I kod mene se ubrzalo, uopce vise ne guglam, ne opterećujem se, bas uživam u trudnoći.
Nakon par dana od pregleda sam skužila da imam posteljicu na ušću maternice, jer dr.nije radila dramu pa nisam ni mislila da je to nekaj bitno 😂 Samo mi je prošlo kroz glavu jedan dan: placenta previa. I onda sam isla guglati o tome. Kod mene jos ima šanse da neće biti ta dijagnoza, jer se moze pomaknuti do 20.-og tj. Da je tako neka dijagnoza bila s npr.8 tj., ne bi postojala stranica o tome ili iskustva da ja to ne bi procackala. Sad mi je u glavi, ma to ce se pomaknuti, nema potrebe za dramom 😊
Sto se bolova u kralježnici tiče, mene zna od dugog nepravilnog sjedenja kad se ustanem probosti, tako nešto kako opisuješ. Ta bol je jako intenzivna, doslovno vise ne mogu zakoračiti. To nema veze s trudnoćom, čisto kralježnica, nepravilno sjedenje, živac neki koji nema mira.
Nikako da napišem, ne znam jesu vas vaši ginekolozi upozorili, vise nije aktualna tema pa se portali ne pune time. Moja ginica me podsjetila na komarce i ziku i da je to jos uvijek aktualno. Ako je neka, kao ja, to smaknula s uma, čisto da se pazite, mažete i gdje boravite imate u struji 🙂
Hvala, Gitta! 😘 Sad mi je malo lakše, prva trudnoća, milion pitanja… ali vidim da sve imamo iste brige.
Ima li neka od vas iskustva sa hipotireozom i Hashimoto sindromom u trudnoći? Već godinama sam po terapijom, tsh je uvek bio u granicama ali kao da je podivljao od kako sam ostala trudna, u petak kontrola kod endokrinologa.
Evo Larica ja sam hipo + hasi…jupiii vec zadnji 6 godina, tsh mi je bio 3.99 kad sam saznala da sam trudna jer sam odmah isla vadit krv, sad je nesto manji jer su mi povecali dozu euti. Sljedeci tjedan idem endokrinol.pa cu vidjet dalje sta ce reci! Koliki je tebi tsh i na kojoj si dozi? Isto mi je prva trudnoca pa osim sta sam opcenito u strahu…jos sam dodatno i zbog stitnjace, aliii nedam se 😉😉
Meni je tsh bio isto oko 3,9 kad sam se javila endokrinologu da planiramo bebu, to je bilo pre dva meseca. Tada sam pila eutyrox od 25 i 50 naizmenično. Tada mi je rekla da svaki dan pijem od 50 i da se javim na kontrolu za dva-tri meseca ili odmah ako ostanem trudna. Nakon mesec dana mi je pao tsh na 3,5, pa sam saznala da sam trudna. Zabrinula me je činjenica da sam do sada tsh proveravala u privatnoj laboratoriji, a pre neki dan sam dobila uputnicu u domu zdravlja i tamo mi je tsh bio 5!!! Rekli su da ima odstupanja od laboratorije do laboratorije... idem u petak na kontrolu pa ću videti. Inače mi je endokrinolog rekla da je idealno da tsh za vreme začeća i trudnoće bude oko 2, ali da nije tragedija ako nije. Da se u trudnoći poveća terapija, da se ne brinem mnogo jer sam se redovno kontrolisala i da i ona sama ima decu sa istom dijagnozom. Tako da me je malo smirila, ali opet doza straha postoji. Ma biće naše bebice super ❤️
I kod mene se ubrzalo, uopce vise ne guglam, ne opterećujem se, bas uživam u trudnoći.
Nakon par dana od pregleda sam skužila da imam posteljicu na ušću maternice, jer dr.nije radila dramu pa nisam ni mislila da je to nekaj bitno 😂 Samo mi je prošlo kroz glavu jedan dan: placenta previa. I onda sam isla guglati o tome. Kod mene jos ima šanse da neće biti ta dijagnoza, jer se moze pomaknuti do 20.-og tj. Da je tako neka dijagnoza bila s npr.8 tj., ne bi postojala stranica o tome ili iskustva da ja to ne bi procackala. Sad mi je u glavi, ma to ce se pomaknuti, nema potrebe za dramom 😊
Sto se bolova u kralježnici tiče, mene zna od dugog nepravilnog sjedenja kad se ustanem probosti, tako nešto kako opisuješ. Ta bol je jako intenzivna, doslovno vise ne mogu zakoračiti. To nema veze s trudnoćom, čisto kralježnica, nepravilno sjedenje, živac neki koji nema mira.
Nikako da napišem, ne znam jesu vas vaši ginekolozi upozorili, vise nije aktualna tema pa se portali ne pune time. Moja ginica me podsjetila na komarce i ziku i da je to jos uvijek aktualno. Ako je neka, kao ja, to smaknula s uma, čisto da se pazite, mažete i gdje boravite imate u struji 🙂
Nadan se da ce sve bit dobro 🤗
Meni nije od sidenja..najvise primjetin na plazi kad lezim pa se iden okrenit il dignit..dok recimo na trosjedu ili krevetu nije...valjda jer je na visini..
Pozz cure evo i mene :)
Prvo cestitam vam svima od <3
21.06. se pokazao plus (28.dan, ocekivana M) :) jucer kontrola, doktor samo potvrdio, kontrola ponovo 10.07., tada bih trebala biti 6+5tt.
Pozz cure evo i mene :)
Prvo cestitam vam svima od <3
21.06. se pokazao plus (28.dan, ocekivana M) :) jucer kontrola, doktor samo potvrdio, kontrola ponovo 10.07., tada bih trebala biti 6+5tt.
Dobrodosla❣
Cestitan 😊
Hvala, Gitta! 😘 Sad mi je malo lakše, prva trudnoća, milion pitanja… ali vidim da sve imamo iste brige.
Ima li neka od vas iskustva sa hipotireozom i Hashimoto sindromom u trudnoći? Već godinama sam po terapijom, tsh je uvek bio u granicama ali kao da je podivljao od kako sam ostala trudna, u petak kontrola kod endokrinologa.
Evo Larica ja sam hipo + hasi…jupiii vec zadnji 6 godina, tsh mi je bio 3.99 kad sam saznala da sam trudna jer sam odmah isla vadit krv, sad je nesto manji jer su mi povecali dozu euti. Sljedeci tjedan idem endokrinol.pa cu vidjet dalje sta ce reci! Koliki je tebi tsh i na kojoj si dozi? Isto mi je prva trudnoca pa osim sta sam opcenito u strahu…jos sam dodatno i zbog stitnjace, aliii nedam se 😉😉
Meni je tsh bio isto oko 3,9 kad sam se javila endokrinologu da planiramo bebu, to je bilo pre dva meseca. Tada sam pila eutyrox od 25 i 50 naizmenično. Tada mi je rekla da svaki dan pijem od 50 i da se javim na kontrolu za dva-tri meseca ili odmah ako ostanem trudna. Nakon mesec dana mi je pao tsh na 3,5, pa sam saznala da sam trudna. Zabrinula me je činjenica da sam do sada tsh proveravala u privatnoj laboratoriji, a pre neki dan sam dobila uputnicu u domu zdravlja i tamo mi je tsh bio 5!!! Rekli su da ima odstupanja od laboratorije do laboratorije… idem u petak na kontrolu pa ću videti. Inače mi je endokrinolog rekla da je idealno da tsh za vreme začeća i trudnoće bude oko 2, ali da nije tragedija ako nije. Da se u trudnoći poveća terapija, da se ne brinem mnogo jer sam se redovno kontrolisala i da i ona sama ima decu sa istom dijagnozom. Tako da me je malo smirila, ali opet doza straha postoji. Ma biće naše bebice super ❤️
Ajde super! Samo treba bit pod kontrolom i ja se nadam da ce sve biti dobro! Ja sam na 100/125 svaki drugi dan! Da tsh najidealnije je oko 2 i voljela bi ga spustit jer bi se tad osjecala nekako sigurnijom! Ja idem kod ednokrinologije sljedeci tjedan pa cu vidjeti sto ce mi reci!
Cestitam Marinica! Moram podjeliti s vama da mi je danas iznimno muka i sva sam neka troma i bez energije dapace takva sam unazad 2 tjedna, nadam se da cu sto dalje idemo dobot vise energije, kakva vi iskustva imate i jel pijete sta za energiju!? Ja sam sad na folnoj i zeljezu!
I ja sam hipo+hashi i to otkriven tek na početku godine, tsh mi je bio preko 11. Dobila terapiju 50, 75 vikendom. Taman kad sam trebala na kontrolu saznala da sam trudna, tada mi je tsh bio oko 6.. povecala mi je na 75, 100 vikendom.
Sada moram na kontrole svaki mjesec..
Inace se osjecam dobro, vec se pomalo vidi trbuh i kuze ljudi koji me znaju, mislim znaju da inace nemam takav trbuh :-))) sljedeci pregled 3.7.
Evo da se i ja javim, redovito vas čitam, pratim sve, ali ne pišem baš. Nesto sam se ulijenila otkako sam trudna, dosta lezim i muka je, iako ne povracam, ledja bole, grudi abnormlno velike... slatke muke 😀 idem na pregled 4.7 i jedva cekam da vidim malu mrvicu... sve vas pozdravljam i zelim ugodne ove vruce dane 😀😀
Dobrodošla Marinica!
Anitrammm kako sam procitala ovaj tvoj post o komarcima tako sam u stanu ubila jednog gigantskog! S čime se inače mažete protiv komaraca, nesto za djecu?
Nadam se da ce ti sve biti ok!
Tea ja sam takva vec mjesec dana, cim nesto malo vise radim, odmah se umorim, popodnevno spavanje mi je pod normalno, upravo se spremam.. ☺️
Zatvor me poceo mučiti strasno, po 3 dana ne idem na wc, a pijem čak i neke probiotike ali valjda su se moja lijena crijeva sad vec i na to navikla! Probala sam i s donatom mg, u pocetku je palilo sad vise ni to.. Nikako da otkrijem koji je moj tajni sastojak za ic na wc! Htjela bi to znat trenutno vise od icega!
Sortiraj odgovore
Najstariji