jutro cure, i meni samo da bi te ne zdrave hrane, meso mi je bljak ali se natjeram da pojedem, breskve obožavaaaaam!!! da mi bi sad jednu hehehehe
jučer lijepo spremim oradu i blitvu domaću sa krompirom i domaćom salatom, mljac!! i sve ispovraćam, sat vremena sam bila na školjci, taman pomislila kako sam nešt fino i zdravo pojela!! :D
deeka, sretno na pregledu!! javi nam kako je prošlo!!
Lunale, ihhhha! Cestitam
Protiv bolova u trudnoci prvi lijek izbora je paracetamol (Lupocet, Lekadol…). U prvom i drugom tromjesecju dopusten je i ibuprofen (u trecem je kontraindiciran) , uz preporuku doktora.
Meni danas dosli nalazi krvi, upale nema, al anemija je tu…sad sam na heferolu.
Kruška jedno pitanje pošto si već u 17tt jel osjetiš već bebicu? Ja ništa ne osjećam još, a jedva čekam. Jednu noć sam samo osjetila na jednoj tački stomaka samo neke lagane trnce koji su za sekund prestali, pa ne znam dal je to too il od tolike želje i osluškivanja umišljam 😊😁
Jos ne, bar mislim :) Isto nekaj znam osjetiti, kao neke mjehurice...al nisam sigurna dal je to to. Mislim da su to samo moja crijeva kak sam postala mutava i zaboravna, nisam pitala doktoricu kad bi mogla bebicu osjetit. Kolko sam citala prvorotkinje osjete od nekog 18. do 20tt. Ugl i ja jedva cekam
Iskusne mamice, kak ste vi skuzile da je to to?
ja sam nekad oko 20 tt osjetila pokrete, to su bili kao neki mjehurići ili leptirići, brzo nakon toga je bilo baš pravo pikanje!! :D :D
Halloo cure... ja upravo razmisljan sta cu dns rucat... sta vi jedete? Ja ugl spremim dva jaja ili puru s jogurtom... to ako san doma.. ako san vanka onda su rucak topli sendvici i peciva.. neman mucnine al jednostavno mi nista ne odgovara... pitan se oce li ovako bit do kraja ili cu u jednom trenu pocet normalno jest 🤔
Halloo cure… ja upravo razmisljan sta cu dns rucat… sta vi jedete? Ja ugl spremim dva jaja ili puru s jogurtom… to ako san doma.. ako san vanka onda su rucak topli sendvici i peciva.. neman mucnine al jednostavno mi nista ne odgovara… pitan se oce li ovako bit do kraja ili cu u jednom trenu pocet normalno jest 🤔
Evo ja zadnje dvije sedmice osjetim glad. A prije toga ništa, znači jela sam u određene sate i to samo zato jer sam morala nešto malo da ne upadnem u nesvjest, a sva hrana mi gadna. A sad zato sve mi se jede i sve ukusnije nego prije trudnoće, posebno lubenica 😁. Za ručak ti mogu preporučit što sam neki dan ja jela i fino se najela pohovana piletina sa susamom, i krompirići zapečeni samo sa vegetom, i napravila sebi sos ljuti (kečap, majoneza, pavlaka, biber, chili, sol) i stvarno mi je fino godilo.
Halloo cure… ja upravo razmisljan sta cu dns rucat… sta vi jedete? Ja ugl spremim dva jaja ili puru s jogurtom… to ako san doma.. ako san vanka onda su rucak topli sendvici i peciva.. neman mucnine al jednostavno mi nista ne odgovara… pitan se oce li ovako bit do kraja ili cu u jednom trenu pocet normalno jest 🤔
Evo ja zadnje dvije sedmice osjetim glad. A prije toga ništa, znači jela sam u određene sate i to samo zato jer sam morala nešto malo da ne upadnem u nesvjest, a sva hrana mi gadna. A sad zato sve mi se jede i sve ukusnije nego prije trudnoće, posebno lubenica 😁. Za ručak ti mogu preporučit što sam neki dan ja jela i fino se najela pohovana piletina sa susamom, i krompirići zapečeni samo sa vegetom, i napravila sebi sos ljuti (kečap, majoneza, pavlaka, biber, chili, sol) i stvarno mi je fino godilo.
Prije trudnoce san samo piletinu jela..nisan bas ljubitelj mesa..ali u trudnoci nmg ni piletinu.. sinoc san muzu zapekla krumpire i piletinu ja san pojela par krumipica i to cisto da ne oden praznog zeluca spavat.. nadan se da cu uskoro pocet jest ka i prije
Kod mene su danas punjene paprike, a i ja i mm obožavamo pohovanu piletinu sa sezamom i krompirrom i još neki umak uz to, mljac, volim sve s piletinom, jer mi se jedino na nju od mesa ne gadi, rižoto s piletinom na bijelo OBOŽAVAM!!!
Taman kuham ručak (bolognese) i sjetim se da bi mogla pročitati sto ima, opet mi se nakupilo. Čim sam počela citati komentare o hrani, istog trena sam ogladnila. Da je meni barem malo ovog vašeg "neapetita". 😂🙈 ja mogu sve jesti, ali najbolje mi odgovara riba. Ribu jedem tri puta tjedno, nekad i vise. Šteta sto nisam blize moru, definitivno bi meso mogla izbaciti. Jedino sto u ovoj trudnoći ne mogu staviti u usta su jaja, sto je vjerojatno tako, jer sam ih prije trudnoće svako jutro doručkovala. I jos si ne mogu zamisliti da stavim kockicu čokolade u usta, jednostavno nema šanse.
Imam pitanje, jel vas bole bradavice? Sve se nadam kako dani prolaze da ce se smiriti, no nekako su crvene i zadebljane, aureole su se isto proširile. Bas su jako neugodne i bolne 😞.
Jooj, ta hrana... ja bih i jela i ne bih, ujutru ne mogu ništa pa pojedem čaj i plazmu, za ručak se nateram na neko povrće, pa mi je obično popodne muka... uveče osetim glad ali znam da ako se najedem neću moći spavati 😂
Bilo smo danas na uzv-u, mrvica je velika 4,4mm i srčeko kuca kao ludo ❤️❤️❤️ Zvanično sam trudna 6+2 tt i kaže dr da je sve savršeno. Sad sam mirna i možemo javiti lepe vesti. Kad ste vi objavile da ste trudne?
Dalmatinka ja identično tako, nisam neki ljubitelj mesa, eventualno bi piletinu jela, a sad ne mogu ni to.. bas mi meso ne ide! Moj današnji rucak je bio palenta sa vrhnjem i prvi rucak da sam pojela normalnu porciju.
Ja bi mogla živjet samo na rižotu i tjestenini.
Ja sam otpočetka izgubila 2kg, u ponedjeljak cu vidjet koliko jos jer mi svi govore da sam bas smršavila..
Anitrammm meni su prsa osjetljiva sto je normalno, ali ne i bradavice, prijateljica mi je dala ono baby love ulje za bradavice da si mažem da se ne ukrute, mozes probat s tim, mozda malo popusti...
Sortiraj odgovore
Najstariji