allegra... ovo je za tebe i mene(druge nemaju gestacijski kolko sam skužila)
ja sam naišla na jedan post od cure koja se zove Andreja na temi vinogradske bolnice, inducirali su joj porod zbog gestacijskog dijabetesa.. i mogu ti reči da sam sad i ja prestrašena. do sad me ništ to nije mučilo a sad kad sam to pročitala... muko moja... znači to ne gine svakoj s dijabetesom, pa tako ni tebi ni meni... inducirani porod...kopirat ću ti njezin post:
Zao mi je sto prije nisam znala da mogu odbit jer ovo vise nikad ne bih ponovila..cak si razmisljam hocu li ikad vise i radat..
Znaci u sri u ponoc gel,u 3 ctg,u 6 opet gel..uzasna bol u ledima,ali nikakvih trudova..i otvorena za prst..u 12 pregled i doktor odlucio da ce navuc na 2-3 prsta..i poslao me u radaonu..tamo su mi probili vodenjak i pustili da krenu moji trudovi..posto su bili preslabi prikljucili su mi drip..uzasno bolni trudovi trazila sam epiduralnu..i dobila jos lijekova za otvaranje za temp jer je povisena bila i svasta jos nesta..kad je epiduralna popustila uzas od bolova ko da mi netko trga kicmu ali doslvno..dobro druga doza epiduralne…doktori su uspjeli razvuc na 10 cm da budem otvorena jer presporo je to islo..kad je popustila epiduralna ugasili su drip..kad je on prestao djelovat vise nikakvih trudova nisam imala..opet su za nekih sat vremena prikljucili drip i kad su se pojavili trudovi boliii,ali problem je u tome sto se moja beba ne spusta dolje i unatoc silnim trudovima ne zeli van..nakon 15 sati mucenja odluka carski rez..uzas..danas sam pod lijekovima jer bol je neizdrziva,a o nemoci da ne pricam..ne mogu se podignut ni da vode popijem..naravno hrane nema za tebe,ali nema ni infuzije..
Strasno stvarno..ne mogu ni bebu drzat,a najgore nije mi ni mlijeko nadoslo..
Smjestena u predradaoni sa zenama koje su jos jucer bile na carskom,ali nemaju slobodnih kreveta za njih u sobama..a ovdje nema krevetica za bebu..
Bez stvari,gola sa zamotanim nogama lezim u krevetu kak su me stavili poslije carskog jer se ne mogu i ne usudimpomaknut…uspjela sam sestru nazicat da mi mob donese..
Ali bitno da je s bebom sve u redu maleni je dug 50 cm i tezak 3940 grama
Navodno mozemo odbit sve, tako da se nemojte prerano zivcirat. Samo opusteno do kraja
Tyna, ja ti baš htjela napisati kako sam našla neki forum na kojem cure pišu kak su im inducirali porod u slučaju da im je termin prošao, jer obično induciraju ako je beba preteška i prevelika ili ako uz gestacijski postoje još neki problemi tipa visoki tlak. taman me to bilo utješilo. glupo mi je da mi čupaju dijete na silu van, a sve je ok. frendica mi je rekla da je na pregledu u bolnici, baš vinogradskoj, prošli tjedan srela dvije cure s gestacijskim dijabetesom koje su sada ušle u 37. tjedan i nitko im ne spominje inducirani porod tak da ko zna kaj je tu sve bilo kod te cure, a možda stvarno i ovisi koji doktor te zapadne..
inače, ja se danas našetala po Areni, isprobala svašta u h&m-u i kupila tajice za 70 kn, donji dio trenirke i tuniku, sad sam mirna. poslije su me baš zašorale bh, a pogotovo i zato kaj mi se piškilo cijelo vrijeme, ali su se smirile kroz pol sata nakon kaj sam došla doma. jedva čekam da dođemo do 36. tjedna da me to ne opterćuje toliko.
Jutro drage moje.
Sonja tocno znam o cemu pricas. Ni ja ne mogu zakopcati jaknu a trebam izgurati do 1.mj s pupom
Izgleda da cu morati nesto uzeti jer cu se smrznuti otkopcana.
Tyna citam i becim oci. Preletila sam tvoj post na preskokce i pise boli, rodila, porod..... citam dalje i ne vjerujem.... pa ti rodila u tim tjednima toliku bebu
Kasnije se vratim na pocetak i skuzim da je to kopirani tekst. Uh.. Bas si me dobro prepala.
Tyna ajme koja šokantna priča, zato ja drage moje ne čitam nikakva iskustva sa poroda, ma nema si smisla samo nabijati dodatne strahove.. mene kako se bliži dan D, ne hvata strah nego nevjerica da ću ja roditi, onako to mi je nestvarno sve.. informirajte se ali ne o tome kako je kome prošao porod nego o tehnikama disanja, i sl. ja samo o tome krenula čitati.. Ja sam inače jako plašljiva, a o toleranciji na bol neću ni pričati hahah.. možemo mi to sve..
Vidjeti ćeš da će sve biti u redu samo misli pozitivno
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
ma da... to je zato jer sam krenula čitati i ostale teme, više neću. od sad čitam samo "zimske bebe" i gotovo
bolno bude sigurno, ali nije ni to kraj svijeta, i to prođe za par sati, preživjet ćemo mi to sve
još kad si primimo bebice u ruke, divota ja jedva čekam!!
Sortiraj odgovore
Najstariji