi sam i od prije trudnoce.I ono sto mogu reci je da sam po prvi put hvala Bogu odkad uzimam vece kol d vitamina dogurala do ovdje gdje smo sad i daj Boze samo da i dalje bude sve ok❤🙏...imam iza sebe 2 biokemijske i 1 missed...
    Kao sto i pise u ovom clanku kolicina od 4000iu je ok za odraslu osobu koja nije na suncu (ja sam zatvorena doma jer sam na strogom mirovanju)...
    Nisam jos nigdje cula tu info o stetnosti zato pitam...

Bulbi91
    22. Svibanj 2018. 18:29

Miranda isla ja izgoogla ova moja kolicina ne ispada ni 100ug ,odnosno 0,1mg ako sam dobro skuzila🙈...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.