Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina Leonita
    06. Srpanj 2017. 16:44

Lunale tek sad vidim tvoj komentar .. i ja sam radila Nifty, iako on ne prepoznaje je li neka anomalija od majke ili od bebe jer ne razlikuje fetalnu krv od majčine, i ja sam se na njega odlučila, mislim da je po mnogočemu najbolji. Samo sam htjela naglasiti da ta Panorama jedina navodno razlikuje bebinu krv od majčine, ali i nifty ima svoje metode sekvencioniranja.. 

• Kruška
    06. Srpanj 2017. 16:44

Teaa1

Ian jako mi je zao na losim vjestima, brz oporavak ti zelim! Lunale nisi fer sa slikicom haha…dok se neki kupaju u znoju, ali uzivaj i za nas! Sta se tice i kihanja i mene zaboli negdje oko jajnika svaki put al ocito je to normalno s obzirom na novo stanje! Imam pitanje slucajno sam naletila negdje da trudnice nesmiju kapati nos, a meni se stalno navecer zacepi i jednostavno nemam drugu opciju, dali mogu kapi za djecu? Imate kakva iskustva?

Ako ti se samo tak navečer začepi bolje si uzmi neku hipertoničnu otopinu tipa aqua Maris strong. S tim se možeš konstantno kapati.  Ove dječje kapi, tipa operil, se u principu uzimaju do max 5 dana, uz preporuku doktora u trudnoći. Mislim, neće sad bit tragično ako uzmesbubtih pet dana 2-3 puta dnevno. Ali ako ti nije konstantno začepljenja nos, fakat ne vidim smisao. 

Lunale
    06. Srpanj 2017. 17:00

Jelena

I mene zna presjeć, najčešće kod desnog jajnika al da preteknem bol stisnem taj dio i nagnem se tak da ne zaboli kad kihnem al me zato me i rez od carskog zna presjeć kad se protegnem nekad al tome nema ljeka jbga rastežu se trbušni mišići… Btw jel ima tu koja da je rodila dva puta na carski? Zanima me kakav je oporavak nakon drugog carskog? I kakav je carski pod spinalnom? Prvi mi je bio pod općom i nekako sam cjeli dan poslje bilo ko ošamućena

Jelena, ja imala 2 carska al u razmaku od 14 god. Prvi pod opcom, drugi spinalna. Gle, prvi oporavak majke mi, mozda tjedan dana i ko nova sam bila al imala sam 21 god. I u rodilistu sam vec hodala kao da nisam ni imala carski na sto su doktori komentirali da je sve do mladog tijela. Drugi carski prije godinu dana, spinalna, savrseno! Bude brzo gotovo, vidis odma bebu, oporavak nista strasno al trajao mi je nekih 15 dana sigurno a nakon 4 tjedna smo imali prvi sexić 😂 Da, al tu uzmi u obzir da sam imala vec 35 god i da je tezi oporavak. Kod spinalne ti nema one osamucenosti, bistre si glave i za vrijeme i u sok sobi. Po meni, super stvar jer ona prva 24 h kod opce mi je teska droga bilo i teska nocna mora...koja je trajala vjecnost!  

Lunale
    06. Srpanj 2017. 17:06

ninaleonita86

Lunale tek sad vidim tvoj komentar .. i ja sam radila Nifty, iako on ne prepoznaje je li neka anomalija od majke ili od bebe jer ne razlikuje fetalnu krv od majčine, i ja sam se na njega odlučila, mislim da je po mnogočemu najbolji. Samo sam htjela naglasiti da ta Panorama jedina navodno razlikuje bebinu krv od majčine, ali i nifty ima svoje metode sekvencioniranja..

Nina, ne znam tko ti je dao tu info ali koliko sam ja upucena, pogresna je. Imas i lipo objasnjeno sve o niftiju na netu pa vidi a i ginekolog mi je dvaput sve objasnio. Radila sam ga lani u prosloj trudnoci i sada cu u pon. imas na stranici poliklinike cito tocno pojasnjenje. Panorama je u biti harmony test? Ako da, onda je jedina razlika sta prije bide gotov. To sam citirala ginekologa 

Nina Leonita
    06. Srpanj 2017. 17:26

dakle, ako netko zna pišem i tu, objavila sam i na faceu..
    ovakav mi je nalaz genetskih testova na trombofiliju: faktor V i faktor II su ok, to je bitno.
    Mthfr 677 je promijenjeni homozigotni genotip (rizik povećanog homocisteina), a PAI-1 je promijenjeni homozigotni genotip 4G4G. Ostale testove nisam radila jer sam ovo radila privatno. Je li neka od vas imala takav nalaz i koja je bila terapija ? Da li kod toga pomaže uzimanje andola i andol uopće na to ne utječe. Ne znam što bi napravila, 18 tt sam, a kod hematologa sam naručena tek 31.7. na Rebro.. svaki savjet je dobrodošao.

Nina Leonita
    06. Srpanj 2017. 17:33

ne, Panorama nije Harmony, to radi laboratorij genos, i tamo piše da jedini razliku majčinu krv od fetalne i onda znaš da li ti imaš anomaliju ili dijete.. a nifty to ne razlikuje, ali isto radi testove na uzorku krvi od majke u kojem je određeni udio krvi bebe.. provjereno, to mi je objasnila predstavnica niftyja.. ali nema veze, ja i dalje mislim da je nifty najbolji i najpouzdaniji i zato sam ga i radila. da imam blizance možda bi odabrala Panoramu ..

• anitrammm
    06. Srpanj 2017. 17:47

ninaleonita86

ne, Panorama nije Harmony, to radi laboratorij genos, i tamo piše da jedini razliku majčinu krv od fetalne i onda znaš da li ti imaš anomaliju ili dijete.. a nifty to ne razlikuje, ali isto radi testove na uzorku krvi od majke u kojem je određeni udio krvi bebe.. provjereno, to mi je objasnila predstavnica niftyja.. ali nema veze, ja i dalje mislim da je nifty najbolji i najpouzdaniji i zato sam ga i radila. da imam blizance možda bi odabrala Panoramu ..

Nisam sigurna da su ti dobro rekli, jer meni na nalazu od harmony-a piše da je u mojoj krvi bilo 7% fetalne. I u slučaju da je bilo premalo bebine krvi, krv se vadi opet i o njihovom trošku šalje ponovo

06. Srpanj 2017. 18:31

Jana78

Dalmatinkamoram se složit s tobom i ja mrzim one koji odu pa kasnije pljuju(ne kazem da je snjezeee pljuvala) odmah da se ogradim od nekih rasprava jer ovo stvarno nije grupa za to.. i rade vani sto nikad nebi u Hrvatskoj, al dobro! Necemo o tome! Ima vedrijih tema ovdje za tipkati 😊
    Little oneja sam isto cula da je bolje sto manje uzv i identično sam reagirala kao i ti kad sam skuzila da cu do 12tj imat 3 pregleda(al poslije sam skuzila da mi je to super jer tako svaka 3tj znam da je sve ok😊)

Jana 😘😘
    Moj privatnik je meni reka da slobodno uzmen uputnicu u soc gin i doden u njega radit briseve i da ih odnesen na higijenski. Tako da san bila ugodno iznenadjena 😊 pogotovo jer mi je gin nasuprot bolnice a higijenski par km dalje tako da san sve brzinski odradila. 
    Ninaleonita nemamo sta provjetavat  zakon je jasan, pogotovo u slucaju trudnica. Samo pojedinim gin triba dat do znanja da nismo budale i da znamo koja prava imamo. 😉
    Mene ne boli nista kad kisen i sl. Al me nocu zna malo bolit kad se okricen na drugu stranu... i mjehur me nocu stalno budi.. mozda to ima veze s tim.. 🤔

Lunale
    06. Srpanj 2017. 20:41

Nina, hvala ti na trudu ali meni je ovo dovoljno da bi ostala pri svom (uz razgovore koje sam prosla sa jednim od najstrucnijih ginekologa na podrucju EU, takodjer predstavnicom Nifty-a preko svoje poliklinike i iskustvima drugih roditelja blizanackih trudnoca)
    http://www.cito.hr/hr/edukacija-novi_nifty_plus_test.html
    Jos jednom, hvala na dobronamjerno ulozenom trudu

Jana78
    06. Srpanj 2017. 20:56

Super ti je onda gin! Moja meni nista soc.ne nudi, čak se uvrijedila kad sam joj rekla da idem u zg na mini anomaly scan! 
    Ma boli me djon! Ja za sebe i svoju bebicu zelim najbolje a i te novce ne žalim, tako da.. 
    U manjim gradovima pogotovo na moru nema bas izbora pa.. bar je pristupačna i simpatična pa ajde..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.