Ja bila prehladena i doktorica mi je rekla za grlo propolis i sumeci kalcij a za nos prije spavnja da mogu uzet baby kapi (npr operil). Opasna je visoka temp, do 39,40 sama po sebi ne moze stetit bebi
Jutro! Meni je doktorica rekla da smijem samo paracetamol (do 3 g na dan). Dazi je spomenula lekadol, on je na bazi pracetamola pa pretpostavljam da je ok. Sretno!
Drage cure probajte se ne stresirati previse zbog otvaranja, moja se mama otvarala u sve 3 trudnoce i radili bi joj serklaz u 20 tjednu i hvala Bogu evo nas svi troje zivi zdravi , sve ok, a to bilo prije 30 godina 😊 Cak nije morala strogo mirovati nakon serklaza kaze.
Uf,drago mi je da ima takvih iskustava koja super zavrse...
Gledala sam video na kojem je prikazano kako rade seklaz pa sam pozalila 😡
url=https://lilypie.com]
Tak meni svako malo dode da gledam snimke poroda al se u zadnji cas predomislim da ne dobim neku traumu
Tak meni svako malo dode da gledam snimke poroda al se u zadnji cas predomislim da ne dobim neku traumu
Pametno 😀
Ja sam iz dosade i to vec pregledala....
url=https://lilypie.com]
Moram priznat da gore izgleda nego sto je. Ja sam kroz srednju med skolu i faks bila na par poroda, kolege su znali padat u nesvijest, nije ni meni bilo lijep prizor. Jos kad vidis kak rezu za epiziotomiju pomislis kak ces odmah sa vrata vikat da ju ne zelis. Ali kad sam radala nije mi uopce palo na pamet da sam to vec vidla i da znam tijek svega, epiziotomiju nisam ni osjetila.. Jednostavno si stavis u glavu misao da nekako mora izac i to je to.. Bol postoji, ali sam ju ja vec nakon par dana zaboravila u toj mjeri da si ju vise nisam mogla predociti kakva je bila..
Ja sam imala izrazito bolan ali brz porod,nakon sto mi je kuci pukao vodenjak oko 6.10h ujutro,u bolnici sam bila vec oko 7.30h,rekli mi da sam 2cm otvorena i da bih mogla tijekom dana roditi. Medjutim trudove sam dobila oko 9.30h i odmah su krenuli oni jaki,mislila sam da se rastavljam na pola😂,ni doktori mi nisu vjerovali da me tako boli,oko 11h me ponovo pregledali kazu otvorena 8cm i odmah u porodjajni boks,rodila sam u 12.10h. Curica 3850 i 55 duga (time da su mi cijelo vrijeme govorili da ce u bebi biti oko 3.200) rezana sam,ali sam bila jos vruca od poroda,i cim je posteljica izasla sivali su me i nisam ni osjetila puno bol. Sjecam se ja jos i danas porodjajne boli,ali svaki put bi sve iznova jer je neprocjenjiv osjecaj kada bebi stave na tebe,samo da je zivo i zdravo
Ja sam imala izrazito bolan ali brz porod,nakon sto mi je kuci pukao vodenjak oko 6.10h ujutro,u bolnici sam bila vec oko 7.30h,rekli mi da sam 2cm otvorena i da bih mogla tijekom dana roditi. Medjutim trudove sam dobila oko 9.30h i odmah su krenuli oni jaki,mislila sam da se rastavljam na pola😂,ni doktori mi nisu vjerovali da me tako boli,oko 11h me ponovo pregledali kazu otvorena 8cm i odmah u porodjajni boks,rodila sam u 12.10h. Curica 3850 i 55 duga (time da su mi cijelo vrijeme govorili da ce u bebi biti oko 3.200) rezana sam,ali sam bila jos vruca od poroda,i cim je posteljica izasla sivali su me i nisam ni osjetila puno bol. Sjecam se ja jos i danas porodjajne boli,ali svaki put bi sve iznova jer je neprocjenjiv osjecaj kada bebi stave na tebe,samo da je zivo i zdravo
Iskreno bi radije birala tvoj scenarij. Mene su inducirali 5 dana iza termina, bila jedva 2 prsta otvorena, bez svojih trudova. Bila 16h na dripu, primila 3 doze epiduralne.. Hodala po boksu, hodala po hodniku, skakala po pilates lopti itd.. Koma. Rodila u Petrovoj, svi su bili korektni, nemam primjedbe na ista.. Osim primjedbe na svoje tijelo koje se nije htjelo prepustit.
Mela dobro je ujutro nataste maslinovo ulje ali puno ljudi ne voli okus. I kokosovo ulje se na zlicicu moze koristiti (hladno presano extra djevicansko), ja ga u kuhanju koristim. Pise da ima puno zdravstvenih dobrobiti i za balansiranje zasicenih i nezasicenih masnih kiselina.
A sad si me izgustirala sa Bounty cokoladicom, jaooo trudnicke zelje 😂
Dazi za kamence moras se tjerati piti sto vise tekucine i kad nisi zedna. Neznam kako vama ali meni u trudnoci nikad dosta, popijem casu vode pa sam opet zedna. Jedino kad stavim koju kocku leda onda me duze "drzi" lol
Citala sam da se ova grupa vise druzi na Fejsu nego tu na forumu, steta bas jer ovako izgleda da nas nema puno zimskih mamica…
Neka su nam bebice svima zdrave i jake ❤
Orangina,
Upravo tako, ko može, dobro je uzeti nataste maslinovo ulje. Odlučila sam i ja da uključim, pa budemo vidjeli :-)
Daaaa, naše trudničke želje
Što se tiče vode, i meni odgovara ledeno hladna, iako sam negdje pročitala da i s tim treba biti oprezan!
Bitno je da grupu održe curke koje su ovde :-) Ni ja nisam na faceu..
Sortiraj odgovore
Najstariji