Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Maraska
    23. Svibanj 2018. 11:18

Dobar dan svima 😀 Nadam se da u vašim krajevima nije kišno i tmurno. Kod nas u Zadru je sunce zamijenilo kisu 😀 
    Želim vam svima divan dan i lijepe misli 😘

Bulbi91
    23. Svibanj 2018. 11:23

Salatica9192

Bulbi91,
    ali prije trudnoce nikada to nisam imala. Sad jedino da nisam razvila ili doslo do izrazaja u trudnoci. I to mi cudni, sto se desi samo oko podne, poslije 5h otprilike od obroka. Kasnije se zna desavati da rucam u 4h i nista vise ne jedem, i ne desava mi se. Znaci ja imam neku popodnevnu rezistenciju haha.
    Kaki lijecis to? I van trudnoce i sad u trudnoci?

A trudnoća je ipak drugo stanje...mozda nije nista,al nije na odmet provjeriti ..vjerojatno ce te ionako u kasnijoj trudnoci slati na ogtt to sve salju radi provjere ima li gestacijskog dijabetesa....svaka cast kad ti 5h nista ne jedes,ja svakih 1,5-2 moram nes gricnut inace umirem od gladi🙈...
    Lijeci se terapijom i dijetom...nekad u trudnoci daju cak i inzulin...

Bulbi91
    23. Svibanj 2018. 11:27

Maggie Drago mi je da ti je dns bolje😀... brzi su ti tvoji vitamini stvarno😊..

Salatica9192
    23. Svibanj 2018. 11:51

Maggie85, 
    hahaha, danas se nije desilo jos, ali sad sam se ja isprepadala, samo posmatram ruke hoce li se krenuti tresti xD
    Bulbi91, 
    zvala sam labaratoriju, nadam se da cu uspjeti ove sedmice. Hvala na savjetima. Nadam se da me samo beba (formiranje bebe) iscrpi i pojede haha :)) 

23. Svibanj 2018. 11:55

jutro svima...evo jos mali info, ima super caj od limuna i dumbira pa ako kome moze pomoc za mucnine. iako ih nemam dobra mi kombinacija pa to napravim i popijem na poslu bar litru. u petak idem kod doktora privatno pa cemo vidjeti sto on kaze, jer ja stvarno pojma nemam dal sam trudna  jer simptoma bas i nemam.

Maggie85
    23. Svibanj 2018. 11:56

Salatice, bila si napisala da si puna modrica pa da ti kažem kako smo muž i ja to riješili. Mi se pikamo u nadlakticu pa ne znam hoće li ti to pomoći... Čini mi se da si ti rekla da si daješ u trbuh? Naime, moj dragi ti je mene svakako znao piknuti, i stoječki, i dok je stajao poviše mene, pored mene, ma svakak, a kad se ja pikam sama, onda uvijek lijepo paralelno s vlaknima mišića, i skužila sam da od mojih pikica ne ostaju masnice. Znači važno je da injekcija bude u smjeru lakat-rame, paralelno s vlaknima mišića, i kut između ruke i injekcije nam bude oko 30-45 stupnjeva. Probaj, nadam se da će biti bolje.
    P.S. Trudnički ili gestacijski dijabetes se upravo tako i zove jer se može pojaviti samo u trudnoći, tako da ću i ja, koliko god mi se to ne sviđa, morati uskoro raditi OGTT, pa čisto da budem mirna.

TPol
    23. Svibanj 2018. 12:06

Nista da vas samo pozdravim puno ste tema okrenule hehhe nemogu sve popratit. Magmezij je dobar za grceve pa pitajte ginekologe 
    Ja sma kupila kremu za trbuh pa pocinjem s mazanjem, u prvoj trudnoci je super bio nadam se da ce sad , al ima veze sa mazanjem jer bedra nisam mazala i tu se pojavila koja strija 😀 Nije da je tolko bitno ali ako se moze sprijeciti bolje 
    Meni je sutra pregled nemogu docekat 😆 Ja sam vadila vec kks to odma posle prvog pregleda dobijemo uputnicu sve je ok . A sutra ako je sve dobro trudnicku i prijava za bolnicu pa cu tamo ic na ultrazvuk sigurno svaka 2,3mj zbog secera, kontroliraju dosta cesto jel sve ok .... 

Salatica9192
    23. Svibanj 2018. 12:10

Maggie85, 
    Ja se u noge bockam, u stomak mi nekako najbolnije zvuci, a u ruke, ne mogu sama sebi. Dajem jednom u podne, a muz mi tad radi, a ne mogu ga zamisliti sa injekcijom kako me bode, hahaha.
    Imam i modrice i otoke nekad :/ Cekam samo kontrolu, da mi doktorica pregleda i da savjete za nogu, jer bih se htjela tu nastaviti bockati, zgodno mi samoj. A procitala sam da kao sto sporije to bolje, pa ss trudim sto sporije, ali sou program sam, nisu mi sestrw dobro objasnile gdje se sve mogu bosti, pa sve krenem, pa se predomislim, a sta ako tuu ne smijem, hahaha :D
    A za OGTT, znam, jos mi otac ima dijabetes (u pedesetim godinama dobio) i na inzulinu je. Ali kad sam hipohondar, ismijase me, napadaju, sta izmisljis stalno, pa trudna si, sacekaj da vidis hoce li prociii, ali ja im kazem, jos samo ovooo hahaha :D 

_svjesna
    23. Svibanj 2018. 12:22

Cure ja se bockam u stomak, prve dvije su bile velike modrice, evo zadnjih 10 dana ostanu samo kao crveni kruzici/tackice. Imam sala na stomaku vise nego na bedrima pa mi je tu ugodnije. 
    Ubodem iglu jako polako bez zaleta, dok drugom drzim salo i ne pustam sve dok ne izvadim injekciju ubrizgavam jako polako. Kada izvadim pritisnem vatom minutu i to je to.
    Nekad ubod boli nekad i ne osjetim, nekad bodem okomito nekad pod 45 stepeni. Istiskujete li zrak? Ne znam kod vasih injekcija ali kod Clivarina recimo spric dodje napunjen na 0.8, a 0.6 je doza lijeka, puno ali puno je zraka tako da ga moram istisnuti. 

Salatica9192
    23. Svibanj 2018. 12:37

Znaci imamo Maggie u ruku, svjesna u stomak, i ja u nogu haha. Sve smo pokrile :D
    Ja isto znam nekada fino dati i ne boli ubod puno, a nekadaa (kao sad npr), uzas, ubadam i boliii i izvadim (tu dolazi strah, e mozda tu ne smijem, zato toliko boli, jesam li previse nisko, previse desno otisla) i trazim drugo mjesto xD Kao sto rekoh samo cekam hematologa da se iskukam i da mi pokaze dokle smijem se bosti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.