Meni je druga trudnoca, ali prva je bila neuspjesna, tako da se nadam da ce ovaj put ave ok biti.
Prvi put sam isla sa 6+1 kod doktora ali je nazalost sve stalo na 5+3, cekali smo do prakticki do kraja 9.tjedna i onda sam na kiretazu isla
Sada ce mi prvi pregled biti sa 6+0 i obzirom da mi je ciklus se vratio na 28 kao urica trebalo bi se srce vidjeti...bar mi tako kazu :D
Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.
Ja sam bila na tacno 4+0, i vidjela g.mijesak od 3mm. Narucila me za 10 dana da cuje srce to ce biti na 5+3.
Tacno znam kad mi je bila ovulacija jer sam primila stopericu, ovulacija je bila 12dc.
Posto guglam ko luda i sve sam vec procitala nasla sam da srce pocinje da kuca 21 dan nakon zaceca do maksimalno 28 dana pa ne znam da li je to tacno.
I jos jedno pitanje za vas cure: smijemo li jesti jagode?
Ja sam bila na tacno 4+0, i vidjela g.mijesak od 3mm. Narucila me za 10 dana da cuje srce to ce biti na 5+3.
Tacno znam kad mi je bila ovulacija jer sam primila stopericu, ovulacija je bila 12dc.
Posto guglam ko luda i sve sam vec procitala nasla sam da srce pocinje da kuca 21 dan nakon zaceca do maksimalno 28 dana pa ne znam da li je to tacno.
I jos jedno pitanje za vas cure: smijemo li jesti jagode?
Mene ce izludit citanje. I svi vise citam manje znam. Mislim da su jagode ok, cak preporucene
Ma zasto ne jagode?
Pa treba jesti voce u trudnoci...koliko znam treba izbjegavati suhomesnate proizvode,pastete,svjeze sireve i sl....kod voca i povrca vazno ga je dobro oprati...cak sam citala da se moze ostaviti pola sata u otopini vode i octa ili vode i sode da se procisti od pesticida....
Evo da se javim za tablicu :)
Bruna iz Splita, 26 godina, prva trudnoća, termin 21.12.2018. i rodilište u Splitu :)
Idući tjedan idem vaditi krv i napraviti uzv bubrega jer imam kalcifikate u desnom bubregu pa ginekologica zeli malo vise paznje posvetiti tome. Isto tako imam i Gilbertov sindrom (povecana kolicina bilirubina u krvi, genetski) pa cemo vidit kakvo je stanje i s tim :)
Inace je sve okej osim mucnina, sve mi smrdi, vida mi je odvratna hahah
Sirovo nebi trebalo jest i dobro prat voće povrće to svakako ....
bas vas rano naruče za pregled . Moj je sljedeci ćet pa trebam dobit i knjižicu 😀
Sto se tice tih trudnickih knjizica jel sve trudnice to dobivaju?I kod privatnih gin?Jer meni moj nista nije spominjao,a opet ionako imam nalaz od svakog pregleda.
Za trudnicke knjizice mislim da ih svi moraju imat samo sto neki ginekolog daje prije neki kasnije.
Meni isto nije napravila na prvom pregledu ali sad zadnji put jeste.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Ja to oko ishrane nista ne praktikujem, mislim u smislu da pojedem pastetu za dorucak uz kefir, pojedem picu, pomfrit, gurmansku pitu, nekad i cips, da ne nabrajam vise :D A uz to trudim se jesti svaki dan voce (jabuke i nektarine su mi aktuelne sad) i povrce kada je za rucak to. Nisam neka kuharica, to jest zivot u zajednici mi nije dao bas da se osamostalim (to cu ako dodje beba). Meni su misli u mom spontanom, krvarenjima (odlivi tacnije), o trenutnoj trombofiliji, itd, bas se nisam zadala oko ishrane i stvarno se prepadnem kad citam da vi ne jedete ono sto ja znam cesto. :O danas sam jela przeni oslic (ribu) da li je on zabranjen?
Sortiraj odgovore
Najstariji