To je neki muski pisao zakone,100% mislim ..pise prijava u maticu rodjenih, rok 6mj ako se nevaram. rok na policiju 1mj...a na policiju nemozes ici ako nemas od matice sve dokumente...mislim di logike?
i sa time sto kazes oporavak...suludo...
Evo sad sam se nasekirala jer su me poslali iz knjigovodstva gdje radim da promjenim adresu i prezime na poreznoj.
pitam ja njih jel mi treba stara za ponistavanje(logika je da treba jer je to kao i svaki osobni dokument) Kazu one meni:netreba.ja klap klap do porezne da bi me sada vratili do knjigovodstva po staru poreznu radi pinistenja i odjave...eto...ja koja netrebam znati,znam a oni koji se sa time bave nemaju pojma...ufffff....
♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡
dobro vam jutro, veselo društvance. hvala na pozitivi u rano jutro.
beba se prvo prijavljuje u matičnom uredu (rodni list, izvod iz matice rođenih, domovnica, OIB), zatim se ide na policiju (prijava prebivališta i obvezno tražite potvrde o prebivalištu i za dijete i za roditelje - trebat će vam kod ostvarivanja naknada za novorođenče). zaposleni mogu djetetovo zdravstveno osiguranje riješiti preko firme. tek kad je dijete zdravstveno osigurano (kad dobijete onaj popunjeni papir) može se na HZZO po naknadu.
evo što je potrebno za ostvarivanje novčane potpore od HZZO: prijava djeteta na zdravstveno osiguranje, fotokopija rodnog lista novorođenčeta, ispunjena 2 obrasca sa podacima majke (na HZZO), fotokopija uvjerenja o prebivalištu za dijete i podnositelja zahtjeva.
zaposleni roditelj, onaj koji prima plaću od poslodavca može dijete koristiti kao olakšicu. dakle, s poreznom karticom i rodnim listom djeteta na poreznu i prijaviti dijete na svoju karticu. par kuna veća plaća, ali bolje išta nego ništa.
ako poslodavac ili sindikat isplaćuje naknadu, obavezno podnesite zahtjev i za to. prilog vam je kopija rodnog lista djeteta.
ako imate životno osiguranje, rođenje djeteta prijavljujete kao "štetu" ili "štetni događaj", priložite kopiju ili scan rodnog lista i isplate vam novčanu "nagradu".
mislim da i svaki grad isplaćuje nekakvu novčanu potporu, pa i to svakako treba iskoristiti. znam da je za grad zagreb malo više komplikacija, ali to ću saznati uskoro.
Just smile, smiješno mi je prvo bilo časna na trudničkom tečaju, a onda još i ti jadna trudna maloljetnica...Baš si me nasmijala danas.
Hvala dillb, opet, ovo printam jer dok se snađeš u papirologiji već si 3 kruga po gradu napravio. A ovo stvarno s oba roditelja nije dobro smišljeno jer tako malenu bebu nikom ne možeš ostaviti na čuvanju dok vi obilazite uokolo birokrate. Znači,oba roditelja i novorođenče skupljaju papire i prijavljuju se. Iako je to samo za taj 1. korak vjerojatno,svejedno mi se čini uh...djetetova 1. šetnja
A ovo da je beba šteta...ha ha ...šteta njima što im glave tako funkcioniraju.
just smile, morala sam se nasmijati!!!!! pa naravno da na poreznu ne možeš bez stare porezne kartice.... ne mogu vjerovati da takve osobe rade u računovodstvu!!!! svaka promjena na PK se radi uz predočenje trenutno važeće PK. majčice....
lady, za TA u Petrovoj se ne treba naručivati. ne znam ti točno radno vrijeme, ali na službenoj stranici KBC imaš i podatke kojim danom je koji doktor u TA. ja sam jučer ciljala na Hermana, ali nisam imala sreće. dopao me Starčević, ali čula sam da je dobar.........
shimmer, slažem se s tobom što se tiče pelena. smiješno mi je kad cure kupuju bez granice. mi smo s prvim sinom imali 16 kom pelena i bilo nam je dosta. tako da mislim da tvojih 30 tetri za početak neće biti malo. ja ću kombinirati tetre i pp, kako mi koja padne pod ruku. isto tako sam mišljenja da nisu potrebni nikakvi dezinficijensi. beštije pocrkaju na 60 stupnjeva, a bakterije kojima smo okruženi su potrebne i djetetu, odnosno njegovom imunitetu.
i ja imam ulje za masažu međice, i ako hoćete da vam budem iskrena - poslije tuširanja nasaftam prste i namažem to područje, malo iznutra (koliko dobavim) i izvana. ne masiram jer su mi nokti (koliko god ih kratim) predugi pa me grebu. muž se navirio nekidan i samo odmahnuo rukom. budemo prakticirali doggy stil sexa pa se možda i od toga međica malo izmasira.
Hvala cure na info o prijavi i pedijatru, neznam sto bi bez vas
Neka pitanja blesava mi je lakse tu postaviti nego nekim mamama koje me gledaju ko da sam s marsa pala.. volim sto nema osudivanja i sto se mogu izjadati kad god. Jos kad pocnemo docekivati bebice, ajme euforije
Cure sad mi je palo na pamet kad je dillb prezimena spomenula.. sto mislite oce u bolnici raditi frku jer na uputnici i nalazima svim imam jedno prezime a na zdravstvenoj (papiru jer nove jos cekam) imam novo prezime.. i na to se mislim i naruciti.. Boze komplikacija
mrkvice, ne bi trebalo biti problema zbog različitih prezimena. i ja sam preko godinu dana čekala novu zdravstvenu, bila u međuvremenu i na kratkom bolovanju. doznake su mi bile izdane na staro prezime, ali u sustavu nije bilo problema. i kartica za dopunsko mi je još uvijek na djevojačko prezime, ali uplate uredno sjedaju.
a za ovo da se dijete životnom osiguranju prijavljuje kao "šteta"
dillb, baš sam jutro na tebe mislila jer sam pregledavala tablicu s terminima hihi
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
bokić okruglice
baš gledam tablicu, dillb, jel te strah? mislim, več si debelo pri kraju
jeeedva čekam da čujem kako će proći(ako budeš se javila poslje poroda, naravno)
just smile, ako budeš vidjela, jesu tebi tolko pomaknuli termin? vidim da si napisala da ti je termin 19.1 a po uzv 3.2?
meni je pomaknula s 27.12 na 23.12...
Sortiraj odgovore
Najstariji