Ian, znam da nema tih rijeci utjehe, samo drzi se… uzasno mi je zao, uzasno! 😢 Ocekujemo da nam se javis uskoro sa lijepim vijestima!
Nova, dobrodosla nam!
Gitta, mene presice kad kihnem dole livo, ko jajnik il sta je i uzasno ostra bol al sam jos u proslo trudnoci skuzila da mi se to desi samo ako sam na boku pa kad mi doje kihnit, brzo ustanem u uspravan polozaj.
Mi jucer isle malo na vikendicu, do nedilje pa evo, da vam vadimo malo mast…
Ah ljepote hoću i ja 😢😭😭 uživajte 😊😊😊
Aaa daj lunale odlično!!! Moreeee...jedva čekam i ja malo! Samo uživajte kad možete!!! 😘😘
Drage zene da se i mi prijavimo :)
Prva trudnoca, 11+1, termin 24.01.2018
U petak 7.7 nas ceka 3 pregled.
Malo sam citala komentare no ne stigoh sve da procitam, uglavnom da podijelim svoje iskustvo. U 1 mjesecu sam imala biokemijsku trudnocu, do tada bila sigurna da zbog PCOS ne mogu imati djecu, no uz testove ovulacije evo uspjeli. Partner mi ne Njemac i trenutno zivimo u Njemackoj, i moram priznati da mi uzasno drago sto ne moram sve ovo prolaziti dok nas dole. Nakon pozitivnog testa dr odmah narucio pregled da vidi jel ok, da nije vanmatericna i sl, kontrola nakon 2 tjedna da prati rast, i opet sad nakon 3 tjedna. Partner je uvijek samnom na pregledu, bez obzira sto je vaginalni uz,sve pretrage (krv, urin itd) rade u ordinaciji pa nema hodanja tamo-vamo. Sve u svemu super.
Sto se tice simptoma mucnina me zeza svaki dan poslijepodne ali srecom nema povracanja, a najvise me muce akne :( kao da sam tinejdžer.
Kod nas "dole" isto mozes radit sve pretrage u poliklinikama al eto mi "sirotinja" radije uzmemo uputnicu od soc gin pa odradimo to besplatno ;)
Isto tako idemo na uzv i pratimo rast diteta ;)
Ko zeli, uvik moze naglasit da zeli partnera na pregledu. Sasvim osobna stvar pojedinca. 😉
Malo sam citala komentare no ne stigoh sve da procitam, uglavnom da podijelim svoje iskustvo. U 1 mjesecu sam imala biokemijsku trudnocu, do tada bila sigurna da zbog PCOS ne mogu imati djecu, no uz testove ovulacije evo uspjeli. Partner mi ne Njemac i trenutno zivimo u Njemackoj, i moram priznati da mi uzasno drago sto ne moram sve ovo prolaziti dok nas dole. Nakon pozitivnog testa dr odmah narucio pregled da vidi jel ok, da nije vanmatericna i sl, kontrola nakon 2 tjedna da prati rast, i opet sad nakon 3 tjedna. Partner je uvijek samnom na pregledu, bez obzira sto je vaginalni uz,sve pretrage (krv, urin itd) rade u ordinaciji pa nema hodanja tamo-vamo. Sve u svemu super.
Sto se tice simptoma mucnina me zeza svaki dan poslijepodne ali srecom nema povracanja, a najvise me muce akne :( kao da sam tinejdžer.
Kod nas "dole" isto mozes radit sve pretrage u poliklinikama al eto mi "sirotinja" radije uzmemo uputnicu od soc gin pa odradimo to besplatno ;)
Ko zeli, uvik moze naglasit da zeli partnera na pregledu. Sasvim osobna stvar pojedinca. 😉
Dalmatinka nema potrebe za sarkazmom jer komentar nije bio namjenjen kao uvreda nikome. Sve navedeno je komentirano jer sam citajuci prethodne komentare shvatila da dosta zena prvi pregled ima tek oko 12tjedna, dok je meni vec 3. pregled u 12tom tjednu...ili su zene govorile da im muzevima/partnerima nije dopusteno da udju na pregled... a sto se tice ovog komentara "sirotinja" ne shvacam zasto je potreban? Uradih i ja sve nalaze bez uputnice i bez hodanja, a da centa nisam platila
Dalmatinka nema potrebe za sarkazmom jer komentar nije bio namjenjen kao uvreda nikome. Sve navedeno je komentirano jer sam citajuci prethodne komentare shvatila da dosta zena prvi pregled ima tek oko 12tjedna, dok je meni vec 3. pregled u 12tom tjednu…ili su zene govorile da im muzevima/partnerima nije dopusteno da udju na pregled… a sto se tice ovog komentara "sirotinja" ne shvacam zasto je potreban? Uradih i ja sve nalaze bez uputnice i bez hodanja, a da centa nisam platila
Nije to baš toliko loše ni kod nas. Ja živim u jednom malom mjestu u BiH pa imala sam pregled u 6 sedmici gdje se utvrđuje dal je uredna trudnoća dal je sve ok, a tek kako je npr u Sarajevu, il Tuzli, ili pogotovu u Hrvatskoj. I imam redovne preglede, i ultrazvučne preglede koji su bitni u 12tt,20,27 itd, a imamo samo dva ginekologa u gradu. Partner, porodica slobodno mogu ući ako žele, čak mogu prisustvovat i porodu. Mada bi i ja u inostranstvo gdje hehe al nije ni ovdje loše baš 😁
Ajme Ian drži se jako!! Trnci su me prošli kad sam procitala! Zelim ti brz oporavak i fizički i psihički!! Bas tužno...
Snjezeee dobrodošla! Sigurna sam da Dalmatinka nije mislila nista loše vec je branila nase zdravstvo 😊
E da sto se tiče prištića, ja sam ih dobila po leđima i gornji dio prsa, a nikad ih nisam imala, lice mi je cisto.. bas cudno!!
Kad čujete da moja gin.naplacuje 100kn vise ako MM dođe samnom križati cete se.. ali da tako je! Smiješno mi je jer sada je bio prvi put i bio je doslovno 2min.
Pa eto napisala si da srecom u toj situaciji nisi "dole". Pari da imas smrtonosnu bolest za koju na Balkanu nema lijeka. A mi jadne evo ostale na brdovitom Balkanu vodit trudnocu .. ahh... Pa ovde "dole", kako ti kazes se pregledi rade od 6, 7 tj jer je tako uobicajeno, a ne od 12og kako ti navodis. Ko tebi brani da se narucis i u 3tj na uzv ako zelis? Imas krive informacije pa bi bilo dobro da ne bacas takve komentare. Takoder sta se tice prisustva partnera. Ne znan u kojem si mistu ovde dole ti zivila pa si tako zgrozena. Al ja te evo obavjestavan da imam odlicnog ginekologa koji mi ne brani da doveden svog muza na pregled i koji mi daje izbora da odredene preglede obavin kod njega ili u bolnici. Ako nisi bila zadovoljna svojim gin, mogla si ga prominit. A to sta si gore iz prve ubola dobrog gin ne znaci da su svi iskljucivo divni i krasni. I ne, nisan ni malo sarkasticna. Trudim se itekako da ne buden. Molin te da ne odgovaras na moj post jer ne zelin ovu temu pretvorit u raspravu. Sritno "gore" 😉
Ne znam di si gore :D al ja sam cula da je preporuka sto manje pregleda to bolje. Frendica mi vodi trudnocu u svedskoj i ima ukupno par pregleda jer kao novo misljenje je sto manje prckat. Njeno iskustvo me potaknulo da pomislim da nasi pretjeruju kad u 12tt vec imas tri pregleda pa sam cak pomislila odbit koji. Sad me ovo zbunilo. Doduse ne znam di si ti
AjmeIandrži se jako!! Trnci su me prošli kad sam procitala! Zelim ti brz oporavak i fizički i psihički!! Bas tužno…
Snjezeeedobrodošla! Sigurna sam da Dalmatinka nije mislila nista loše vec je branila nase zdravstvo 😊
E da sto se tiče prištića, ja sam ih dobila po leđima i gornji dio prsa, a nikad ih nisam imala, lice mi je cisto.. bas cudno!!
Kad čujete da moja gin.naplacuje 100kn vise ako MM dođe samnom križati cete se.. ali da tako je! Smiješno mi je jer sada je bio prvi put i bio je doslovno 2min.
Haha :*
Ma skartaj je i promini ginekologa. To mi je ravno popu koji pise cjenik za mise, sakramente i blagoslove. Odakle im pravo? Ja necu rec da je u nas ideala, al kako "gore" ima dobrih i losih i ljudi i doktora i konobara itd, tako ima i ovde. Jezin se kad neko odleprsa s Balkana pa podcjenjivacki pise o svemu ovde. A gore kao tece med i mliko.. stas poc pricat... Ja san ovde sritna i zadovoljna. I da mi neko obeca bezbolni porod u inozemstvu ja ne bi pristala. Ocu da se moje dite rodi u Hrvatskoj. Al to je stvar izbora. Nikad mi nije palo na pamet da bacan takve komentare i neprovjerene informacije..
Inace i moja soc gin je naplacivala uzv 50 kn dok je nisan pitala racun. Pa ga vise ne naplacuje. Ko kaze da i "gore" nema takvih?? Mrzin generaliziranje 😥
Ian, fakat mi je žao..drži se, mica 😘😘
Ajde, ajde, cuke moje, nema nervoze tu, molim lepo 😉 Ipak su naše mrve najbitnije pa i mame moraju biti smirene 🤓
Lunale, dođe mi da se teleportiram kad vidim tu tvoju sliku. Ali još malo (čitaj: 3 tjedna) odo i ja na more.
Dosli mi danas nalazi urinokulture, sve je ok tak da sam vam happy. Ljubim vas sve!
Sortiraj odgovore
Najstariji