Lady pa jel te tko naplasio pricama ili te jednostavno strah boli i nepoznatoga?
Ja sam pocela svog malca osjecati sa 18tj i od tad nije stao :) posebno je aktivan navecer i ujutro, a ostatak dana ga povremeno osjetim. Prelijep osjecaj :)
[/u
Shimmer,moze,ubaci nas u tablicu termin nam 01.12.,
vidim da vas vecinu muce svakakvi bolovi,ja nasrecu nista,osim ledja koja rasturaju ostalo super...ma sve budemo mi to izdrzale..
dobar vam dan!!! meni je nekako ugodan. što se tiče pokreta djeteta, sve ovisi o tome kolika je beba i kako je okrenuta. obzirom da sam u prvoj trudnoći imala posteljicu straga, a sad je sprijeda, prvi put sam bila mršavija - ovog klinca osjetim puno intenzivnije i jače jer je i on sam aktivniji od prvog. pustite druge trudnice da pričaju svoje priče. kako smo imali umišljene simptome trudnoće, tako valjda i one umišljaju da osjećaju baš sve što pročitaju.
moram priznati da je i mene znalo taknuti u živac kad me baba pita "jel oživio", ali sam onda malo posložila kockice. taj izraz su koristile žene kad bi počele osjećati bebine udarce. nisu one jadne znale da je dijete živo od trenutka začeća, niti kad počinje kucati srce, niti kad se beba zaista počne micati.
lady, ja jedva čekam porod i strašno mu se veselim!!! žao mi je što tako osjećaš. probaj pronaći nekoga s kim bi mogla popričati o porodu, ali nekoga tko će ti objasniti kompletan fiziološki proces. pročitaj knjigu preporod rađanja, puna je korisnih informacija.
ne znam kakva je sad situacija, ali na web stranicama Hrvatske komore primalja možeš pronaći kontakt telefon pa dogovoriti neki termin s primaljom i popričati o porodu.
isto tako možeš popričati i sa doulom, ili možda s nekim iz udruge RODA.
ako ti mogu kako pomoći.... reci... rado bih da svoj porod doživiš kao jedno prekrasno i ispunjujuće iskustvo.
Dillb ja takoder jedva cekam porod. Ne priznajem da ce mi biti lako ali iskreno bas se veselim.
Lady zao mi je jer se tako osjecas. Pokusaj ovako kako je Dillb rekla. Neka literatura, udruga, savjeti bliznjih ili nekoga od nas.
Ja stvarno nisam imala s kime razgovarati prije 13 godina osim s mamom. Njezin jedini savjet je bio: nije lako ali prođe. Slusaj samo doktora i babicu i vrijeme proleti... Tako je i bilo. I tog savjeta se cvrsto drzim.
Hvala cure, radim jos kojih 3 tjedna i onda planiram poraditi na svom psihickom stanju. Svi savjeti koje sam dobila su tipa kak su svi tako ces i ti i sve ces zaboraviti kad vidis bebu...znam ja da je to tako ali opet....
da, to su najčešći savjeti koje čujemo. ali ti savjeti nisu dobri. posebno ovaj koji kaže da se sve zaboravi kad beba dođe. ja sam svoj prvi porod sanjala svaku noć još idućih godinu dana.
porod sve moramo proći jer smo trudne. pri porodu je jako bitno disanje, dakle vježbati disanje svakodnevno. što si opuštenija, to je tvoje tijelo sposobnije proizvoditi hormone koji su potrebni za porod. ako si u strahu, proizvodi se adrenalin - to nam nikako ne treba.
evo link za stranicu Hrvatske komore primalja, direktno na tečaj http://www.komora-primalja.hr/zanimljivosti/21-sve-sto-ste-oduvijek-zeljeli-znati-o-porodu-a-niste-imali-priliku-pitati
Sortiraj odgovore
Najstariji