Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    RosaNerra
    29. Svibanj 2016. 12:44

Iwy... bilo je na klokanici jos iskustava s iscjedkom iza 12tog tjedna...kazu cure da može biti da se beba gnjezdi i da pucaju kapilarice. ma sve je to ok :*
    https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/smedi-iscjedak-u-trudnoci-695/p2

Iwy25
    29. Svibanj 2016. 13:15

Nerra hvala na savjetu.
    Pokusavam ne panicarit,i sutra obavezno idem kod svoje ginicke.

Mile
    29. Svibanj 2016. 14:26

Pozdrav novim trudnicama!
    Iwy, 
    Tu ti je jedini savjet što više mirovati. Krvarenje ti može biti od hematoma, ili ako je posteljica nisko. Moja sestra je s posteljicom previom krvarila cijelu trudnoću, a jednom mjesečno bi se dogodio odljev. Rodila je u terminu. Ipak otidji kod Dr. da vidiš sta je, i da si smanjis brigu.

Mile
    29. Svibanj 2016. 14:39

Iwy, ja sam imala smeđi iscjedak od 7 do 11 tjedna, izludio me. Uzrok je bio hematom, a iscjedak je stao kad je on nestao .
    Nisam se stizala javljati u zadnje vrijeme, ali kad imam neku dilemu, sjetim se foruma i kako ću vas to pitati 
    Zanima me (netko je već to spomenuo) da li jedete suhomesnate proizvode -npr.kobasice sušene, pršut, pancetu...? Negdje sam čula da treba izbjegavati meso koje nije termički obrađeno o i prvoj trudnoći nisam ništa od toga okusila. U ovoj sam trudnoći malo opuštenija, a i toliko žudim za takvom hranom da si ponekad to priuštim (sve češće ). Ima li netko konkretnije informaciju?
    Još sam nešto htjela pitati: koliko se čuvate od teških poslova, npr.dizanja tezih tereta - nošenja djece, vrećica iz dućana i sl.? Ja imam dvogodišnjaka koji ima 15 kg i nastojimo što manje grupe a nositi. Nekad kad ga ponese osjetim onda nekakva probadanja u trbuhu, nekakvo boluckanje, za koje se pitam onda da li dolazi iz moje glave 

Iwy25
    29. Svibanj 2016. 15:00

Mile,hvala
    Bas lezim cijelo vrijeme,ali si cesto odem provjerit stanje.
    I hvala Bogu nije svjeza krv,nego bas smeckasti iscjedak koji se smanjio.

Sto se tice suhomesnatih proizvoda,ja si pojedem tu i tamo,ali mi je bilo dosta zlo od njih.
    Znala sam se najest kobasica ili speka i onda povracat.
    Ali sam za gušt ipak papala kad mi je dosla volja.

Posto je meni prva trudnoca bas se cuvam,pogotovo kad dode dan da dobim iscjedak,onda se sva preplasim i nista tesko ne dizem.
    Neke kucanske poslove od usisavanja,peglanja,brisanja prasine si rasporedim po danima.

Moja sogorica je u 7mj trudnoce i vec je vanjski otvorena i bebac se okrenuo prema dolje,to je sve posljedica cucanja i nosenja necakinje koja ima 1,8mj.
    Zato sto manje tereta i opterecivanja nam nece naskodit.

Mallla
    29. Svibanj 2016. 15:09

Meow pa ja bi rekla da ti je danas tocno 5 tjedana punih! Tako da mozda ce se na UZV vidjet, a mozda i ne...nemoj panicarit i samo polako, mozda se srce vec bude i culo. Nekom se cuje ranije nekom kasnije. Jer evo da sam kojim slucajem isla kad mi je bilo 5 tjedana vjerovatno se nista ne bi vidjelo jer je trudnoca tjedan manja nego sto je kalendarski kod mene. Razlog dugi ciklusi i kasna ovulacija!

Iwy samo odmaraj, nemoj se naprezat. Bit ce sve u redu!

Sto se tice jedenja zabranjenih stvari, ako mi dođe ja pojedem...ne jedem sad to u tako velikim kolicinama i nastojim znati porjeklo toga sto jedem npr. Ako je domace.

Moja kuma rodila mjesec dana ranije i velikim djelom je uzrok sto je cesto nosila sina od tada 1,5 i uz stepenice. Uglavnom vazno je rekla bih kad osjetis da ti je tesko odmorit.

Meni danas masina nije dobro ocjedila robu pa sam to sve nosila u nadi da ce bit ok. Uglavnom izbjegavam tesko al kad nemam izbora onda stisnem zube i nadam se da ce bit ok!

url=https://lilypie.com]

• Meow
    29. Svibanj 2016. 15:55

Moj decko sve preuzeo teze na sebe al nosim manje teske stvari. Kosila sam za vikend i ok mi je bilo, al sad je rano pa mi je svejedno valjda. 

Jedino sto osjetim je bol u lijevom jajniku ponekad, tipa kad legnem na desni bok, ponekad me jajnik boli. Valjda je to normalno. Nemam neke jako jake bolove, ali ponekad me onako zaboli dolje maternica. Ne znam jel trebam za svaku bol trcat doktoru...ak trebam recite :) 

Majo, ja cu ic, a ak se ne cuje nema veze, odem za 2 tjedna. Al ak imam hematome il nes, dal se to vidi? I krv ce me poslat vadit valjda jel? Ili to tek kad kuca srce?

Mallla
    29. Svibanj 2016. 17:06

To sto te streca ti je normalno, maternica se siri....jedino ako su bolovi bas ostri i konstantni onda valja doktoru.
    Ako se srce ne bude culo vidjet ce se barem gestacijska vrecica. I sam dr. Ce te umirit prema onome sto bude vidio.
    Hematom ako postoji mislim da bi se trebao vidit.
    To za krv i urin ti je kako kod kojeg dr. Moja odmah salje vadit to sve.

url=https://lilypie.com]

Mile
    29. Svibanj 2016. 23:58

Imala sam problem sa usporenom probavom, sve je to od hormona. Pomogao mi je Donat mg mineralna voda. Čašu prije doručka, čašu prije ručka i odmah pomaže. A inače je dobar za trudnice jer magnezij opušta mišiće. Spasio me. 
    Što se tiče suhomesnatih proizvoda sve je to domaće pa nema aditiva, ali me više brine da li mogu biti opasne neke bakterije... tješim se da je dimljenje ipak na neki način obrada mesa, pod nekakvom temperaturom. 
    Što se tiče dizanja tereta nastavit ću oprezno kao i dosad...
    Meow, ako ideš na pregled ne daj se uznemiriti ako jos ne bude otkucaja jer je sto posto sigurno da ćeš vidjeti srce tek u 8 tjednu. A uvijek postoji i mogućnost da ti je ovulacija bila kasnije nego što se računa po zadnjoj menstruaciji, pa je onda trudnoća manja nego se misli. 
    Meni su doktori bili napravili dramu oko toga što se ne vidi srce u 6 tj, isplakala sam dušu, a na kraju je trudnoća bila manja...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.