Tyna24 cestitam na deckicu
allegrazg drzim palceve da sve bude super, kao i drugima koji cekaju neki nalaz
shimmer isto tako osjecam neko gurkanje al samo na ledjima kad lezim i nisam jos uvijek sigurna dal je to to...al mislim da je jer se vec nekoliko dana ponavlja... al jos nisam docekala konkretan udarac koji bi osjetila i preko trbuha
Sad da vas pitam dali ste mislile ici na 3D/4D ultrazvuk?
pozdrav drage moje trudnice, raspisale se vi. neka, drago mi je čuti lijepe vijesti. još jedan dječarac u grupi, bebice se ritaju, mamice su pomalo zabrinute....
pepita, točno znam o kakvom "osjećaju" pričaš. dosta često mi se znalo dogoditi da imam osjećaj da će mi sve ispasti van - i za vrijeme menge i poslije sexa.
mrkvica, imaš jedan vrlo jednostavan izračun od 15og do 32og tjedna i veličina maternice se mjeri na način da tjedni odgovaraju broju centimetara. znači, sa 15 tt, veličina maternice od stidne kosti je 15cm. tako je u 21 tt maternica velika 21cm. uzmi metar i izmjeri maternicu, tako ćeš znati do kud seže i da li su ti udarci koje osjetiš bebini. a to je vrlo moguće ako je okrenuta naglavačke jer jače udaraju nogicama.
allegrazg, probaj s nekakvim vježbama ili promjenom položaja kako bi se bebica pomaknula i prestala sa zaštopavanjem.
evo nekoliko informacija koga zanima:
Mala škola dojenja - u Roda-inom gnijezdu je bila jako zanimljiva i korisna. dobili smo puno zanimljivih informacija o dojenju i situacijama koje bi se mogle dogoditi.
Sastanak sa doulom je bio odličan. vrlo simpatična žena, odmah smo "kliknule" i dogovorile se za sljedeći sastanak, odnosno da mi bude doula pri porodu. sad sam mirna. inače je prošla neke tečajeve, na zadnjem je naučila i prirodne položaje koje pomažu djetetu da se bez muke i problema okrene u položaj za porod. poznaje tehnike disanja, opuštanja, masaza, aromaterapije.... na sljedećem susretu vježbamo disanje i isprobavamo položaje.
danas sam bila na redovnom pregledu. jučer sam bila na izvanrednom jer sam se prepala da mi curi plodna voda. doktorica je napravila test i ispalo je da je lažna uzbuna.
danas na pregledu smo ustanovili da je s vodenjakom sve ok i da nemam brige. bebać je živahan i sve se razvija kako bi trebalo. jedini "problem" je što je velik. već sad ima oko 900g, a i bedrena kost pokazuje da će biti velik. tako da..... moram se pripremit na veeeeeliku bebu. (još malo riječi "velik", imamo i velikog pimpu).
buffy, meni svaki put radi vaginalni uzv (provjerava duljinu cerviksa), zatim 2D uzv napravi sve kontrole koje treba, pa pređemo na 3D/4D uzv i onda se "igramo". slikamo i snimamo bebaća tako da i tata vidi sineka.
Dillb sve si predivno napisala. Pogotovo ovaj dio o pregledu
zanimljivo mi je citati ovo za doulu..idem sad malo googlat. Iako ja ne bi nikog osim dragog.. teze vjerujem ljudima
a moj dr.ima samo 2d ultrazvuk pa razmisljam o ovome
dillb, baš si me nasmijala sa svim velikim
što se uzv tiče, 3D nam je uključila zadnja dva puta, 4D nije, ne znam ni ima li tu opciju.
zasad nisam zagrijana za plaćanje 4D, ali ako nas uhvati šiza, nikad ne znaš.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
dillb znači normalan je taj osjećaj?
drago mi je da je bila lažna uzbuna i da je sa velikim dečkićem sve u redu tata je sigurno ponosan na svog pišulnca hehehe
i super za doulu, na mom području za županije Zadarska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačka je samo jedna jedina doula i nekako ne znam ni da li da pokušavam, zaista bih voljela da dragi bude sa mnom, tko zna možda ga moj stric koji je to prošao uvjeri da ide.. ma samo da nisam sama
buffy ako to želiš zašto ne raspitaj se ja sam čula da je najbolje ići između 22 i 25 tjedna trudnoće
ja ne znam šta ima moj doktor vidjet ćemo sada da li ima i hoće li spomenuti, jer ako on nema, meni se ne da u Split iskreno jer me nema tko vozati, a sama ne mogu jer Split ne poznajem
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Dillb lijepa prica o pregledu. Neka veliki decko ostane veliki. Sad se s doulom mozes pripremati za "veliki" porod
Pepita mislim da ti imas pregled jedan dan poslije mene . Ja idem 27.07.
Jos nisam nosila urin na kontrolu. Planiram sutra tako da bude gotov do pregleda.
Alegrazg nadam se da sve bude okej.
Sto se tice 3d i 4d uzv... ja sam planirala ici kad budem u 20-25tt. Ali se nisam jos dovoljno raspitala o tome. Kako? Sta? Gdje? Cijena? I sl.
https://www.ponudadana.hr/4D-ultrazvuk-i-DVD-snimka-vase-bebe-uz-ukljucen-anomaly-scan-u-centru-grada-za-249kn-17882_1?gclid=CMu-lKvZ38YCFQIcwwodlYUFqw
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
dillb znači nema sumnje da je dečko 😃
https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png
Sortiraj odgovore
Najstariji