Ja sam se nagledala pelena jer ću koristiti platnene, a super je što imaju tanjih i debljih, ali nisam još ništa kupila, samo skupljam informacije zasad.
Nemas pojma kak se veselim drustvu u tome svemu 😍😍
Hahahaha, nemaš ti pojma kak se ja veselim, jer si ti već iskusna platnopelenaška mama! Stalno ću te gnjaviti! Već razmišljam kak ćemo morat na neku kavu uskoro na koju ću te zamoliti da poneseš te svoje pelene da ja to uživo pregledam
Salatice ja u 16 tjednu dobila 6 kg, ne jedem ništa S, a kamoli slatko već 3 mjeseca, ništa slatko, ne večeram i izbjegavam kruh. Pa sad vi meni recite od čega? Jednostavno kile idu, ne mogu utjecati, a stvarno pazim jer sam i prije držala neke dijete. Kak izgleda dobit ću prek 20 kg :/ Što bi bilo da ne pazim ništa..
Ja sam od 17 do 21 nedelje, od 74 do 81 nagurala. U hrani jedina razlika sto ne jedem cips vise (a jela sam svakodnevno). Sada od 21 do 25 nedelje, nepune 2kg. Znaci cips me udebljao ladno.
A tvoj slucaj, ako tako pazis, onda su cisto hormoni, uticaj trudnickih hormona. Mislim da bi Maggie mogla znati, ona bas zna oko tog, za mene je nutricionista 😊
Ja sam najvise dobila odmah u startu, sad je to ipak malo usporilo iako svi kazu da sad tek dolazi razdoblje najveceg debljanja. Ja sam na +5, s tim da zadnjih mjesec dana nisam dobila nijednu novu kilu, ovih 5 je od pocetka. Najvise sam natukla u prvom tromjesecju kad sam bila gladna svakih pola sata. Da sam nastavila tim tempom, sad bih bila na +20.
Luka ❤
Mama5 mi smo onda generacija 😊svaka ti čast za petu bebu mene već sad vata panika kako ću sa troje a njih dvoje već veliki, a sa 5 to treba posebna vrsta snalažljivosti hahahaha šta se tiče kila i ja san već na +7 a tek 17 tj s tim da sam do prije 2 tj povraćala i imala grozne mučnine a sta bi bilo da nisamal mislim dok je sve ok sa bebama i ne muči nas gestacijski da su nam kile najmanji problem, lako će to dole dok budemo trčale za bebicama
jutro curkice, ja sam već spominjala, kako radim u svome, vjerovatno ću što duže raditi, planiram još 9. i 10.mjesec (iako taj 10.mj možda kako koji dan, ili pola radnog vremena, vidit ću koliko ću moć sidit u uredu). U prvoj trudnoći radila sam u privatnika, i u 21.tjednu sam išla na bolovanje, zbog prirode posla. Iako, i sad da radim za drugoga, već bi otišla ... hahah Al dobro, ne radim vikende, radim do 14 h, pa prođe to, a i što kaže barbiemama oduzme vremena od razmišljanja o kupovanju i pripremanju svega za bebu...
I da, obvezni rodiljni dopust otvara se 28 dana prije termina, a samo ukoliko sa komplikacija otvarate rodiljni onda je 45 dana prije termina.
U prvoj trudnoći , ostala sam trudna sa 73 kg a išla roditi sa 103 kg !!! Do bebinog 6og mj sam sve vratila, uz pomoć dojenja i nespavanje bebe
A sad sam trenutno na +4, iako sam imala viška 5kg ma ne brine me to , ako sam ko kit išla prvi put rodit,onda me sad ništa i ne može iznenaditi :)
A što se tiče robice, ja sam odlučila sad kroz 9.mj kupovat starijem za vrtić i cilu zimu ga opremit, a onda u 10 i 11 opremit za novu bebu, otić i u ikeu po sitnice, i presortirat robicu iz kutija od starijeg dečka... takav mi je plan,pa ćemo vidit
Lovre
Miranda ma ne sjecam se, ali mislim da sam spomenula nekad davno. Vidis mene svi uvjeravaju da odstranjivanje nebu nista pomoglo, a meni to bas nije logicno 🙄 ajde bar jedno pozitivno iskustvo..hvala ti to mi daje nade 😘😘
❤N i V💙
Ana,
aha, aha, znam da sam primjetila da pazis na ishranu bas, kao i Maggie. Ja jedem sta god mi se jede, nikad na dijeti nisam bila, a nisam se ni debljala, normala neka bila. Zato sam se sokirala za ovoliko primanje u trudnoci hahaha, drzala me misao "ma ja se nmg lako udebljati", ali izgleda hormoni i prestanak pusenja su svoje odradili. I kad kazem nekome, da necu da kupujem odjecu sada, zato sto ne planiram biti 80kg plus zena, vec se vratiti na svoju staru kilazu, smiju mi se i kazu, nije to tako jednostavno, kao gotovo, sad cu ovakva biti… A moja drugarica poslije 7 mjeseci poslije poroda, mrsavija nego prije poroda 😂 (ali je isla na neku protein ishranu i potrudila se). Sta vi kazete mame sa iskustvom? Tesko je skinuti trudnicke kg?
Inace lose spavam opet, evo vec 3 dana, pa budim se svakih pola sata do sat. Vrtim se kao na raznju sa jedne strane na drugu. Bebi ljuljasku pravim hahaha.
Ja sam u prvoj trudnoći bila dosta mršavija dobila 15 kg sve u rodilištu izgubila, al sam zato u drugu krenila sa viškom od nekih 10 kg i još dobila 20 bila sam ogromna svi su mi se rugali i bome u 3 mj nakon poroda imala i 2-3 kg manje nego prije tako da nema straha uostalom mlada si i kako kazes nemaš sklonost debljanju. Mene strah sad za mene stariju za viškom od 15 kg kile mi se lipe kad vodu pijem hahaha
Ja sam počela sa 54 kile. Morala sam dobiti te još dvije masnih stanica da uopće uspijem ostat trudna i za to mi je trebalo 4 mj- jer ih nisam nikad imala 😙... Htjela bih izgubiti i te 2,3..vratiti se na svoju 50,51, ali dobro, bude to ok. Bitno da mi beban izađe lijepi, plumpasti, razvijen i aspgar( nadam se da sam točno napisala) bude 10/10 😀😀😀.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Jutro. Ja vam se moram pohvaliti sinoć smo prvi put vidjeli i osjetili udarac. Konačno 20+3 smo
Sarah, cestitam! Ja zadnjih dana osjecam svaki dan kako nesto radi unutra, kao da se okrece, radi salto, tko ce li ga znati. Kuckanje neko osjetim tek povremeno. Nadam se da je to ok, rekla mi je da ne brinem, da sam prvorotkinja i posteljica mi je sprijeda.
Ja sam narucila prve stvari od svojih iz SAD-a, napokon sam se odvazila... Smijesna stvar je da sam prvo narucila ljetni prozracni krovic za kolica, a kolica jos nisam kupila I uzela sam torbu za pelene te Ergbaby 360. Evo slike svega
Luka ❤
Salatice ja u 16 tjednu dobila 6 kg, ne jedem ništa S, a kamoli slatko već 3 mjeseca, ništa slatko, ne večeram i izbjegavam kruh. Pa sad vi meni recite od čega? Jednostavno kile idu, ne mogu utjecati, a stvarno pazim jer sam i prije držala neke dijete. Kak izgleda dobit ću prek 20 kg :/ Što bi bilo da ne pazim ništa..
Ja sam od 17 do 21 nedelje, od 74 do 81 nagurala. U hrani jedina razlika sto ne jedem cips vise (a jela sam svakodnevno). Sada od 21 do 25 nedelje, nepune 2kg. Znaci cips me udebljao ladno.
A tvoj slucaj, ako tako pazis, onda su cisto hormoni, uticaj trudnickih hormona. Mislim da bi Maggie mogla znati, ona bas zna oko tog, za mene je nutricionista 😊
Annchy17, ako hoćeš, napiši mi što točno jedeš u danu. Iako mi žene volimo hormone optužiti za debljanje, najčešće to ipak bude višak neke hrane i/ili loša kombinacija namirnica.
Sortiraj odgovore
Najstariji