Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    shimmer
    23. Listopad 2015. 10:20

auuuu novosti ovdje 

kao prvo, tyna, čestitam na parkiranju 
    a diilb, odent stvarno piše da seks uspavljuje bebe u trbuhu? to objašnjava zašto moja divlja po noći 

pepita, dakle, guraš se preko reda! 
    svakako odi do svog doktora kako i planiraš, baš me zanima što će ti reći.
    sad sam išla računati kad bih ja rodila ako bih rodila da ti sad rodiš (koja konstrukcija) pa si isto mislim "joj nisam spakirala torbu za rodilište!"  

kakvi su ljudi oko vas što se tiče priprema za bebe?
    mene polako nervira što je sve nekako usporeno, svi kao imaju vremena, laganini.
    npr sveki je rekla kupiti tetre, prekrojiti posteljinu i napraviti navlaku za ogradicu. to traje već dva tjedna.
    moja mama će kupiti prematalicu i hoće kupiti neko odjelce za božić. nikuda ne idemo.
    shvaćam da je meni to sve jako bitno jer sam kod kuće i samo o tome razmišljam,
    ali činjenica da sam se ranije počela otvarati i da ću vjerojatno roditi ranije nego što smo mislili kao da nikome ne znači previše.
    tako da ću ja fino iza sljedeće kontrole slagati da beba samo što nije pa da vidimo hoće se svi aktivirati 

a mrkvice, ovo za telefonske pozive. moja mama ima mobitel, ali kao da ga nema. ne shvaća baš pojam mobilnog telefona kojeg nosiš sa sobom  pa mi se uglavnom ne javi otprve kad ju zovem. i sad u zadnje vrijeme kad mi se i javi, ja odmah "lijepo ti tako kćeri jedinoj, a što da sam te zvala da rađam, ne bi ni znala da si dobila unuku?!" uglavnom, bit će zabavno iza sredine studenog zvati ljude.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Mrkvica2
    23. Listopad 2015. 10:20

Pepita mislim da je.. bas sam neki dan pricala s mamom i rekla mi je da izgleda bas kao zele.. nemora biti krvi u njemu ali i moze malo. Nemam pojma sta bi drugo moglo biti tako dosta i odjednom.

Jojj kad vidim da se to moze tako pokrenuti a ja ni torbe spremila.. mislim da me danas ceka pranje posteljine za krevetac, spavacica i tetri. Nema odugovlacenja vise bome.. a bitno da ni uloske jos kupila nisam 

lillany
    23. Listopad 2015. 10:23

Pozdrav curke
    Pepita kao što naš guru dillb kaže samo smireno.

Ja sam vam curke drage imala mali izlet u bolnicu. Ništa strašno. Moj iscjedak je poludio i nakon što sam smočila dvoje gaće u 3 sata sam se uspaničila pa me dragi odveo na hitnu. Tako da sam provela noć u predrađaoni i još jednu na patologiji trudnoće. Sve okej. Samo imam divlji iscjedak.
    A bebac je na 2900 (meni je danas 36+1)!!!!

Noć u predrađaoni je bila zanimljiva. Došle su 4 bebe. Bilo je prilično glasno moram priznati. Ali budnom me prvenstveno držao užasan krevet. Najbolja situacija mi je bila kada je žena došla i u 10 minuta se porodila. U rađaonu su je odnjeli trčeći. A čula sam sestru kako komentira: dobro da sam joj gaće stigla skinuti.
    Stalno sam si mislila da nam je barem svima takav porod .

Ali ovo me definitivno natjeralo da idem spremati torbu. Iako imam sve potrebno nije spakirano i nisam bila ništa ponjela sa sobom. Napisala sam dragom što da donese misleći da će koristiti i malo vlastite kreativnosti, ali ne. On se toliko uspaničio da je kada je vidio da je torba prazna pokupi stvari i stavio ih u vrećicu i donio. Jer tko zna zašto je torba prazna, bolje da je ostavi doma. Sav se uplašio. Od jučer samo hoda oko mene mazi trbuh i govori pričekaj još malo.

Mrkvica2
    23. Listopad 2015. 10:25

Shimmer meni jedini tko bas odugovlaci je predragi muz  covjek svee stigne.. zato jos nemam ni torbu spremnu  
    Mama mi je sinoc bas zavrsila dva seta posteljine i bas sam zadovoljna.. kad sam vidjela da na malom andelu s istim uzorkom set posteljine ide i do 400kn jos sam zadovoljnija. Jedino nije zavrsila rucnike za malu ali i to ce valjda sutra..

dillb
    23. Listopad 2015. 10:32

ma nemojte paničariti. (zbilja sam dosadna, sorry).

ajmo sad realno: uhvate vas prvi trudovi, još zapravo niste sigurne da su to trudovi. malo se primirite i shvatite da jesu. pa niste lude da odmah trčite u bolnicu!!! tamo vas zavežu za krevet i kuš. lijepo odpaničarite par minuta a onda krenete. uzmete svoju torbu za rodilište i dovršite pakiranje. pripremite sve nalaze i stvari za rađaonu. onda lijepo odradite brijanje ako za to ima potrebe (i uposlite muža ako treba). zatim muža pošaljete na spavanje da se odmori. vi za to vrijeme vidite što vam paše, da li ćete na tuširanje ili pospremanje ili ležanje ili skakanje po lopti..... dakle, sve stignete. vrlo rijetke su žene (posebno prvorotke) kojima filmski puca vodenjak i trudovi odmah eskaliraju u trudove izgona. dakle, znam žene kojima je i vodenjak pukao a od trudova ni T.

sljedeća realna situacija: vi ste u rodilištu, mazite se sa svojim bebama i tamo ćete biti najmanje 3 dana. dan kad ste rodile vam se računa kao nulti dan. a vaše mame i svekrve u panici obilaze dućane i kupuju ono što su mislile kupiti, peru tetre kako bi vi imali u što umotati bebu. traže kolica..... dakle, svi oni paničare dok vi laganini uživate u čarima majčinstva.

moj muž je ugostio 70 ljudi na pijanci za prvog sina, cijelu kuću oribao, promijenio pipu u kuhinji, prao prozore i veš, mijenjao posteljinu..... sve od dosade i uzbuđenja kad će mu žena i dijete doći doma iz rodilišta (a nas su tamo zadržali 5 dana).

MaliV
    23. Listopad 2015. 10:35

Dobro jutro svima 

Što se tiče parkiranja u garažu, ni mi to baš ne prakticiramo, netko je spomenuo korelaciju između toga i života u gradu, pa evo i naš primjer ide u korist tome 

Pepita kad sam pročitala, baš samo ostala... ufff... svaka čast na mirnoći, ja ti nemam neki pretjerano pametan savjet, ali se nadam da će malo čudo još pričekati s izlaskom van, a ti danas malo odmori ako si se jučer naradila. Držimo fige da sve bude ok 

23. Listopad 2015. 10:38

Pozdrav okruglice
    Pepita javi se cim stignes
    Bas sam se nasmijala sa ovim medjuljudskim odnosima,😂 
    Mi ne prakticirako vjezbanje parkiranja,... dr svaki put naglasi da nesmijemo...tako je da ni ne znam da li mi fali,....
    Neko je pitao za mjerenje trbuha,meni to rade na svakom pregledu od 20tt
    Mi sko juce dobili potvrdu da m moze u radjaonu,kazu tamo na tecaju da torbu za bolnicu treba spakirati vec u 30tt,jajps nisam nista ni kupila....nekako mi to rano. 

Pricali su i za maticne stanice,pa reko da podijelim to sa vama,uglavnom kod nas pustaju da pupcana ispulsira do kraja tek tada je rezu,i onda uzimaju krv za pohranu,Ana R je donacija kojom doniras stanice bilo kome dostavu vrse od nedelje 15h do petka 10h,kazu da tako AR funkcjonira sa dostavom jer vikendom ne zaprimaju stanice,ako ih zelis pohraniti zasebe 2500e,sa tim da je naglasila da maticne koje pohranjujes za sebe,nisu za to dijete od koga ga uzimaju nego za svu ostalu dijecu koju imas ili ces imati.

Pinkypik
    23. Listopad 2015. 10:39

Opa,kakav buran dan! Stvarno da te potakne na spremanje torbe. A pol tog još nemam.bravo...
    Dobro da nema panike,samom poticaji 
    Lillany,lijepo vidiš,upoznala si se sa sv.duhom,vidjela što te čeka i što trebaš. Meni je to bilo obrazovno iskustvo. A tim madracima gore nema lijeka...nakon par dana ili ideš doma ili ti se kičma raspadne 
    Nadam se da ti je sve ok i da se ne vraćaš par još 3 tjedna 

shimmer
    23. Listopad 2015. 10:45

lillany, baš me raznježio tvoj mužek 
    i još kako je s vrećicom došao, siroče.

dillb, moj porod iz snova ne bi ni krenuo puknućem vodenjaka nego baš trudovima,
    koje bih odradila većinom kod kuće. tj nadam se da ću biti dovoljno prisebna jer će muž sigurno odmah htjeti u bolnicu 

a pepita, htjela sam pitati, jesi li prije tog iscjetka imala možda veliku nuždu?
    meni je iza serklaža redovit jutarnji obilni, sluzavi, žućkasti iscjedak, pogotovo iza velike nužde.
    (ispričavam se na too much info).

i da pokušamo s objavljivanjem fotke. ovo je s točno 30tt.

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Mia007
    23. Listopad 2015. 10:47

Pepita, nazovi svog ginekologa pa nek ti on kaze da li trebas dolaziti ili ne :) ali kako bi rekla moja frendica, taj zadnji mjesec je sve moguce pa spremi torbu za svaki slucaj :)

Tyna, i moja se umiri nakon sexa, na pocetku mi je to bilo cudno, al sad sam se vec navikla :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.