Meni ni na početku nije bio nešto pretjerano velik, a ni sada. Naoružati se i uzimati hranjive stvari .
Znam da je dobro jesti grožđica, meda i lješnjaka, te kupina ili sok od kupina..
Ja sam sad 25 tt i nitko me nije slao na to. Pregled mi je tek za dva tjedna a nije mi bas usput pa mi se ne da ic ranije. A nist, bum privatno izvadila za svaki slucaj. A jel nekak osjetite to nisko zeljezo?
@ LittleOne,
Provjeri s doktorom svakako. Iskreno ja nisam osjetila neke promjene, jer 14 željezo je u referentnim vrijednostima, ali za trudnicu to je pak manje, obzirom da bebica svaki dan uzima sve više.
Ja sam sad 25 tt i nitko me nije slao na to. Pregled mi je tek za dva tjedna a nije mi bas usput pa mi se ne da ic ranije. A nist, bum privatno izvadila za svaki slucaj. A jel nekak osjetite to nisko zeljezo?
Umor, vrtoglavica i smanjen apetit je meni bilo kad sam imala nizak hemoglobin i zeljezo.
Ja sam na Legofer sirupu 2x dnevno, plus sto obozavam ciklu i blitvu pa se time trpam dok jos ima blitve..
A sto se tice madarina, ne mogu ih nakupovat koliko mogu pojest..
I na sam vadila krv i ogtt na pocetku trudnoce jer sam u prosloj imala guk nataste na granici. Tad mi je ave bilo ok. U 23 tt sam opet radila sve i tad mi je uveo zeljezo. U 35tt ce me opet poslat na kks i ogtt pa cemo vidjet dal treba zeljezo pojacat
Vidim da je moj onda prilicno lezeran s tim pretragama iduci tjedan idem na ogtt. Reko mi je da mogu bilokad do 28tt al negdje mi je ostalo u glavi da je najbolje u 26tt
Vidim da je moj onda prilicno lezeran s tim pretragamaiduci tjedan idem na ogtt. Reko mi je da mogu bilokad do 28tt al negdje mi je ostalo u glavi da je najbolje u 26tt
Od 23-24tt otprilike hormoni posteljice pocinju blokirati ucinak inzulina, pa tu dolazi do porasta secera u krvi. Nekima da, nekima ne, ovisno o organizmu i radu gusterace.. U 26tt bi trebalo dobro pokazat ako je guk velik ili ne
Pozz svima, imam pitanje ako neka od vas ima termin ublizu kao i ja termin mi je 20.11. Na proslom pregledu sam bila u 32+4 i beba je bila teska 1 kg i 500 g...
Doktorica nista posebno nije rekla osim da cekamo sl pregled za dvije sedmice, a ja kako sam citala to je malo kg za tu sedmicu i bas se brinem... koliko je vasa beba teska? I imate li savjet?
Hvala unaprijed 😙
Pozz svima, imam pitanje ako neka od vas ima termin ublizu kao i ja termin mi je 20.11. Na proslom pregledu sam bila u 32+4 i beba je bila teska 1 kg i 500 g…
Doktorica nista posebno nije rekla osim da cekamo sl pregled za dvije sedmice, a ja kako sam citala to je malo kg za tu sedmicu i bas se brinem… koliko je vasa beba teska? I imate li savjet?
Hvala unaprijed 😙
Jutro. Nisam u tome tjednu,ali nemoj brinuti. Da je trebala sto komentirati doktorica bi sigurno rekla. Mislim da je tvoja bebica dobre kilaze,na kraju krajeva ne mogu oni to bas dobro ni izmjeriti. Meni su sa prvom djevojcicom stalno govorili da ce pri porodu biti teska oko 3.200,pa i na dan poroda,a rodila se sa 3850. Toliko o preciznosti. A svaka bebica je posebna,ne znam jeste li suprug i ti sitniji,ili obrnuto,ali bitno je da ona do svakog pregleda dobiva dovoljno na kilazi.
Mene je moja djevojcica kao i obicno probudila oko 6.30h,mislim radnik danom nemam nista protiv jer i moram se tako ustati,ali barem da mi je vikendom duze spavati,jos sam se jucer pravo umorila. Samo nesto po kuci radila,pa oko rucka se zabavila,daj ovo ono,jedva sam cekala leci i zaspati.
Napokon me i ova dosadna prehlada pusta,mislim ono tri tjedna nesto vucem,ili slinim,ili kasljem,zdravija mi curica koja je krenula u vrtic pocetkom 9mj,i dana izostala nije,nego ja,a stalno uzimam vitamina,cajeva,meda...ali nije dzabe drugo stanje. Zelim vam svima ugodnu nedjelju😙
Sortiraj odgovore
Najstariji