http://www.prirodanporod.com/oslobodite-se-straha-od-poradanja/
zgodan članak
Dillb, hvala na korisnim linkovima. Mislim da bi svakoj od nas to mogla biti korisna literatura. Doduše, o samom porodu ne razmišljam bas previše još uvijek, valjda će se te misli javljati kako se to bude približavalo.
Shimmer, hvala sto si nam dopunili tablicu...sve se vise šareni ta rubrika
Btw.dr mu je rekla da nosim malo niže i da se moram "malo" više čuvati...ne predugo hodati i ne dizati stvari...
lady kad su bolovi u pitanju ja sam prava pičkica, svake boli se bojim, i čim bi me malo zaboljelo išta skakala bih po tabletu,a o bolovima kad bih se porezala ili slično ajme kakve sam drame radila. Isto tako sam se pitala uvijek pa kako ću ja roditi umrijeti ću od bolova, još sve te priče i plašenja sa svih strana, stvarno žena ne može a da ne dobije traume, draga moja nemam ti dati neki pametni savjet moja mama nas je rodila osmero i eto rekla mi je isto što ti je i mama rekla.. sada nemam strah, bar zasad, možda se i javi ali u obliku treme, ili brige za bebom.. ja trenutno čitam jednu knjigu koju je dillb preporučila zove se Bezbolan porođaj našla sam je na netu i skinula, i tamo je zaista sve lijepo opisano kako sve funkcionira sa našim tijelom, ja ti preporučujem da ju pročitaš, ako je nemožeš skinuti pošalji mi mail ili tu ili u poruke i ja ti ju pošaljem..
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
mene nije strah poroda, boli i toga. u biti sam uvjerena da moje tijelo (naša tijela!) to može.
ali me strah što će me dočekati u bolnici.
strah me da me ne bi odmah prikopčali na drip, da me ne bi pokušali prestrašiti s nečim pa da pristanem na nepotrebnu intervenciju. da ću upasti u intervenciju za intervencijom radi požurivanja.
ali isto tako znam da samo na sebe, svoje misli i svoje postupke mogu utjecati. tako da se planiram time pozabaviti kad bude vrijeme
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Pozdrav okruglice moje!
Pepita: cestitam vam! zelim vam zivot i brak pun ljubavi,srece,potpore i smjeha djece! Volite se,postujte i sve ce biti dobro!ja se vodim za tom :p ♡♡♡♡
mene moje ♡ lupa vec par dana uzastopno.jucer je dragi osjetio titraj na stomaku i uplasio se! :D kaze sad ima osjecaj da sam krhka i da ce nas povrijediti.a ja vicem:"ma samo ti hvataj,nece nem nista biti,tako ga uspavas" xD
Molim da i nas sarenim slovima u tablicu upisete iznenadjenje :) pa da nebude samo jedna.I mi smo se dogovorili da je zanimljivije da neznamo. ♡ :)
Sto se tice poroda,nebrine me.nekako sam vec od davnih dana jedva cekala taj trenutak.zene smo,mi sve mozemo.i za to smo stvorene! :) kraljice ♡♡♡♡☆☆☆☆
Pozitiva me neka puca.nadam se da ce tako biti i do kraja.
♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡
Cure trebam savjet.. krenula sam van iz kuce i zapela za tepih pred vratima i pala.. nije bilo visoko dvije stepenice.. uspjela sam se docekati na ruke i koljena da ne udarim trbuh, ali sam se uzasno preplasila. Neznam dali da idem doktoru posto me trbuh ne boli ili da se pokusam smiriti malo.. bas sam se jako uplasila
just smile hvalaaa ti punoo
i slažem se sa tobooom
Mrkvica za početak se probaj smiriti dok god te ništa ne boli i ako bebicu osjetiš mislim da se ne moraš brinuti samo se smiri, znam kako ti je ja sam se spotaknula 100 puta do sad srećom nijednom se nisam ozbiljnije udarila..
za 30minuta krećem laganooo na preeegled
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Ne mogu vas sve pohvatati, pa ću bez citiranja :) Što se tiče udaraca bebe, kaže doktorica da je sve ok, mala je na ultrazvuku aktivna pa me to manje onda brine. A i lakše mi je kad čujem da je i onima koje su više trudne to sve zasad blago i lagano. Prvo mi je dijete pa mi je sve novo .
Što se tiče tog "oživljavanja", mene je isto to jako živciralo. Ajde, ne smeta mi kad baba od 70 godina to pita, ali su me kolegice na poslu koje su od mene tek par godina starije uvejravale kak meni, pošto sam prvorotkinja, beba oživljava kasnije. Rekoh: ajde dobro. Ne vrijedi se prepirat. Na jedno uđe, na drugi izađe.
mrkvica2, samo se smiri. Ako nisi udarila trbuh ili istegnula, nema razloga za brigu. Ja sam poprilično smotana pa sam već nekoliko puta se malo potepla, pa malo pala, ali sam sad počela biti jako pažljiva i stvarno pazim na svaki korak. .
Pepita,javi kak prošao pregled :)
dillb, hvala na linkićima :)
Tri stvari su nam ostale od raja: zvijezde u noći, cvijeće po danu i dječje oči.
ja svoju bebačicu osjetim od 19.tjedna, u početku slabo,a sada kako koji dan, nekad jače nekad slabije,sve je to individualno
Mrkvica
Baš sam neki dan čitala o tome
"Beba je potpuno zaštićena u vašem trbuhu s nekoliko slojeva tkiva i plodovom vodom. Prva je linija zaštite plodova voda (amnionska tekućina) u kojoj beba slobodno pliva. U tekućem mediju beba ne osjeća težinu svojega tijela, a još važnije, tekućina amortizira svaki udarac, ljuljanje ili pokret. Plodova voda i beba zaštićeni su zatim vodenjakom (amnionskom membranom), koji je, pak, obavijen vrlo čvrstim, no elastičnim tkivom maternice."
Nisi pala na trbuh pa mislim da nemaš razloga za brigu
https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png
Sortiraj odgovore
Najstariji