Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elena288
    14. Rujan 2017. 01:25

Meni se trbuh poceo vidjeti negdje u 18 tjednu 😁 Sad u 26 je pravi lijepi stomacic, nije prevelik 😊 
    A sto se tice mucnina ja i sada u 26 tj povratim tu i tamo, bude  mi muka, zgaravica me muci.. al eto ne daj Boze vece zlo... 😊 Bademi mi pomazu, zdrava hrana, slatko sve izbaciti... a kad je bas neizdrzivo dokt mi je propisala Ranitidin , dosad sam popila samo 1 😌 Nadam se da nece bit potrebe ubuduce.

Elena288
    14. Rujan 2017. 01:30

Mirjanos ja te razumijem u potpunosti! Imala sam prva 3. mj grozne mucnine, infuzija i slicno... pa su malo popustile al nikad nisu do kraja "otisle" ... i sad u 26.tj povratim 3-4 puta tjedno.. zna mi biti muka nakon neke hrane ... vitamini mi takodjer smetaju, a posebno se pogorsala situacija nakon sto mi je dokt uvela zeljezo jer mi je nizak hemoglobin  drzim ti fige da izdrzis , kao sto kazes umara psihicki al prodje sve pa i to ! 

Nina Leonita
    14. Rujan 2017. 03:19

Što se tiče bolnica, ja se nekako vodim logikom ne daj bože da se nešto zakomplicira idem u Petrovu, oni imaju najviše iskustva.. stalno čujem neke loše priče iz Petrove, ali ništa konkretno, pa mi nije jasno.. idem tamo sad na tečaj i za sad su bila dva ginekologa za koja bi se kladila da su super, i nadam se da ću dospjeti u ruke baš takvima.. vjerujem da su tamo svi uglavnom odlični stručnjaci u svom poslu.. 
    a što se tiče trbuha, u zadnje vrijeme je beba dosta aktivna, osjećam ju, a oko pupka me stalno boli koža, čini mi se da mi se pupak transformira.. ne znam kako to objasniti tu površinsku bol na trbuhu.. posebno noću.. kad se okrećem sve me steže i vuče.. čak mi je iznad pupka nešto poplavilo, baš neobično, zar ne.
    Za što bolje željezo, preventive radi, pijem čisti sok od aronije, kupljen od OPG-a, odličan je, iako jako trpki, ali takva je aronija.. preporučam.. 
    već sam 27 tt (ili 28, moram provjeriti), brzo mi prolazi u zadnje vrijeme..

Mela
    14. Rujan 2017. 08:14

LittleOne

Mela, meni je magnezij pomogao za grčeve, koliko pijes?

@LittleOne

Pijem jednu kesicu dnevno, Mg 300 Direkt. Budem pitala dok. smijem li povećati dozu, ili neke druge da uključim?

Šta vi koristite?

14. Rujan 2017. 09:15

Hejj mela. Ja sam jednostavno otisla u muller i kupila sumece tablete magnezija,dvije tablete sadržavaju dnevnu preporuceno dozu mg (375mg) i jedna kutijica 5,90kn i ima 20 tableta. I ja sam prezadovoljna. Jos niti jedan jedini grc nisam imala,s inace sam im sklona. 😁

LittleOne
    14. Rujan 2017. 09:17

Mela, ja pijem isto taj ali dvije dnevno. Pitaj jel smijes povecat :) 

Mela
    14. Rujan 2017. 12:19

Dazi

Hejj mela. Ja sam jednostavno otisla u muller i kupila sumece tablete magnezija,dvije tablete sadržavaju dnevnu preporuceno dozu mg (375mg) i jedna kutijica 5,90kn i ima 20 tableta. I ja sam prezadovoljna. Jos niti jedan jedini grc nisam imala,s inace sam im sklona. 😁

Hej Dazi, to je super..Hvala na savjetu :-) Popričam sa doktorom šta mi je bolje.

Mela
    14. Rujan 2017. 12:20

LittleOne

Mela, ja pijem isto taj ali dvije dnevno. Pitaj jel smijes povecat :)

@ LittleOne
    Danas sam na pregledu pa budem pitala :-) Hvala !

Ardnas
    14. Rujan 2017. 13:22

Na pocetku sam bila dosta naduta, tako da se vidio kao trbuscic i onda kako je to otislo nestao trbuscic, sada kako izlazim iz 14.tj se lagano vidi i to navecer dok ujutro i dok jedem laganu hranu kao da ga nema. 

Kada ste krenule na trudnicki tecaj? Jel rano da vec sada o tome mislim? I vidjela sam da u Zg ima dosta besplatnih (u ambulanti je izvjesen pakat pa primjetih), a vidim da se u nekim bolnicama placa 300-400kn...se mora odraditi u bolnici u kojoj ces na porod ili ne?

Orangina
    14. Rujan 2017. 18:21

Do kad/od kad se moze raditi 4D ultrazvuk? Dali se uvijek dobije i CD uz slike?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.