Koliko uopce nakon termina induciraju,?
Ako je sve ok, pustaju 2 tj iza termina da krenu trudovi. Ja sam od 32tt u prvoj trudnoci imala guk nataste na granici i tad me stavili na dijetu i odlucili inducirati 5 dana iz termina..
Sto se tice zelja, u ovoj me trudnoci trazi slatko i to opako, dok u prvoj uopce nije, mogla je milka bit otvorena pored mene danima.. Al pazim na to da nebi secer opet krenuo gore..
Elica- moze se u trudnoci piti paracetamol za bolove i snizavanje temp (Lekadol, Lupocet, Panadon, Efferalgan, Plicet)
Za grlobolju ja grgljam slanu vodu, u veliku salicu mlake vode stavim jednu malu zlicicu morske soli, promjesam i tako ispirem grlo pa ispljunem.
Za zacepljen nos nikako u trudnoci neke jake kapi, samo fiziolosku otopinu i neki prirodni sprej na bazi morske vode kao Aqua Maris Classic.
Mozes isto u posudu staviti slanu vodu pa ispirati jednu po jednu nosnicu.
Med i limun pomazu jako, i piti puno tekucine. 👍
Nego, jeste li vec pocele kupovati stvarcice? Ja osobno nisam bas nista, neznamo spol a i htjeli bi se preseliti prije nego beba dode pa da ne teglimo jos i to. A opet me strah da cu morati hodati po ducanima s ogromnim trbuhom 😂
Pozdrav cure ;) procitala sam stranice u nazad i nasla odgovore ne svoja pitanja ;) trnutno sam u 15tt, prva trudnoca pa se jos ucim
U knjiznici sam naletila na odlicnu knjigu pod nazivom Prirodna trudnoca Zita West, knjiga preporucuje prirodne metode za gotovo sve trudnicke tegobe, kroz prvo, drugo i treve tromjesece pa sve do poroda i prvih dana sa djetetom ;) odlicna je, toplo preporucujem
url=https://lilypie.com]
Pozdrav Frau_Mund6, dobrodosla! ☺
I meni je prva trudnoca pa eto nista neznam haha!
Pise li nesto kako izbjeci rezanje medice? Mene je tog strah, rezanja i savova, sve cure koje znam su previse izrezane i krivo zasivene pa se to sve upalilo, s nekim izraslinama...
i da beba nece moci sisati a bas zelim
Pise li nesto kako izbjeci rezanje medice? Mene je tog strah, rezanja i savova, sve cure koje znam su previse izrezane i krivo zasivene pa se to sve upalilo, s nekim izraslinama…
Mene je isto strah rezanja... al eto izgleda da tribas imat vezu u bolnici da bi te dozivili ko covika a ne zivotinju...njima je najlakse udrit drip pustit da se malo otvoris, izrizat i rijesit po kratkom postupku. Ja to necu dozvolit...kad slusan price iz splitske bolnice jezim se...jos ne paze kad rizu pa se se dogadja da rizu izmedju trudova...strasno...
Drage curke, jel neka od vas koristila vaginalete u trudnoći. Meni se pojavio neki manji iscjedak, pa mi je doktor propisao Polygynax vaginalete. U uputama sam pročitala da se ne preporučuju trudnicama
Jel ima neka od vas slično iskustvo?
Cure da li znate ako se komplikacije mogu otvoriti dan u nazad. Dr. mi je rekla da trebam na mirovanje, ali sam prvo htjela potrositi godisnji i od danas bi trebala otvoriti komplikacije, a nikako ih ne mogu dobiti na telefon niti otici danas tamo tek sutra. Da li ce to biti kasno?
Elica- moze se u trudnoci piti paracetamol za bolove i snizavanje temp (Lekadol, Lupocet, Panadon, Efferalgan, Plicet)
Za grlobolju ja grgljam slanu vodu, u veliku salicu mlake vode stavim jednu malu zlicicu morske soli, promjesam i tako ispirem grlo pa ispljunem.
Za zacepljen nos nikako u trudnoci neke jake kapi, samo fiziolosku otopinu i neki prirodni sprej na bazi morske vode kao Aqua Maris Classic.
Mozes isto u posudu staviti slanu vodu pa ispirati jednu po jednu nosnicu.
Med i limun pomazu jako, i piti puno tekucine. 👍
Nego, jeste li vec pocele kupovati stvarcice? Ja osobno nisam bas nista, neznamo spol a i htjeli bi se preseliti prije nego beba dode pa da ne teglimo jos i to. A opet me strah da cu morati hodati po ducanima s ogromnim trbuhom 😂
Orangina,
U istom sam poslu, u fazi smo preseljenja i ne bih još ništa uzimala dok se ne smjestimo.
Iako se sad javlja želja kada se ode u dućan za svim tim predivnim stvarčicama, ali kažem si svakako mi je hodati sa tibom
Trudim se da što više hodam. Obzirom da još uvijek radim i poslije posla doma na ručak i mini odmor,a onda navečer neka lagan šetnja.. Idemo u zimski period, strah me da se ne opustim :-)
Drage curke, jel neka od vas koristila vaginalete u trudnoći. Meni se pojavio neki manji iscjedak, pa mi je doktor propisao Polygynax vaginalete. U uputama sam pročitala da se ne preporučuju trudnicama
Ja sam trenutno na vaginaletama Medazola, za koje isto pise da se ne koriste u trudnoci, ali vjerujem da je ginekolog procijenio da je korist veca od eventualnog loseg ucinka. Najcesce upozorenje stoji jer nema dovoljno podataka a ne zbog toga sto su najstroze zabranjene..
Pise li nesto kako izbjeci rezanje medice? Mene je tog strah, rezanja i savova, sve cure koje znam su previse izrezane i krivo zasivene pa se to sve upalilo, s nekim izraslinama…
Sto se tice dojenja, toplo preporucam SVE videe sa stranice RODA-e vezano za pravilan polozaj bebe, sve vezano o skokovima u razvoju (tad su najcesci prekidi dojenja zbog silnog navicavanja i pomisli da je beba gladna). Ja se u prvoj trudnoci nisam pretjerano pripremala za dojenje jer sam mislila da sve znam (gledala sestru kak doji troje klinaca, zavrsila med skolu), pa sam se uzasno zeznula jer malenu nisam znala namjestit i napravila mi je ragade jos u rodilistu. Ali sam sretna sto mogu rec da smo unatoc silnim poteskocama u pocetku dojile punih 20 mj, vjerojatno bi i dalje, mozda i u tandemu, da mi dojenje zbog trudnoce nije postalo izrazito bolno..
Ja sam ih koristila u prosloj trudnoci,a i sada u ovoj nekad oko 15tt,budi bez brige.
Sortiraj odgovore
Najstariji