Nama su na tecaju savjetovali ici tek kada su trudovi ispod 10minuta, najoptimalnije na 5min i redovito se ponavljaju. Znam da hoce vracati iz bolnica ako prerano dodes pa zato pitam.. neznam nama je bolnica onako ni blizu ni daleko ali opet mislim da nema sanse da se porodim u autu ili doma. Mislim da se to prvorotkama jako jako rijetko desi..
Danasnje sunce maximalno iskoristeno . Bila sam cak 2x u setnji
. Drugi vuneni cover je doma
. Ajme meni, stvarno su predivni, nadam se samo da cu se ja snac sa koristenjem i odrzavanjem istih.
Mene brine to sto moj dragi ne zeli bit niti blizu radjaone, a nemam nikoga drugog... Osim frenda koji zeli u radjaonu sa fotoaparatom, hahahahhahaahhaha . Do petrove imamo autom 5- 10 min, ovisno o guzvi. A i moj bi mene u bolnicu torpedirao cim zacvilim da ista, tako da se sve bojim kako cu ga natjerat da ceka
. A spremno nemam pod milim bogom nista, bas sam jucer rekla dragome da ovaj mj moram kupit potrepstine za u bolnicu jer ne znam kad ce mi sljedeci mj sjest dzeparac a ne zelim riskirat da nemam nista...
evo drage moje, ja sam spakirala stvari za rađaonu i za sobu. za rađaonu ruksak, ali za sobu sam jedva sve natrpala u manji kofer... tak da svaka vam čast ako ste napunile samo torbu,kod mene je to nemoguča misija... i to sam isključivo stavila što piše na papiru od patronažne što mi je dala. ufff al ima toga
Ja torbu još nisam spremila, ali sve potrepštine više-manje imam (osim stvari za osobnu higijenu)... Iskreno se nadam da ću roditi ili barem otići u bolnicu dok dragi radi, čim me bilo što zaboli odmah bi me na hitnu vodio, mislim da bi mi samo stvorio paniku za vrijeme trudova...
Nisam si nabavila jastučiće za dojenje, imate li kakvu preporuku? Dal se oni ljepe za bradavice ili?
Dobar dan drage moje trudnice.
Moj veliki beban je zaspao nakon setnje pa stignem tipkati.
Obecala sam dragom napraviti madjaricu ako mi secer bude ok tako da sam danas sva u slatkom.
Nocas sam sanjala da mi je trbuh puknuo i da je beban ispao van!?!
Dakle..iako mi je treca bebica opet sam u brizi vise nego ikad. Uzas!
I poslije toga sanjam da je bebonja stariji pao niz stepenice.
Definitivno noc i nije bila neka.
Vidim da vas brine odlazak u rodiliste..
Iz svog iskustva mogu reci da svaka od nas ima trudove koji se ne odvijaju istom brzinom.
Nekoj od vas od prvog trudova do onih od 1-2 min moze proci dan a nekoj ce se to odigrati u roku par sati.
U prethodnim porodima dosla sam na nekih 15 min u bolnicu pa su mi rekli da necu brzo sigurno roditi a na kraju bi bila gotova za 2h jer su trudovi brzo napredovali..
Zadnji put je jedna zenica dosla u TA s tri minute razmaka..dok su proveli papirologiju,pregledali je..mala je skoro ispala van
Jos umjesto da je stave na kolica sirota je trcala hodnikom u radaonu a oni joj vikali neka stisne malo
Stisnila bi im ja samar!
Uglavnom..ja volim biti sigurna pa neka sam ja u bolnici..ovdje bar netko moze biti s tobom sve vrijeme i izvan radaone.
I da..jos sam se neceg sjetila.
U OS rodilistu ne smijete imati nalakirane,izgelirane,umjetne nokte.
Zadnji put sam morala izgristi gel s noktiju..da ne kazem na sto su mi licili!!
Tako da se raspitajte o tome u vasim bolnicama da ne bi prosli kao ja.
Malenu sam bila rodila u Sibeniku i tamo mozes kako hoces ali ovdje u Osijeku *ebe lud zbunjenog!
Moj kofer je spreman. Fali samo cetkica za zube.. spremila sam i stvari za bebu i za sebe za van u posebne vrecice.
Ines ja sam kupila nukove, nemam pojma kakvi su.. svi ti jastucici jednokratni na jednoj strani imaju kao mali dio koji se ljepi za sisu. Ja sam probala jednom nositi baby love i mene je to svrbilo ubi boze.. neznam nadam se da nece takav slucaj biti i sa ovima..
Jel koja od vas kupila nexcare one komprese za cike?
LinaKarolina meni je također rečeno da se nokti ni na rukama i nogama ne smiju biti nalakirani, jer tako prate jesu li nokti poplavili, tada je vrijeme za nekakvu hitnu intervenciju, ne znam točno o čemu se radi
Da..nokti se ne preporucuju jer mozes zavrsiti na hitnom carskom pa prema njima anesteziolog gleda jel' sve ok..
Iako se toga ne pridrzava svaka bolnica..
mrkvica, ja sam kupila baby love jastučiće, nadam se da mene neće svrbiti,već su u torbi... a ako hoće, imam i platnene koji se peru za svaki slučaj spakirane, pa budu onda ti poslužili. jer sam te več isprobala pošto je u noći poplava oko mene,i dobri su
cure ja sam isto kupila babylove jastučiće za cike.sve sam uspjela nagurati u jednu torbu ni sama ne znam kako.
zadnjih par dana baš osjećam pritisak dolje i boli me donji dio trbuha, valjda mi se curka spustila, a i sva težina trbuha mi je na tim mišićima, pa sam si ja to tako protumačila.
Sortiraj odgovore
Najstariji