Pozdrav cure. Zanima me je li neka od vas imala ili ima hidronefrozu? I kako su to rijesile? Hvala
E draga Dazi, nisam imala problema s tim, a niti sam upoznata, tako da ti ja ne mogu pomoci.Mozda se javi koja od cura.
Hvala ti na odg Dolores :)
Jos sat vremena pa ce dr poceti raditi pa cu je zvat :)
Pozdrav cure. Zanima me je li neka od vas imala ili ima hidronefrozu? I kako su to rijesile? Hvala
Imaš li ti ili tvoje dijete hidronefrozu?
Imam Duphastone ili Utrogestan, ne znam sad točno, morat ću prokopat po ladicama, i još neke vaginalete protiv gljivica. Ni jedno nisam koristila. Ambalaža neoštećena. Što da radim s tim? Da dam u ljekarnu nazad ili da bacim u smeće?
Imaš li ti ili tvoje dijete hidronefrozu?
Ja imam hidronefrozu i to na oba bubrega. 2.stupnja
Znaš li što je uzrok hidronefrozi, što su doktori rekli?
Moraš paziti na hranu, sol, kalij, fosfor, ali to opet ovisi o nalazima krvi. Nije za svakog isto. Neki ljudi moraju na kateterizaciju. Neki na operaciju. Drugi stupanj i nije tako strašan. Ima ih četiri ili pet. Kad dođe do petog to je zatajenje bubrega i ide se na dijalizu ili transplant. Ali ovako napamet nema smisla ništa govoriti. Najbolje ti doktor može reći što moraš.
Rekao mi je da jw to klasicna trudnicka hidronefroza koju sam dobila jer je cura veca i jer se maternica siri i onda mi pritisce bubrege i mokracovod koji se uslijed toga "suzi" i onda otekne ostatak istog. I rekao mi je da su tri stadija, a da neke teorije navode i cetvrtu. Sto se tice end stage faze,sve mi je poznato jer mi je brat prije mjesec dana,Bogu hvala, transplantiran,nakon 29 godina patnje
Svakako onda pripazi na prehranu, možda ne bi bilo loše da nađeš dijetetičara.
Sortiraj odgovore
Najstariji