Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • moki6
    19. Studeni 2015. 11:00

pepita meni je ovo prvi touch s bebom tako da me baš strah navlačenja tih bodya preko glavice, ali kažu da priroda napravi svoje, tako da ne sumnjam da ću se opustit kad primim svoje maleno u ruke... i da imaš pravo uvijek se može obući veći broj dok se ostalo ne osuši  a kakvo je vrijeme i koliko mi se roba suši mislim da mi nabavka sušilice ne bi bila loša ideja.

Mrkvica2
    19. Studeni 2015. 11:02

I sori na litanijama ali rijetko kad uhvatim vremena nesto napisati pa sam se malo opustila 

Mrkvica2
    19. Studeni 2015. 11:05

Mi nosimo vel 50 i 56. 56 nam je malo veliko jos uvijek.. 62 ce vam biti jako preveliko za novorodence. Njoj su u rodiliatu obukli jednom 62 i sav od ramena joj je bio na laktovima.. cisto da znate predociti si a beba je normalne velicine. Nemojte se bojati obicnih bodija, ja nikad u zivotu bebu obukla nisam i snasla sam se. Uopce nije problem 

MaliV
    19. Studeni 2015. 11:22

Mrkvica, mislim da govorim u ime svih kad kazem da nam slobodno pises ovakve litanije, sto dulje, to bolje, svaka informacija je bitna 😄 
    Ja si isto nisam zamisljala curenje mlijeka tako jako, znala sam da curi nekontrolirano nekad, ali ne tako 😳 Idem kupiti jos paketic tetri danas, ja ih imam 10 😕
    Nadam se da ce grcici prestati, a svekrva... grrrr 👿 Ona se sad nasla mjesati, pa mislim da je najgora stvar koju sad mozes cuti da mlijeko nije dovoljno dobro, kakva je to glupost... Mozda je skok, u svakom slucaju sigurno nisi ti kriva.. Zelim ti lijepi dan danas, drzi nam se i updateaj nas ☺️😘

lillany
    19. Studeni 2015. 11:23

Mrkvica  hvala na savjetima sigurna sam da će dobro doći samo ti nastavi pisati.

Nas evo iz TA.
    Bebica je naravno zaspala pred sam ctg pa sam joj morala gurkati nogicu dok nije popizdila i onda je krenuo tuuluuum. Ctg je očitao i par slabih trudova (oko 50) i zapravo se jako lijepo vidi sinusoida.
    Još uvijek sam samo prst otvorena ali doktorica je rekla da je beba nalegla glavom na ušće i da će to svaki čas pa me malo utješila. Pitala sam je za ona čudna pulsiranja koja sam spominjala i rekla je da je to početak, sada se samo trebaju zahuktati. 
    Radila mi je nešto hmmm nisam točno upamtila zvučalo je kao amnio skinning ali google tvrdi da to ne postoji (nije amnioskopija  jer to se radi s instrumentom). U svakom slučaju bilo je kao da mi je izmasirala cerviks. Nije  bolilo. Rekla je da ću vjerojatno malo krvariti ali da to potiče trudove.

I naravno ako se ne porodim do tada kontrola u subotu ujutro

• moki6
    19. Studeni 2015. 11:28

mrkvica, da slažem se samo ti piši litanije, super dodju.. hvala na informacijama, mislim da ću onda nabavit još koji body 50 jer tu veličinu uopće nemam. ja očito sve veliko pripremila hahahah

Pepita2109
    19. Studeni 2015. 11:30

Mrkvica tvoji postovi me uvijek razvesele jer ih nikako ne smatram kao pametovanje nego kao dobronamjeran savjet što i jest..
    Moja malena nije da je ne osjetim uopće samo kao da je sva uspavana, pa se tu i tamo nježno javi da me podsjeti da je tu.. samo nisam navikla da je takva, pa se nadam da je možda scenarij kao i kod tebe..
    reci mi misliš na izdajanje prije ili poslije podoja? 
    Meni će moja mama ako Bog da doći na 10-ak dana kada rodim, volim svoju svekrvu,ali mi se ne sviđa njen pristup "ja znam najbolje" i već me sad uvjerava da moje mlijeko neće biti dovoljno.. tako da ja si neću dopustiti plakanje radi nje nego ću se bez pardona pretvoriti u Hulka, jer moje dijete moja briga...
    Šta se toče bodija evo baš prebrojila vel 56 (jer 50imam samo dvije bodybenkice) imam 10kom ma biti će dosta  a tetri imam 34 komada, i imam ih u planu kupiti jer mislim tetrati, iako ne ispočetka.. taman dok skupim još malo da imam za sve svrhe...

moki sušilica je i moja želja jednog dana  imamo lijepi podrum koji bi se mogao lijepo preurediti u vešeraj hehe, samo treba uložiti malo 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

LinaKarolina
    19. Studeni 2015. 11:46

Hello Buhtlice..
    Cestitke Mala na bebici

Mrkvica je sve lijepo opisala kako stoje stvari sto ce grudi tice.
    Ako su vam grudi manje bit ce napetije i mlijeko ce vise curiti.
    Pogotovo ako bebica dulje spava pa se prepune..tada je najlakse se izdojiti jer stvarno zna biti nelagodno..kao da imas ciglu na prsima.
    Jastucice ce te morati mjenjati svako malo prvih dana dok vi i bebica ne uhvatite ritam.
    S vremenom ni mlijeko nece toliko nadolaziti kao u pocetku.

Sto se bodija tice najbolje je kupiti svakakvih pomalo. Ja sam proslom malcu kupila samo kompletic za izlazak iz bolnice br. 50 i bio mu je tjesan..a prvi je mjesec narastao 7 cm tako da smo odmah presli na 56-62..
    Ali sve je to relativno..ne mozemo znati kolika ce bebica biti i kako ce napredovati u pocetku.
    Sada cu ponijeti i 50 i 56 pa cu vidjeti sto ce mu bolje stajati.
    A i brojevi variraju od trgovine do trgovine tako da je negdje broj 50 velik a negdje taman.

Lillany..gledala ti je plodnu vodu kakva je..ako je zamucena znaci da je porod blizu.
    Prvo je bistra zatim postaje mlijecna. To prate da ne bi nebica prije pustila mekonij i tada te salju na inducirani..
    To zna potaknuti otvaranje i izlazak sluznog cepa.

BebaNana
    19. Studeni 2015. 11:51

Ufff čovječe počele su dolazi bebice (nemogu vjerovati da je došlo i to već), dok pročitam sve postove jedna kuglica rodi

Mala čestitam i uživajte u svojoj maloj obitelji,želim ti što brži oporavak i povratak kući

Mrkvice svaki savjet je dobrodošao, pogotovo nama koje smo prvi puta u toj ulozi,super da imaš toliko mlijeka pa ti ne treba nadohrana. A sveki pošalji di joj je mjesto. Uživajte u svojoj srecici,i ne može nitko znati što je najbolje za bebu osim mame

Pepita2109
    19. Studeni 2015. 11:59

lillany ajmeeee držim fige da krene to što prije 

moja mala podivljala odjednom hahah i sad se smirila fino mišica moja 

ajme ne mogu vjerovati kako nam bebice brzo stižuuuuuu 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.