dakle, smijemo li raditi pramenove u trudnoći? već smo pričale o tome čini mi se, ali ne znam gdje.. nemojte se smijati, ima vrlo dobrih argumenta protiv.. 22 tt..
Hejj ninaleonita86 paa meni je moja doktorica rekla da se smije,al da je najbolje pricekati 16., a definitivno 20. tjedan. Osobno,cekam taj 20.tjedan,jos sitno brojim, pa idem na pramenove,ali na kapu.
Dobro jutro trudnice. Kako vi podnosite ovu vrućinu ? Ovo je baš pakleno. Ja sam jučer radila cervikalne briseve i urinokulturu. Biti će gotovi nalazi do kraja tjedna, mada mi je jučer doktorica komentirala kako imam obilnog vaginalnog iscjetka, i dala da koristim vaginalete polygynax 6 dana. Sada sam 14tt. Nekad bih ponovo na kontrolu trebala za dva tjedna sa nalazima KKS, cervikalnih briseva i urinokulture.
Kosu nisam farbala, ali bih već morala, gledati ću neki kolor bez amonijaka.
Šaljem svima pozdrave.
Hello curke, zalutala sam po forumu...ali vidi da sam se sada pronasla 😆,danas odradjen prvi pregled, 8tj+3!
Pitala sam trudnice u visem stadiju trudnoce, sto s onim vitaminima,i sto pijete od toga? (Privatnik; pregled prije trudnoce u cilju trudnoce: zdrava si i ako ces piti samo obicnu folnu. Danas ginekolog(hzzo): odmah vitamini- ceravit, folnu nije ni spomenuo).
Frizerka: bila na bojanju, kaze da danasnje boje ne utjecu, osim ako vam nije mucnina od mirisa.
Sto vam pomaze pri mucninama? -Vec tri tjedna traju, bez povracanja, ali cijeli dan. Morala sam se odreci kave, vise mi ne odgovara. Pijem kras! A kao ljubiteljica povrca, moram priznati da mi najvise odgovara pojesti komad mesa. Dosla sezona satarasa, a moj izraz lica 😵!
Narandza, lubenica, dinja veliki 👍
Hello curke, zalutala sam po forumu…ali vidi da sam se sada pronasla 😆,danas odradjen prvi pregled, 8tj+3!
Pitala sam trudnice u visem stadiju trudnoce, sto s onim vitaminima,i sto pijete od toga? (Privatnik; pregled prije trudnoce u cilju trudnoce: zdrava si i ako ces piti samo obicnu folnu. Danas ginekolog(hzzo): odmah vitamini- ceravit, folnu nije ni spomenuo).
Frizerka: bila na bojanju, kaze da danasnje boje ne utjecu, osim ako vam nije mucnina od mirisa.
Sto vam pomaze pri mucninama? -Vec tri tjedna traju, bez povracanja, ali cijeli dan. Morala sam se odreci kave, vise mi ne odgovara. Pijem kras! A kao ljubiteljica povrca, moram priznati da mi najvise odgovara pojesti komad mesa. Dosla sezona satarasa, a moj izraz lica 😵!
Narandza, lubenica, dinja veliki 👍
Do 12 tj samo folnu jer je tad najbitnja. Od 13 tj elebaby. Ja bi na tvom mistu ipak pricekala s bojanjem dok se beba malo ne razvije.. al nikad ne znas koju ti boju stavlja.. boja ko boja, kemija je..
U soku sam nakon bezbolnog vadjenja krvi, sestre u Sigetu su predivne, efikasne i organizirane. Nakon ulaska u krcat hodnik, tko bi ocekivao da cu sve obaviti kroz 20min.
Sada samo da ti nalaz mokrace i krvi budu u normali 😊
Teddy Bear, pa stvarno je vruce, ali cim dragi dodje s posla, to bude trk na plazu i do pola 21, u velikom hladu, a more bas osvjezi. A kuci nemamo klimu,pa maksimalno koristim osvjezenje na plazi. I slazem se sa dalmatinkom da je bolje pricekati da farbanjem.
Ardnas, na pocetku sam pila folnu kiselinu sa vitaminima i mineralima, a evo mjesec dana pijem centravit prenatal jer imas posebno multivitamine i posebno omegu 3 (u istom pakiranju),koja je sada jako dobra za bebu i to pijem do daljnjeg, naravno dve po preporuci svoje doktorice. I sto se tice mucnina, ne mogu ti pomoci, jer ja niti jednom nisam imala mucninu. Jedino ti mogu reci da sam citala da ujutro cim se probudis, je najbolje pojesti nesto,i da ce to umanjiti mucninu, jer kad je zeludac prazan,on "jede" sam sebe pa su mucnine jace.
Oprostite na duzem postu
I ja sam do 12tt koristila sam folacin, čak sam ga i par mjeseci i prije počela piti kao pripremu za trudnoću. Za sada dodatnih vitamina ne uzimam, bili su mi dobri krvni nalazi zadnji put. Ponovo ću ih vaditi za sljedeću kontrolu koja je za dva tjedna.
Uzimam samo magnezij za sada, te do sljedeće kontrole moram nastaviti piti duphaston.
Što se tiče mučnina, ja sam baš povraćala, isključivo poslijepodne, ne smijem se ureći ali ima već 5 dana nije mi muka. Sada sam 14+2tt. Valjda su prošle. Danas bi mi trebali biti gotovi cervikalni brisevi i urinokultura, nadam se kako je sve sterilno.
Što se tiče mučnina, ja sam baš povraćala, isključivo poslijepodne, ne smijem se ureći ali ima već 5 dana nije mi muka. Sada sam 14+2tt. Valjda su prošle.
Nadam se da ce prestati uskoro, ako mi bude kao tebi, racunam jos 6tj.mucnine 😵😨
Ja sam danas po mom proračunu 7+0 idem na prvi pregled popodne oko 16h, nadam se prvim otkucajima...držite mi fige. Danas su krenule mučnine i opći osjećaj kao da me vlak pregazio. U prošloj trudnoći sam isto dosta kasno dobila mučnine ...tako sam se i ovaj put ponadala da ih neće bit. U prošloj sam povratila samo par puta. Orbit žvakaće sam žvakala i to je pomagalo jako. Na poslu još nisam rekla da sam trudna imam još 10 radnih dana i onda godišnji 4 tj pa se nadam da ću izdržat do tad.
Ja sam danas po mom proračunu 7+0 idem na prvi pregled popodne oko 16h, nadam se prvim otkucajima…držite mi fige. Danas su krenule mučnine i opći osjećaj kao da me vlak pregazio. U prošloj trudnoći sam isto dosta kasno dobila mučnine …tako sam se i ovaj put ponadala da ih neće bit. U prošloj sam povratila samo par puta. Orbit žvakaće sam žvakala i to je pomagalo jako. Na poslu još nisam rekla da sam trudna imam još 10 radnih dana i onda godišnji 4 tj pa se nadam da ću izdržat do tad.
Drzim fige!!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji