Jutro. Ja vam se moram pohvaliti sinoć smo prvi put vidjeli i osjetili udarac. Konačno 20+3 smo

Sarah, cestitam! Ja zadnjih dana osjecam svaki dan kako nesto radi unutra, kao da se okrece, radi salto, tko ce li ga znati. Kuckanje neko osjetim tek povremeno. Nadam se da je to ok, rekla mi je da ne brinem, da sam prvorotkinja i posteljica mi je sprijeda.
Ja sam narucila prve stvari od svojih iz SAD-a, napokon sam se odvazila... Smijesna stvar je da sam prvo narucila ljetni prozracni krovic za kolica, a kolica jos nisam kupila I uzela sam torbu za pelene te Ergbaby 360. Evo slike svega

Luka ❤
Salatice ja u 16 tjednu dobila 6 kg, ne jedem ništa S, a kamoli slatko već 3 mjeseca, ništa slatko, ne večeram i izbjegavam kruh. Pa sad vi meni recite od čega? Jednostavno kile idu, ne mogu utjecati, a stvarno pazim jer sam i prije držala neke dijete. Kak izgleda dobit ću prek 20 kg :/ Što bi bilo da ne pazim ništa..
Ja sam od 17 do 21 nedelje, od 74 do 81 nagurala. U hrani jedina razlika sto ne jedem cips vise (a jela sam svakodnevno). Sada od 21 do 25 nedelje, nepune 2kg. Znaci cips me udebljao ladno.
A tvoj slucaj, ako tako pazis, onda su cisto hormoni, uticaj trudnickih hormona. Mislim da bi Maggie mogla znati, ona bas zna oko tog, za mene je nutricionista 😊
Annchy17, ako hoćeš, napiši mi što točno jedeš u danu. Iako mi žene volimo hormone optužiti za debljanje, najčešće to ipak bude višak neke hrane i/ili loša kombinacija namirnica.

Ja sam sad vec isto na nekih +8, 9kg, ne znam ni sama tocno 🙊 U prvoj trudnoci dobila 15kg, al sam u roku par mjeseci skinula sve i jos ekstra nekih 6kg, pala sam sa 58 kolko sam imala prije trudnoce na 52. Dojenje i samo dojenje, bas nikakve restrikcije u prehrani nisam radila, sve jela ko i inace, i slatkog, i priustila si pizze i slicne gluposti. Nakon kaj sam prestala dojiti nakon 15mjeseci sam polako pocela i kile vracati, da bi opet dosla prije ove trudnoce na 58. To mi taman 😁 Nadam se da ce i sad drugi put tak jednostavno skliznut kile 🤣
Takva mi je valjda i genetika, mama je u obje trudnoce dobivala po skoro 30kg i dva mjeseca nakon poroda nosila traperice od prije trudnoce.. tak da hvala mama na dobrim genima 😁

ja do 20. tt nisam ništa dobila na kilaži, niti mi se trbuh nešto vidio. onda u 2 tjedna dost velika promjena. trbuh mi se ispupčio, dobila cca 2 kg. kak sam na moru zadnjih desetak dana, nemam pojma koliko kila imam, ali nadam se da neću dobivat tipa 2 kg u 2 tjedna 😂

Salatice ja u 16 tjednu dobila 6 kg, ne jedem ništa S, a kamoli slatko već 3 mjeseca, ništa slatko, ne večeram i izbjegavam kruh. Pa sad vi meni recite od čega? Jednostavno kile idu, ne mogu utjecati, a stvarno pazim jer sam i prije držala neke dijete. Kak izgleda dobit ću prek 20 kg :/ Što bi bilo da ne pazim ništa..
Ja sam od 17 do 21 nedelje, od 74 do 81 nagurala. U hrani jedina razlika sto ne jedem cips vise (a jela sam svakodnevno). Sada od 21 do 25 nedelje, nepune 2kg. Znaci cips me udebljao ladno.
A tvoj slucaj, ako tako pazis, onda su cisto hormoni, uticaj trudnickih hormona. Mislim da bi Maggie mogla znati, ona bas zna oko tog, za mene je nutricionista 😊Annchy17, ako hoćeš, napiši mi što točno jedeš u danu. Iako mi žene volimo hormone optužiti za debljanje, najčešće to ipak bude višak neke hrane i/ili loša kombinacija namirnica.
jutro curke, ja sam isto ostala u šoku kad sam vidjela kile, do 18tj dobila sam 8kg, stvrano mi to djeluje puno.
vjerujem da je moj problem ne redovita stolica, s tim se borim oduvijek, a i sada po 3-4 dana ne odem na wc. osjetim da sam puna vode. šta nas još čeka. :-) možda utjecu i tablete zeljeza i za stitnjacu na to sve.
i mene bole preponi, hodam ko patkica :-)
razmisljam da uskoro otvorim bolovanje,jedva sjedim na poslu koliko me boli trtica.
evo bas sam se iskukala malo, ali ovdje svi kuzite nase probleme.
Allie predivno, pogotovo torba 😍
Gdje ima kod nas tih divnih torba za pelene?
Ja sam od 16 do 20 tt dobila 2.50 kg i jučer mi sestra od doktorice kao kaže joj puno je. Ne jedem junk, slatko rijetko. A svugdje piše da ae u drugom tromjesečju najviše dobije.
Sad kao pazim 😏😏

e za dojenje, frendica koja je nedavno rodila (ok, ne baš nedavno ... prije 9 mj) tvrdi da je mit da se od dojenja mršavi i da se ona zdebljala. kao, bila je na +13 kg na kraju trudnoće. s porodom je otišlo nešto i veli da je opet bila na +13 kg kad je beba imala 6 mj. sad ne doji neko vrijeme i mršavi. tak da ne znam koja teorija je točna vezano uz dojenje 😂

Allie, predivne su ti stvari 😍
što se tiče udaraca bebe, ja sam jako kasno osjetila. tako negdke, 19. ili 20. tt, i to vrlo blago i sporadično. jučer i danas je baš aktivan, a dva dana prije toga jedva nešto da se pomaknuo.

Pa pretpostavljam da je dosta to individualno od zene do zene, ali evo u mom slucaju je dojenje pomoglo da rijesim kile koje su ostale. Moj mali je bio na cici skoro non stop, prakticki do 9-10 mjeseci nis konkretno nije pojeo osim mog mlijeka i par zlicica dohrane dnevno. A nakon prestanka dojenja kile su se vratile na originalno stanje u roku par mjeseci.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji