Lunale tek sad vidim tvoj komentar .. i ja sam radila Nifty, iako on ne prepoznaje je li neka anomalija od majke ili od bebe jer ne razlikuje fetalnu krv od majčine, i ja sam se na njega odlučila, mislim da je po mnogočemu najbolji. Samo sam htjela naglasiti da ta Panorama jedina navodno razlikuje bebinu krv od majčine, ali i nifty ima svoje metode sekvencioniranja..
Ovo mi nije na jasno. U smislu ti testovi testiraju teske anomalije tipa down, edwards, anomalije spolnih kromosoma uglavnom sindromi za koje bi znala da ih imam. Tako da ako je pozitivno mi je jasno da je dijete a ne ja, cak i da ne razlikuje cija je cija krv.. Meni je gin reko da je u globalu sve to isto, ja sam izabrala nifti jer najbrze dodu rezultati kod njega (6 dana sam cekala)
Aha al ako je negativno onda se ne zna iz cije je krvi. Jasno, sunce me udarilo u glavu
Super ti je onda gin! Moja meni nista soc.ne nudi, čak se uvrijedila kad sam joj rekla da idem u zg na mini anomaly scan!
Ma boli me djon! Ja za sebe i svoju bebicu zelim najbolje a i te novce ne žalim, tako da..
U manjim gradovima pogotovo na moru nema bas izbora pa.. bar je pristupačna i simpatična pa ajde..
Ma vrhunski je..u njega su privatno brisevi 600 kn. Moga je slobodno rec da triban radit briseve i da su kod njega 600 kn. Al on je covik odma reka da uzmen uputnicu, da ce mi on napravit i stvarno svaka cast.
Ma naravno ides uvik tamo di mislis da je bolje i di se osjecas sigurnije. A uvik je zeznutije u manjim mistima to je nazalost tako :/ odakle si ti?
evo još jedan dupli post.. dakle, danas sam na teži način shvatila da pregled i ultrazvuk nije isti pojam, "socijalni" ginekolog mi je rekao da dolazim na pregled svaka 4 tjedna i ja sam mislila da to obuhvaća i ultrazvuk.. i danas dođem na pregled i on meni napravi rutinski pregled i kaže ok, to je to.. ja kažem molim, pa ja sam došla na ultrazvuk.. a on meni kaže pa nećete me učiti poslu.. ja bila totalno u šoku.. na kraju mi je ipak napravio ultrazvuk, ali jako se naljutio.. sve je ok s bebom što je najvažnije.. možda je tako reagirao jer sam rekla da ću ići raditi anomaly scan privatno.. pa kao što će mi sad ultrazvuk ako za tri tjedna idem opet privatno.. kao dovoljna su samo tri ultrazvuka tijekom cijele trudnoće.. ?? molim?? i tako ga na kraju nisam apsolutno ništa pitala oko onih nalaza genetskih testova za trombofiliju o čemu sam danas pisala jer je bio dosta uzrujan.. nevjerojatno..
Mrs. odakle si iz bosne? Ja sam isto ponosna bosanka koja je živila u lijepoj našoj i sad živi "gore" 😂😂
I ajd općenito ako želite pa napišite odakle ste, možda se koja od nas i sprijatelji!
A što se tiče spreja za nos, prošlu trudnoću mi je staaalno bio začepljen nos i koristila sam operil, hB ništa nije bilo iako sam i ja čula da ne valja baš..ali bolje i to nego neprospavane noći i umor 😁
Dalmatinka ja sam iz Umaga pa nije da imam izbora, mogu ic u Porec, Pulu, Rijeku, ali ovo mi je ispred nosa.
Ugl stigli nalazi briseva, imam šugave gljivice, ali mi je rekla dr.da je to normalno u trudnoci zbog pada imuniteta. Dala mi je Canesten 6 večeri.
E sad mene zanima, da li je ijedna od vas to rješavala uljem čajevca? Moja frendica koja se stalno bori s gljivicama je rekla da joj je jedino to pomoglo, dvije kapi na gaćice preko noći i da dosta izvuče! Jel koja to probala i smijemo li mi to koristit uopce?
Ian bas je zao i stvarno sam mislila da toga na ovom forumu vise nece biti. Bas mi je zao jer akobse ne varam bilo je to u 10 tt. Uf. Drzi se i nadam da se da ces se skoro vec oporavit.
Ja sad moram malo pohvalit svog socijalnog ginekologa, vidim da dosta ih dosta nije bas odusevljeno sa soc gin,dok moj koji me vodi je jedini gin u gradu kojeg imamo, zivim u Omišu, malo je rec da je vrhunski. Sve objasni uvijek mu je osmijeh na licu, i uvijek ima koji minut vise ako se ima koje dodatno pitanje.
Jana za gljivice izbjegavaj slatko u sirokom luku i sto vise jogurta konzumiraj. A za cajevac prvi put cujem trebalo bi mozda googlat malo o tome.
Ja stavljam kantarionovo ulje pa bi rekla da je i cajevac ok (razrijeden!!)
Sortiraj odgovore
Najstariji