Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    11. Rujan 2017. 14:03

Frau_Mund6

Ok, al se moze biti u spavaciti bez rublja i uloska bar vecinu dana, pa doma smo! Osim ako nemas problem sa mjehurom pa ostavljas tragove ili sl.
    Mozda meni to djeluje jednostavjo u teoriji, jos nisam dosla do te faze pa niti ne znam ;)

U teoriji ovo zvuci super, ali meni nije bilo izvedivo s obzirom da sam dosta krvarila..
    Za uvucene bradavice je najbolje da beba sto vise uhvati pa ce izvući sama. Mozes i kupiti medicinsku spricu od 5 ml, odrezati onaj dio gdje bi isla igla i tu prebaciti klip za povlacenje a slobodni dio staviti na bradavicu i izvuci. Iako mislim da bi to bilo bolje kad se beba rodi poceti raditi, mozes probati i sad. I mlijeko se ne 'kiseli' u dojci, nije ona tetrapak. Mlijeko je uvijek svjeze, idealne temperature i puno blagodati.
    Orangina, bitno je da beba uz bradavicu uzme i dio areole, po mogucnosti sto vise jer bi njima mlijeko trebalo teci direkt u grlo. Ako je bradavica preplitko udara u tvrdi dio nepca i nastaju rane + sto beba stvori vakuum i tu dodatno osteti bradavicu

dea32
    11. Rujan 2017. 14:09

ninaleonita86

Drage, koji me pregledi i pretrage čekaju nakon 28 tt i koliko učestalo? kad se ide na CTG prvi put, kad se ponavlja bris na bakterije, kad se provjerava beta hemolitički streptokok ? koliko često se ide na preglede nakon 30 tt ? vaša iskustva .. hvala

Ja sam u prvoj trudnoci imala preglede kod svog gin-a svaka 4 tj, u 33tt me poslao u trudnicku ambulantu jer mi je ogtt bio nataste na granici i tamo sam isla svaka 2 tj u pocetku pa svaki tj od 37tt. U 37tt su mi uzeli bris na streptokok, ali mislim da bi trebali oko 35tt. Ctg iza 37tt, kako dr kaze da treba, sto se vise blizi termin cesce salju na ctg.

Nina Leonita
    11. Rujan 2017. 14:44

Hvala Dea

• Frau_Mund6
    11. Rujan 2017. 16:02

Dea, da vjerojatno nije bas sve u praksi onako kako je u teoriji, zato smo tu da ucimo ;) 
    Ovo sa spricama, moram priznat jos nisam cula. Za sada si nasiram kod svakog tusiranja, nadajuci da ce mi to pomoci. Cula sam o nekim rjesenjima da se smrzne zlica u frizeru pa se hlade bradavice i onda kao manje boli kod dojenja. Ali sam isto tako citala na netu da hladenjem se bradavica jos vise povuce (sto ima logike) pa da stvara kontra efekt. Zato me zanimalo sta kazu oni koji su to prosli. 
    Druzila sam se sa curom koja je rodila prije nekih od 15 god, dojke joj nisu pustale mlijeko kako treba i mlijeko se grudalo, pretvaralo u gusti sekret, jedino rjesenje je bilo kirurgija. Na kraju je preko hzzoa dobila i umjetne ;D sad dali je sir ili nije ne znam!!

url=https://lilypie.com]

dea32
    11. Rujan 2017. 21:16

Frau_Mund6

Dea, da vjerojatno nije bas sve u praksi onako kako je u teoriji, zato smo tu da ucimo ;)
    Ovo sa spricama, moram priznat jos nisam cula. Za sada si nasiram kod svakog tusiranja, nadajuci da ce mi to pomoci. Cula sam o nekim rjesenjima da se smrzne zlica u frizeru pa se hlade bradavice i onda kao manje boli kod dojenja. Ali sam isto tako citala na netu da hladenjem se bradavica jos vise povuce (sto ima logike) pa da stvara kontra efekt. Zato me zanimalo sta kazu oni koji su to prosli.
    Druzila sam se sa curom koja je rodila prije nekih od 15 god, dojke joj nisu pustale mlijeko kako treba i mlijeko se grudalo, pretvaralo u gusti sekret, jedino rjesenje je bilo kirurgija. Na kraju je preko hzzoa dobila i umjetne ;D sad dali je sir ili nije ne znam!!

Moze se pokusat i sa ledom, na hladnoci se bradavice ukrute i malo povecaju pa bi moglo pomoci. 
    Kolegica je ocito imala bakterijski mastitis i apsces iz kojeg je izlazio gnoj koji onda kirurzi zarezu i izdreniraju. Nakon primjene antibiotika moze se nastaviti normalno dojiti. U tom je slucaju potrebno paziti da se ne stvaraju kvrge, crvena koza i bol, te da ako se kvrge stvore zena mora pod vruci tus i masazom 'razbiti' iste-iako masaza ne smije biti gruba jer povrjeduje okolno tkivo i radi kontraefekt..
    Isto tako normalno se moze dojiti pod temperaturom dok god se mama osjeca dovoljno dobro da doji..

Teddy Bear
    11. Rujan 2017. 21:20

Bila sam na pregledu danas,usla u 20tt. Bogu hvala,sve je uredu. Izgleda da ce biti curica,samo neka je ziva i zdrava,mada mi je drago jer vec imam djevojcicu,isto zimska beba,sve ce nam odgovarati od seke,mada i ja imam dvije sestre i svaka od nas ima djevojcice,za sada 5 rodica.

dea32
    11. Rujan 2017. 21:34

Teddy Bear, super za curku.. Ja jos ne znam sto nosim, iako su mi dvoje dr rekli da bi najvjerojatnije mogla biti druga curka. 
    Moj svekar drzi fige da bude decko,s obzirom da, uz mog muza, ima jos dvoje djece i svi imaju cure.. 

LittleOne
    11. Rujan 2017. 21:53

Jeeej Teddy, cestitke na curki  mene zanima di vi osjetite bebu? Ja sam ga do sad osjetila najvise oko pupka i to vec dosta jako u par navrata. I sad vec dva ga osjetim nize i slabije. Ne znam jel se samo pomaknuo il da se zabrinem? 

11. Rujan 2017. 22:08

Teddy samo neka je ziva i zdrava 😁
    Littleone ja svoju pisuljicu osjetim najvise lijevo dolje 🤣🤣😀

MamaTroje
    11. Rujan 2017. 23:44

ninaleonita86

Drage, koji me pregledi i pretrage čekaju nakon 28 tt i koliko učestalo? kad se ide na CTG prvi put, kad se ponavlja bris na bakterije, kad se provjerava beta hemolitički streptokok ? koliko često se ide na preglede nakon 30 tt ? vaša iskustva .. hvala

Pregled uzv svaka četiri tjedna ili kako kaže doktor. Onda zadnji mjesec svaka dva tjedna. Nakon termina gledaju plodnu vodu i ideš svaka tri dana na uzv i ctg. Kad je prvi ctg, mislim zadnja dva tjedna pred termin. Streptokok gleda, odnosno šalje soc gin na zadnjrm pregledu kod nje, a to je cca mjesec pred porod. 
    Moje iskustvo je takvo da sam morala češće na uzv, pa su se doktori među sobom razilazili oko tog je li zastoj u razvoju ili nije, je li muško ili žensko, i tako.
    Uzmi si knjigu.

@Frau, mlijeko se ne kiseli. Ima šeširića za dojenje, doduše ne znam koliko pomažu, a za sva druga pitanja Rode.

@Mela, u početku ti je najbitniji stav da ti to možeš, i da te ne obeshrabre pitanjima i krivim uputama. Dobro se informirati, čitati i čitati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.