Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • buffy
    24. Kolovoz 2015. 23:13

S tim ozivilo sam ja do sad imala podosta rasprava .. jos kad me je pitala dal se gojim sam lagano rekla da nisam zivotinja i da mi ne smetaju kile da je to najmanji problem. Kao sto ti visnjass kazes sve negativno odbacujem od sebe ne zelim se zamarati i nepotrebno opterecivati sad smo si ja i beba najvaznije 

Sonja8
    25. Kolovoz 2015. 00:18

Pozdrav svim okruglicama...
    Javljam se nakon dugog dana punog obaveza. Bili smo na 4d ultrazvuku i sretni smo sto je sve u redu i sto smo vidjeli svojeg bebaca. A jos smo saznali i spol  Dobit cemo curicu 
    Pisale ste koliko često i jako čujete bebaca...ja je osjetim svaki dan nekoliko puta, nekad slabije, a nekad jače. Pogotovo kad sam mirna i na leđima, zna me čak i jače ritnuti...ali to je tako lijep osjećaj 
    Pepita, ja ti nisam čestitala jos na tituli "gospođa"...želim vam sretan zajednički život i da se volite i poštujete zauvijek! 
    Dobrodošle nove Okruglice i zimske bebice 

pety03
    25. Kolovoz 2015. 07:17

Mi se ritamo isto cijele dane,beba bas aktivna zadnjih 4 tj..ja je isto osjetila s 22-23tj. tak da kad mi pricaju da ju cuju sa 17tj.uopce ne komentiram.. evo mi u 27tj.i beba vec velika,idemo drugi tj.na pregled pa cemo cuti novosti. 

• mama@
    25. Kolovoz 2015. 08:25

Pozdrav okruglice. 
    Sonja cestitam na curici i sto je sve ok s trudnocom. Samo neka tako i nastavi.
    Ja evo svoju bebicu osjetim od dosta ranog vremena. Mislim cak i oko 13-14tjedna. Morate shvatiti da to nisu pokreti koje mogu drugi osjetiti dok su tako.mali. Ja sam imala samo osjecaj da se u dubini nešto dogada. Sadasnje pokrete i udarce ne mogu mjeriti s tim prvima.  Cak su ponekad vidljivi , rijetko ,ali ulovim ih.
    Danas bih trrbala po nalaze od ogtt, a iduci tjedan na uzv u bolnicu. Mozda i saznam s kim razgovaram u pupi 

Sonja8
    25. Kolovoz 2015. 08:56

Hvala mama* 
    A sto se tiče pokreta bebice, ja je osjetim od 18.tjedna... U početku, prvih par dana, je to bilo slabije i osjetila sam ih samo "iznutra", a zadnjih par dana jače i češće i osjetimo ih i dečko i ja preko trbuščića 
    Kao i za ostale stvari, i u ovome ima razlika između trudnica, mozda je stvar i u položaju bebe...to ne znam, ali znam da je osjetim... 
    Dobro vam jutro i ugodan nastavak dana 

shimmer
    25. Kolovoz 2015. 10:12

pety03, čestitke na djevojčici! kad ti je termin? ubacit ću te u tablicu 
    sonja8, i tebi! 

roundandhappy, jesu ti rekli kako ti je postavljena posteljica?
    meni je straga i bebu osjetim baš jasno, sad se već i trbuh izvana miče kad jako zvekne.
    isto ti ovisi koliko masnog tkiva imaš u predjelu trbuha, a još ako si rekla da je beba manja, ne može ni jako udarati.
    što se tiče da je preko dana ne osjetiš, ne osjetim ni ja svoju, pogotovo ako sam aktivna, puno hodam i slično. ponekad kad sjednem se javi, ali najjasnije je osjetim kad ležim.
    ispitaj to sve još doktora na kontroli, on je tu da te umiri
    a što se rođakinje tiče - laži  sad ti njoj reci da si osjetila bebu kako štuca i kako je bilo preslatko pa se čudi ko picek glisti kako ona to još nije osjetila 

buffy, tebi onda u tablicu pišem iznenađenje u rubriku za spol  

pepita, sretno na pregledu danas!

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

Mrkvica2
    25. Kolovoz 2015. 10:15

Dobar dan okruglice drage 

Vidim raspravljate o pokretima.. pa neznam ja sam bebu pocela osjecati sa 17 tjedana, a prva mi je trudnoca. Sada sam u 28 tjednu i udarci su mi bas jaki, a istezanja njena u trbuhu znaju biti jako neugodna.. preko dana razlikujem razdoblja kada mislim spava jer je jako mirna i razdoblja aktivnosti i tako je vec izvjesno vrijeme. Smatram da je to jako individualno, a i da ovisi o bebici, polozaju posteljice.. o puno faktora i uopce ne vidim razlog da netko nekome time nabija komplekse. Jedino sto je meni doktor rekao u vezi toga je samo da je u pitanju vrlo aktivan fetus. Svaka trudnoca je razlicita i zato bez brige mamice 

• anjaanja
    25. Kolovoz 2015. 10:42

hej žene, nikako ja uhvatit vremena da vam malo pišem. Evo ja sam svoju bebu jako rano osjetila kao mjehuriće, znala sam ih prepoznati zato što mi je druga trudnoća, pa sam jednostavno osjetila nešto. Prvi pravi udarac u 19 tjednu, a zadnji put je dok. pravo izlupala ultrazvuk gdije ga je god pomakao ha ha ... Sad je najaktivnija kad legnem ako sam na leđima pogotov i ujutru kad se probudim. Svaka žena je drugačija i različito osjeti, a i svaka je trudnoća različita u prvoj sam osjetila u 17 tj. posteljica bila straga, a sad je sprijeda. Ima li ijedna od vas problema s bolovima poput menstrualni? Ima par dana baš me zezaju i leđa i stomak, sutra ću na pregled, ali baš sam nešto uznemirena :(

visnjass
    25. Kolovoz 2015. 11:15

Sonja super na lijepim vijestima  i ja sam kupila 4d ultrazvuk na nekom portalu pa ćemo ići kada napunim 20 tjedana  (i dragi prvi put da vidi i čuje) jedva čekamo

Da, kaj se tiče posteljice, ako je sprijeda amortizira udarce bebe pa se slabije osjete, kod mene je smještena straga

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

Pepita2109
    25. Kolovoz 2015. 11:18

Dobro vam jutro okruglice moje drage prije svega čestitke na curicama (izgleda da curice dominiraju zasad) 
    visnjass imala sam i ja jedan takav razgovor na temu oživilo je sa svekrvom,ali žena zaista nije znala da bebi srce kuca već sa 6tjedana, i da je to maleno čudo živo već tada, i da se već sa 9 tjedana zabilježavaju prve kretnje to ništa nije znala,treba i njih informirati hahah 

Ma ne obazirite se na usspoređivanje trudnoća, simptoma i slično, i meni je tako frendica počela sa usporedbama pa sam ju zaustavila odmah, sve je individualno, mene samo kad bebicu osjetim jako slabo uhvati panika je li sve u redu.. a isto tako svjesna sam da bebu mogu slabije osjetiti jer sam ušla sa viškom kg u trudnoću, a evo ako sam dobro vidjela i posteljica mi je sprijeda, a kako mi je beba aktivna bila do sada na svakom pregledu uvijek ostanem šokirana jer mislim da je mirna hehe..

shimmer hvalaaaa 

anjaanja tu i tamo i mene uhvati ta kao menstrualna bol ali zaista brzo prođe, a leđa kao leđa ubijaju majko mila.. ako sutra imaš pregled i ako te brine danas odmaraj

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.