Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunflower! 🌻
    23. Kolovoz 2018. 09:25

Ja sam sad vec isto na nekih +8, 9kg, ne znam ni sama tocno 🙊 U prvoj trudnoci dobila 15kg, al sam u roku par mjeseci skinula sve i jos ekstra nekih 6kg, pala sam sa 58 kolko sam imala prije trudnoce na 52. Dojenje i samo dojenje, bas nikakve restrikcije u prehrani nisam radila, sve jela ko i inace, i slatkog, i priustila si pizze i slicne gluposti. Nakon kaj sam prestala dojiti nakon 15mjeseci sam polako pocela i kile vracati, da bi opet dosla prije ove trudnoce na 58. To mi taman 😁 Nadam se da ce i sad drugi put tak jednostavno skliznut kile 🤣 
    Takva mi je valjda i genetika, mama je u obje trudnoce dobivala po skoro 30kg i dva mjeseca nakon poroda nosila traperice od prije trudnoce.. tak da hvala mama na dobrim genima 😁

barbiemama
    23. Kolovoz 2018. 09:25

ja do 20. tt nisam ništa dobila na kilaži, niti mi se trbuh nešto vidio. onda u 2 tjedna dost velika promjena. trbuh mi se ispupčio, dobila cca 2 kg. kak sam na moru zadnjih desetak dana, nemam pojma koliko kila imam, ali nadam se da neću dobivat tipa 2 kg u 2 tjedna 😂

• iamhappy
    23. Kolovoz 2018. 09:26

Maggie85

Salatica9192

annchy17

Salatice ja u 16 tjednu dobila 6 kg, ne jedem ništa S, a kamoli slatko već 3 mjeseca, ništa slatko, ne večeram i izbjegavam kruh. Pa sad vi meni recite od čega? Jednostavno kile idu, ne mogu utjecati, a stvarno pazim jer sam i prije držala neke dijete. Kak izgleda dobit ću prek 20 kg :/ Što bi bilo da ne pazim ništa..

Ja sam od 17 do 21 nedelje, od 74 do 81 nagurala. U hrani jedina razlika sto ne jedem cips vise (a jela sam svakodnevno). Sada od 21 do 25 nedelje, nepune 2kg. Znaci cips me udebljao ladno.
    A tvoj slucaj, ako tako pazis, onda su cisto hormoni, uticaj trudnickih hormona. Mislim da bi Maggie mogla znati, ona bas zna oko tog, za mene je nutricionista 😊
    Annchy17, ako hoćeš, napiši mi što točno jedeš u danu. Iako mi žene volimo hormone optužiti za debljanje, najčešće to ipak bude višak neke hrane i/ili loša kombinacija namirnica.

jutro curke, ja sam isto ostala u šoku kad sam vidjela kile, do 18tj dobila sam 8kg, stvrano mi to djeluje puno.
    vjerujem da je moj problem ne redovita stolica, s tim se borim oduvijek, a i sada po 3-4 dana ne odem na wc. osjetim da sam puna vode. šta nas još čeka. :-) možda utjecu i tablete zeljeza i za stitnjacu na to sve.
    i mene bole preponi, hodam ko patkica :-) 
    razmisljam da uskoro otvorim bolovanje,jedva sjedim na poslu koliko me boli trtica. 
    evo bas sam se iskukala malo, ali ovdje svi kuzite nase probleme. 

• zvrkica
    23. Kolovoz 2018. 09:27

Allie predivno, pogotovo torba 😍
    Gdje ima kod nas tih divnih torba za pelene?

Ja sam od 16 do 20 tt dobila 2.50 kg i jučer mi sestra od doktorice kao kaže joj puno je. Ne jedem junk, slatko rijetko. A svugdje piše da ae u drugom tromjesečju najviše dobije.
    Sad kao pazim 😏😏

barbiemama
    23. Kolovoz 2018. 09:28

e za dojenje, frendica koja je nedavno rodila (ok, ne baš nedavno  ... prije 9 mj) tvrdi da je mit da se od dojenja mršavi i da se ona zdebljala. kao, bila je na +13 kg na kraju trudnoće. s porodom je otišlo nešto i veli da je opet bila na +13 kg kad je beba imala 6 mj. sad ne doji neko vrijeme i mršavi. tak da ne znam koja teorija je točna vezano uz dojenje 😂

Mama5
    23. Kolovoz 2018. 09:31

Majana

Mama5 mi smo onda generacija 😊svaka ti čast za petu bebu mene već sad vata panika kako ću sa troje a njih dvoje već veliki, a sa 5 to treba posebna vrsta snalažljivosti hahahaha šta se tiče kila i ja san već na +7 a tek 17 tj s tim da sam do prije 2 tj povraćala i imala grozne mučnine a sta bi bilo da nisamal mislim dok je sve ok sa bebama i ne muči nas gestacijski da su nam kile najmanji problem, lako će to dole dok budemo trčale za bebicama

Ne brini i mene lovi panika, ali uspjet cemo mi, svasta mi zene mozemo
    Sto se tice kila ja sam na nekih +4,samo je problem sto sam ostala trudna sa sigurno 8 kila viska, a ja se ne mogu tjesiti da ce u dojenju otici jer sve sam ih samo dojila a kile nisu isle dolje nego gore, ja sam baksuz po tom pitanju

barbiemama
    23. Kolovoz 2018. 09:33

Allie, predivne su ti stvari 😍

što se tiče udaraca bebe, ja sam jako kasno osjetila. tako negdke, 19. ili 20. tt, i to vrlo blago i sporadično. jučer i danas je baš aktivan, a dva dana prije toga jedva nešto da se pomaknuo. 

Sunflower! 🌻
    23. Kolovoz 2018. 09:40

Pa pretpostavljam da je dosta to individualno od zene do zene, ali evo u mom slucaju je dojenje pomoglo da rijesim kile koje su ostale. Moj mali je bio na cici skoro non stop, prakticki do 9-10 mjeseci nis konkretno nije pojeo osim mog mlijeka i par zlicica dohrane dnevno. A nakon prestanka dojenja kile su se vratile na originalno stanje u roku par mjeseci. 

Salatica9192
    23. Kolovoz 2018. 09:40

AllieH, 
    torbicaaa 😍 Bas je super. Mene moji opet napadose da ne kupujem, baksuziraju me xD Opet sam odustala, do pocetka oktobra, tad kazu kupuj, dacemo ti i mi para hahah (kao punih 7, ulazim u 8). 😂 E bas da vidimo 😁
    Znaci nema pravila za dojenje i mrsavljenje. Pa da, i ova moja sto je smrsala, ne doji. 

Sunflower! 🌻
    23. Kolovoz 2018. 09:42

Samo su cice postale nekak prazne i male 🤣🤣🤣 nije da se bunim, ionak ih imam i previse, a i sad su opet u svom punom sjaju 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.