Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    18. Siječanj 2018. 07:19

Jutro czre 😊 meni vam je to dojenje tak daleko, a iskreno nemam pojma o tima 😁 znam jedino da stres izaziva jos vecu paniku pa tko ne moze nek se ne muci....  sve ste probale i znate koliko mozete 😊 
    Meni ova krv nikako da potekne... 😣 mama je nasla neki aparat koji je kupila na rasprodaji prije 15ak godina i s njim sam vadila, vrijednosti su u mg/dl pa sam prebacivala na netu u mmol/l. Ispalo je da mi je secer 7 ujutro, a sinoc je bio 8.38 😣 sad ne znam dali da to uopce nosim?!,! Jos ce me stavit na inzulin...

url=https://lilypie.com]

18. Siječanj 2018. 10:20

dea32

Frau_Mund6

Aymee, zao mi je da to prolazis… bas je gadno 😣 ja sam odvajala listove, oprala i ohladila onak mokre da ih dobro ohladi u frizideru. Prije nanosenja na dojku bi ih samo.malo prosla sa valjkom za tijesto, skroz dovoljno da zgnjeci list i pusti sok.
    Mama troje, slazem se s tvojim stavom, svi imamo pravo izbora za dojenje i na kraju nadomjestak za mlijeko ako ga trebamo ili zelimo. Meni su odlicne te udruge, grupe za dojilje i sl, nekako sam sigurnija da se mogu javiti ako negdje zapnem… htjela bi dojit jer mislim da se majka sa djetetom tako najbolje povezuje, a cini mi se i najjednostavnije dijete nahranit gdje god da se nademo, bez pripreme.
    Nadam se da cu to moci, bez obzira na one moje mastitise koji su me do sad proganjali.

Od frendice sestra ima troje djece. Prvo nije dojila, ne znam iz kojeg razloga, drugo je dojila i doji trece. Ona sama kaze da je puno bolje povezana sa ovo drugo dvoje nego sa prvim. Naravno da je povezana i sa prvim, njeno je dijete, ali osjeti razliku

Izvini al to je glupost. Moja mama ima nas 5 i sa svima je jednako povezana. Mene nije dojila al san joj prvo dite i to curica koju je uvik tila i sad je od mene dobila prvo unuce. Ja san povezana sa svojim ditetom od trenutka kad san vidila pozitivan test za trudnocu! 9 mj san je nosila u sebi i kakve veze ima jel je dojim il ne?! Onda tako neka mama treba vise volit dite s kojim se manje il vise patila dok je radjala?! Mislin kakve su to gluposti?! Svi zagovaraju dojenje i neman nista protiv al ako ne ide, ne ide. Sta sad pricate gluposti i nekim tu organizacijama i to ko je koliko povezan sa svojim ditetom?! Sta ce meni rode pomoc mozda da iman vise mlika? Ili ce nekom izvuc bradavice? Dajte molin vas! Ako vam se doji dojite ako ne nemojte al ne pricajte gluposti i ne stvarajte osjecaj krivnje nekom ko ne moze dojit! Ovo ne pisen samo tebi vec svima! Ako nemate ric podrske i utjehe za nekog onda radije ne pisite nista! Ja se ovom porukom odjavljujem! 

Cure koje imate probl s dojenjem nadan se da cete taj problem rijesit. Ne dozvolite nikom da vrsi presing na vas direktno ili indirektno. Vasa dica su vasa svetinja dojile il ne, prave ste majke 💕

dea32
    18. Siječanj 2018. 10:39

DalmatinkaaIzvini al to je glupost. Moja mama ima nas 5 i sa svima je jednako povezana. Mene nije dojila al san joj prvo dite i to curica koju je uvik tila i sad je od mene dobila prvo unuce. Ja san povezana sa svojim ditetom od trenutka kad san vidila pozitivan test za trudnocu! 9 mj san je nosila u sebi i kakve veze ima jel je dojim il ne?! Onda tako neka mama treba vise volit dite s kojim se manje il vise patila dok je radjala?! Mislin kakve su to gluposti?! Svi zagovaraju dojenje i neman nista protiv al ako ne ide, ne ide. Sta sad pricate gluposti i nekim tu organizacijama i to ko je koliko povezan sa svojim ditetom?! Sta ce meni rode pomoc mozda da iman vise mlika? Ili ce nekom izvuc bradavice? Dajte molin vas! Ako vam se doji dojite ako ne nemojte al ne pricajte gluposti i ne stvarajte osjecaj krivnje nekom ko ne moze dojit! Ovo ne pisen samo tebi vec svima! Ako nemate ric podrske i utjehe za nekog onda radije ne pisite nista! Ja se ovom porukom odjavljujem!

Cure koje imate probl s dojenjem nadan se da cete taj problem rijesit. Ne dozvolite nikom da vrsi presing na vas direktno ili indirektno. Vasa dica su vasa svetinja dojile il ne, prave ste majke 💕

Jako mi je zao ako si se u mojem komentaru, koji uopce nije bio upucen ni tebi niti bilo kojoj curi ovdje, nasla prozvanom.
    Niti kome vrsim pritisak na ista, niti sam omalovazavala ikoga.
    Da, dojim i dojit cu. Ali isto tako, da nisam uspjela i moja bi djeca bila na adaptiranom i ne vidim nista lose u tome. Niti kazem niti mislim da sam ja vise (?!) majka jer ih dojim, niti da si ti manje (?!) majka jer dajes adaptirano mlijeko. Sto ti radis sa svojim djetetom je tvoja stvar i podrzavam tvoj odabir, ali o adaptiranom ne znam apsolutno nista i u tom smislu ti ne mogu dati savjet niti ti dati rijeci podrske. Neka se tu ubace one koje o ad-u znaju vise.
    I ne morate ruzno govoriti o ljudima koje svoje slobodno vrijeme daju za zene kojima mogu pomoci i koje im se obrate bilo kojim putem. U demokraciji smo, hvala Bogu, pa tako svatko ima svoj izbor a one ne mogu nikoga prisiliti niti nagovoriti na nesto sto ili ne ide ili ne zele..

Orangina
    18. Siječanj 2018. 10:53

Ajoj ne treba sve primat k srcu....tu smo da razmjenjujemo savjete i iskustva a na osobi je da odluci hoce li to prihvatiti i poslusati, svi smo razliciti, svaka beba je jedinstvena pa tako i nasa iskustva s majcinstvom. 
    Dojila ili ne, beba nije gladna i samo to je bitno!
    Zao mi je sto si se odjavila s foruma 😢 bilo bi mi drago da se vratis pa da pisemo o nasim svakodnevnim baby pustolovinama. Pusa tebi i curici 😘

-Tea-
    18. Siječanj 2018. 10:58

Ja imam potrebu nesto napisati… S obzirom da mi se cini da sam ja prva spomenula Rode, zbog mene je krenula rasprava.
    Nije mi bila namjera nikoga uvrijediti, nikoga napasti i slicno. Samo sam napisala da mi Rode nisu uopce pomogle, nego njihova teorija je bila da svaka zena moze dojiti ako to zeli. Ja smatram da to nije istina,i kad sam to rekla i trazila savjet sam bila "oprana"od jedne od njih. Mojem djetetu moje mlijeko nije bilo dovoljno, i zato nije dobivalo na tezini. I nakon 15 dana je mlijeko potpuno nestalo… Othranjen je AD-om i nis mu ne fali. Svako ima svoje misljenje koje nije nuzno ni tocno ni pogresno. Ovisi kako ko gleda. I ja bih radje da sam dojila jer bi to za dijete bilo najbolje, a i meni bi sigurno bilo lakse. Ali ako neide-jebi ga!!!  Oprostite na izrazu, ali tako je…

Orangina
    18. Siječanj 2018. 11:03

Ribicaa1005

Da..to stvarno nema pravila..razlika je od žene do žene..ja sam bila 3300 i 51 cm..a i mamine trudnoće inace su skrooz drukcije od moje..
    Evo danas sam isla na kontrolni CTG i bio je drugi dr (za kojeg su mi rekli da je stvarno super) koji mi je sve bas lijepo objasnio..Svi su tamo dobri dr ali eto..Sutra opet CTG i ult i mozda bi se sutra navecer ili preksutra krenulo sa indukcijom..
    Ja ne želim ležati bzvz tamo i jucer kad me ova jedna dr otpustala napisala je da moram psihijatru..🤣🤣

Ribicaa tek sad citam zaostatke kako treba jer nekad trebam procitati 3 puta istu stvar...
    Znaci mogli bi te inducirati danas ili sutra? Trazila si da te otpuste iz bolnice a oni te salju psihijatru?! Koji je razlog?

Marijana07
    18. Siječanj 2018. 11:38

Pozz svima..samo da javim ja sutra u 8 idem na inducirani.....naaapppookkoonn!!😀

-Tea-
    18. Siječanj 2018. 11:44

Marijana07

Pozz svima..samo da javim ja sutra u 8 idem na inducirani…..naaapppookkoonn!!😀

Sretnooo!!!! Neka sve prođe brzo i lako i nek mama i bebica budu dobro!!!!

• Frau_Mund6
    18. Siječanj 2018. 13:02

A joj koja komplikacija iz nicega... mislim da smo sve dovoljno odrasle i dorasle tome da budemo majke, inace se zivot nebi niti razvijao u tom smjeru. Ako bolje pogledamo komentare, do sad smo si sve medusobno bile podrska...  bar ja imam takav osjecaj, kad je trebala vasa pomoc, uvijek se neka javila.. nikad mi nisu svi komentari legli, ali boze moj, svi smo razliciti i u tome jest car.  Moj komentar za udruge stoji i dalje, jer mi je najveca pomoc pruzena u domu zdravlja od gospode koja vodi grupu za dojilje, sretna sam da sam naletila na nju i imam osjecaj sigurnosti zbog toga. Ono sto mene ljuti je da mi se zamjera da izrazim svoje misljenje ako nekome ne odgovara. Sorry ali ne podilazim drugima i nikad necu. Mislim da nema mjesta za ovakvu ljutnu, nitko nije tebi niti nikome drugome usmjerio kritiku. Zelim ti sve najbolje, i tebi i curki!!!

-Tea-
    18. Siječanj 2018. 13:07

Frau_Mund6

A joj koja komplikacija iz nicega… mislim da smo sve dovoljno odrasle i dorasle tome da budemo majke, inace se zivot nebi niti razvijao u tom smjeru. Ako bolje pogledamo komentare, do sad smo si sve medusobno bile podrska… bar ja imam takav osjecaj, kad je trebala vasa pomoc, uvijek se neka javila.. nikad mi nisu svi komentari legli, ali boze moj, svi smo razliciti i u tome jest car. Moj komentar za udruge stoji i dalje, jer mi je najveca pomoc pruzena u domu zdravlja od gospode koja vodi grupu za dojilje, sretna sam da sam naletila na nju i imam osjecaj sigurnosti zbog toga. Ono sto mene ljuti je da mi se zamjera da izrazim svoje misljenje ako nekome ne odgovara. Sorry ali ne podilazim drugima i nikad necu. Mislim da nema mjesta za ovakvu ljutnu, nitko nije tebi niti nikome drugome usmjerio kritiku. Zelim ti sve najbolje, i tebi i curki!!!

Sve si dobro napisala… Sve smo mi razliciti karakteri i osobe i ne slazemo se u misljenjima. Ja prva nisam nikoga htjela uvrijediti, a ako se netko nasao uvrijeđen mojim riječima-neka mi oprosti jer mi to nije bila namjera… Tu smo da razmjenjuemo iskustva i pokusamo si pomoci,a ne da se svađamo ili prepiremo oko stavova…

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.