Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Siječanj 2018. 22:04

Tea0801

MamaTroje

Žao mi je što čitam postove da dojenje nije uspjelo, bilo iz ovog ili onog razloga.
    Iz mog iskustva najviše krivih informacija sam dobila od familije, pa i samih sestri koje rade u rodilištu. Zahvalna sam na literaturi i tekstovima koji su mi pomogli shvatiti mehanizam dojenja. Iako, meni je priroda puno pomogla. Nemam ravne bradavice, dijete je imalo pravilan hvat, slučajno nije došlo do mastitisa, ali sve se to moglo zakomplicirati i ne krivim kada netko odustane jer je teško s bebom koja se nema za što pravo uhvatiti ili previše boli.

Samo, molim vas, nemojte govoriti o Rodama da tjeraju i vrše pritisak. Jeste li pokušale nazvati njihove savjetnice ili je sve što znate o njima rekla kazala od drugih žena, koje su opet čule priče od tko zna kuda? Rode nikome ne govore da su majke koje hrane djecu adaptiranim mlijekom najgore majke. Sve što pokušavaju je informirati javnost o dojenju. Jer dojenje ispada veliki bauk, pa čak i tabu. Ako se zbog njihovih reklamnih panoa i poruka osjećate loše - nemojte. Ne morate se opravdavati medicinskim sestrama, familiji, prijateljicama, društvu niti sebi hranite li svoje dijete adaptiranim, izdojenim, ili pola pola.

Meni priroda nije naklonjena, cice male, bradavice uvucene. Mali mi napravio krvave ragade koliko je vukao jer je bio gladan, a mlijeka svvaki dan sve manje bilo… I da, zvala sam i pitala za savjet, a dobila sam samo "ribanje" i uvjeravanje da moja patronazna nema pojma jer SVAKA ZENA MOZE DOJITI AKO TO ZELI! I gospođa mi je rekla kako očito ja neželim dojiti i da se ne trudim dovoljno. A nikad me nije vidjela i nije ni poslusala sve sta sam imala za reci. … E tu sam popizdila, jer lakse mi je bilo u 2 ujutro izvadit cicu, nego kuhati/grijati vodu, hladiti, sterilizirati bocice itd. Prema tome, meni te spike ne drze vodu i da, i meni se kosa na glavi dize od samog spomena na rode.
    Ne prozivam nikoga, ne ljutim se i slicno, samo govorim svoje misljenje iz ne bas lijepog iskustva.

Ja san procitala par clanaka po savjetu patronazne i smucilo mi se... a kad na fb po grupama vidin komentare tipa Rode savjetuju...Rode to ne smatraju ispravnim.. Rode ovo Rode ono.. ko sektasi 😂 
    Al ok nek svak odluci za sebe koga ce slusat.. :) 

MamaTroje
    17. Siječanj 2018. 22:11

A dosta toga što se piše po grupama bude kao pokvareni telefon, daleko od onog što Rode doista govore i prakticiraju. Eto, ako je istina da je Rodina savjetnica na telefonu ribala i govorila ženi da ne doji jer ne želi onda ću se pokriti, i neću ih više braniti. Samo, dosta sam visila među njihovim grupama i neshvatljivo mi je da bi takvog nekog propustili među savjetnice.

dea32
    17. Siječanj 2018. 22:21

Aymee, ako je to sto izdajas stvarno gnoj mozda bi trebala otici kod dr po antibiotik.. Imas li temp? Mozda nije gnoj, mozda su se kanalici suzili pa se mlijeko 'zgrudalo'.. Ako mislis da su se upalile dojke nabavi kupus i stavljaj kao obloge, meni je pomoglo.
    Meni je prva cura jos u rodilistu napravila ragade jer nije znala prihvatit cicu, ja ju nisam znala namjestit a sestre u rodilistu nisu bile raspolozene za pokazivanje kako pravilno namjestiti. Da nije bilo rodinih videa o pravilnom hvatu dojke koji sam gledala 100 puta ispocetka, vjerojatno ne bih dojila..
    Od patronazne, kao i okoline, sam dobila jako lose savjete koji bi takoder unistili dojenje da sam ih poslusala. Za okolinu mi je jasno jer se nemaju potrebu educirati. Za patronaznu znam da na faksu nema puno govora o dojenju, ali se barem mogla potruditi saznati nove informacije.
    Takoder pratim Rodinu stranicu na fejsu i nebrojeno zena su pomogle vratiti se dojenju, kao i sto su savjetovale uvodenje adaptiranog mlijeka gdje je bilo potrebno, ali nikada nisu nikoga nagovarale, napadale ili omalovazavale. Osobno mislim da su dosta napravile kako bi dojenje bilo prihvacenije u drustvu i javnosti, iako se ima prostora za jos poboljsanja (u smislu osudujucih pogleda prema majci koja doji u javnosti, ali tu je problem u mentalitetu).
    Nadalje, vi i vase bebe, kao i njihovo hranjenje i odgoj opcenito su vasa stvar i nemate se kome opravdavati. Ni patronaznoj, ni frendicama, bakama, djedovima, susjedima, pa tako ni sebi. Ako ide ok, ako ne ide opet ok. Hvala Bogu ima zamjene i beba nece bit gladna. Uzivajte sa bebama, mazite se i volite, nek su bebe zdrave, ostalo je manje bitno..

• Aymee
    17. Siječanj 2018. 22:54

dea32

Aymee, ako je to sto izdajas stvarno gnoj mozda bi trebala otici kod dr po antibiotik.. Imas li temp? Mozda nije gnoj, mozda su se kanalici suzili pa se mlijeko 'zgrudalo'.. Ako mislis da su se upalile dojke nabavi kupus i stavljaj kao obloge, meni je pomoglo.
    Meni je prva cura jos u rodilistu napravila ragade jer nije znala prihvatit cicu, ja ju nisam znala namjestit a sestre u rodilistu nisu bile raspolozene za pokazivanje kako pravilno namjestiti. Da nije bilo rodinih videa o pravilnom hvatu dojke koji sam gledala 100 puta ispocetka, vjerojatno ne bih dojila..
    Od patronazne, kao i okoline, sam dobila jako lose savjete koji bi takoder unistili dojenje da sam ih poslusala. Za okolinu mi je jasno jer se nemaju potrebu educirati. Za patronaznu znam da na faksu nema puno govora o dojenju, ali se barem mogla potruditi saznati nove informacije.
    Takoder pratim Rodinu stranicu na fejsu i nebrojeno zena su pomogle vratiti se dojenju, kao i sto su savjetovale uvodenje adaptiranog mlijeka gdje je bilo potrebno, ali nikada nisu nikoga nagovarale, napadale ili omalovazavale. Osobno mislim da su dosta napravile kako bi dojenje bilo prihvacenije u drustvu i javnosti, iako se ima prostora za jos poboljsanja (u smislu osudujucih pogleda prema majci koja doji u javnosti, ali tu je problem u mentalitetu).
    Nadalje, vi i vase bebe, kao i njihovo hranjenje i odgoj opcenito su vasa stvar i nemate se kome opravdavati. Ni patronaznoj, ni frendicama, bakama, djedovima, susjedima, pa tako ni sebi. Ako ide ok, ako ne ide opet ok. Hvala Bogu ima zamjene i beba nece bit gladna. Uzivajte sa bebama, mazite se i volite, nek su bebe zdrave, ostalo je manje bitno..

Nemam temp zasad, ali s mlijekom nesto nije ok. Cim bi ga pojeo, povratio bi ga u mlazu dok ad nije. Tako da nesto je. Vidjet cu sutra kad nam sestra dodje ali necu od djeteta raditi pokusnog kunica i testirati na njemu kako ce reagirati na mlijeko.. jedino  mi je vazno da bude zdrav. 

E da, kupus. Ohladim, skinem prve listove, operem, istucem baticem za meso, izrezem za bradavice i korijen stavim na cice, stoji 2, 3 sata.. grudnjak ili ne? 

Aymee

• Barbi13
    17. Siječanj 2018. 23:06

Aymee

dea32

Nemam temp zasad, ali s mlijekom nesto nije ok. Cim bi ga pojeo, povratio bi ga u mlazu dok ad nije. Tako da nesto je. Vidjet cu sutra kad nam sestra dodje ali necu od djeteta raditi pokusnog kunica i testirati na njemu kako ce reagirati na mlijeko.. jedino mi je vazno da bude zdrav.

E da, kupus. Ohladim, skinem prve listove, operem, istucem baticem za meso, izrezem za bradavice i korijen stavim na cice, stoji 2, 3 sata.. grudnjak ili ne?

Javljam se ko padobranac,imala sam isti problem.Cice po cijeli dan zraci nikako grudnjak i obavezno izdajat koliko god boli neka ti muz pomogne jer ima jaci stisak,uzasno boli ali proci ce.Sretno

URL = https: //lilypie.com]
    Leptirica.com

• Frau_Mund6
    17. Siječanj 2018. 23:12

Aymee, zao mi je da to prolazis... bas je gadno 😣 ja sam odvajala listove, oprala i ohladila onak mokre da ih dobro ohladi u frizideru. Prije  nanosenja na dojku bi ih samo.malo prosla sa valjkom za tijesto, skroz dovoljno da zgnjeci list i pusti sok. 
    Mama troje, slazem se s tvojim stavom, svi imamo pravo izbora za dojenje i na kraju nadomjestak za mlijeko ako ga trebamo ili zelimo. Meni su odlicne te udruge, grupe za dojilje i sl, nekako sam sigurnija da se mogu javiti ako negdje zapnem... htjela bi dojit jer mislim  da se majka sa djetetom tako najbolje povezuje, a cini mi se i najjednostavnije dijete nahranit gdje god da se nademo, bez pripreme. 
    Nadam se da cu to moci, bez obzira na one moje mastitise koji su me do sad proganjali. 

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    18. Siječanj 2018. 04:55

Barbi13

Aymee

dea32

Nemam temp zasad, ali s mlijekom nesto nije ok. Cim bi ga pojeo, povratio bi ga u mlazu dok ad nije. Tako da nesto je. Vidjet cu sutra kad nam sestra dodje ali necu od djeteta raditi pokusnog kunica i testirati na njemu kako ce reagirati na mlijeko.. jedino mi je vazno da bude zdrav.

Javljam se ko padobranac,imala sam isti problem.Cice po cijeli dan zraci nikako grudnjak i obavezno izdajat koliko god boli neka ti muz pomogne jer ima jaci stisak,uzasno boli ali proci ce.Sretno

Barbi, hvala na savjetu. Mislim da je moj problem druge prirode. ☹

Aymee

dea32
    18. Siječanj 2018. 06:54

Aymee

Ja sam ga drzala dok list nebi povenuo. Nekih 1,5-2h. A s obzirom da ja imam velike grudi ne mogu bez grudnjaka, ja sam ga imala. Ujedno mi je i drzao taj kupus. Ako imas neki mekani grudnjak da te ne zulja i da nema zicu mozes ga slobodno imati. Ako imas kvrge, moras ih razbiti i izdojiti da se ne upali (topli tus ili oblozi, masiranje sa gelom za tusiranje ili baby uljem i iza toga izdajanje pa hladni oblozi kupusa)

-Tea-
    18. Siječanj 2018. 06:55

Aymee

Svi smo mi posebni.. Nitko nema namjeru dati krivi savjet, ali MamaTroje, meni su sestre u rodilistu toliko navlacile cice i bradavice da sam urlikala od bolova a malecki vristao od gladi. A nisam glasa, osim disanja za trudove pustila dok sam radjala i jedino sam pred kraj pitala babicu da mi govori kad i kako da udahnem i izdahnem te tiskam da bebi bude lakse. Prag boli mi je zaista visok ali su me sestre namucile s cicama. O Rodama nemam misljenje, nisam ih zvala tako da necu nista komentirati. Ali znam da nije tocno da svaka zena moze dojiti ako zeli.. Imala sam slucaj u obitelji da dojeno dijete koje je visilo na cici 24 sata i vuklo za mjesec dana nije dobilo grama..

Upravo tako, svaka zena  je individua za sebe i tesko je neke stvari uopce usporedjivati. 

Moj mali je izasao iz bolnice sa samo 2740 g, i u 15 dana je dobio malo na tezini(tih 15 dana sam imala mlijeka al ocito nedovoljno da on normalno napreduje). Nakod uvođenja dohrane, dobio je 900g u 2 tjedna. Tad sam vidjela da lijepo napreduje i raste i da je nepotrebno muciti i njega i sebe… Danas je on hvala bogu zdrav deckic od skoro godine dana.

url=https://lilypie.com]

dea32
    18. Siječanj 2018. 07:04

Frau_Mund6

Aymee, zao mi je da to prolazis… bas je gadno 😣 ja sam odvajala listove, oprala i ohladila onak mokre da ih dobro ohladi u frizideru. Prije nanosenja na dojku bi ih samo.malo prosla sa valjkom za tijesto, skroz dovoljno da zgnjeci list i pusti sok.
    Mama troje, slazem se s tvojim stavom, svi imamo pravo izbora za dojenje i na kraju nadomjestak za mlijeko ako ga trebamo ili zelimo. Meni su odlicne te udruge, grupe za dojilje i sl, nekako sam sigurnija da se mogu javiti ako negdje zapnem… htjela bi dojit jer mislim da se majka sa djetetom tako najbolje povezuje, a cini mi se i najjednostavnije dijete nahranit gdje god da se nademo, bez pripreme.
    Nadam se da cu to moci, bez obzira na one moje mastitise koji su me do sad proganjali.

Od frendice sestra ima troje djece. Prvo nije dojila, ne znam iz kojeg razloga, drugo je dojila i doji trece. Ona sama kaze da je puno bolje povezana sa ovo drugo dvoje nego sa prvim. Naravno da je povezana i sa prvim, njeno je dijete, ali osjeti razliku

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.