Slakica dobrodosla! I Čestitam!
Meow pa cekalaa sam kad ces se vamo ukljucit :) Sada cekamo s tobom pregled :)
Simptomi ce ti tek pristizat onako oko 6 tjedna bude njihov boom ;) Hahaha eto ti nadimak cica ubica!
Nerra ja sam rekla odma nakon pregleda obzirom da sam jedino tako mogla koristit prenatalni dan. A tad jos nisam imala pravo na slobodne dane tj. Dane godisnjeg!
url=https://lilypie.com]
Super je aplikacija.moja beba je sada velicine borovnice. Super je pratiti tako razvoj a jos 10 dana do prvog pregleda da je stvarno vidim.
Ajme borovnice! Velikaaaaaa. Divno! Fascinirala me velicina bebe, ja sam mislila da je jos mikroskopski mala.
Majo hahaha dobar nadimak;) znaci od 6. Tjedna krenu mucnine ili? Jel tko imao ranije? Sutra sam u 5. Tjednu.
Ja na poslu nisam rekla jer cekam onih 12 tjedana, iako ne znam zasto...al cula sam da je dotad riskantna trudnoca. Nista ocito ne znam o trudnoci, iznenadio me plusic, mislila sam ds cemo se vise truditi.
Mi jos bas nikom nismo rekli. Kad ste vi rekle drugima?
Curke, vidim da spominjete apps koje koristite za pracenje razvoja bebe. Ja sam na Glow Nurture. Koristla sam njihov menstrualni kalendar (Eve) pa sam produzila i samo instalirala Glow.
Koliko vas je prvorotinja?
Inace ovo mi je prva trudnoca, ne zivim u HR tako da planiram odradit trudnocu vani (Danska) a doci rodit u HR i ostati na porodijnome godinu dana u HR pa cemo vidjeti dalje. Cini mi se da je tu sve nekako opustenije nego u HR, kontrole se ne rade bas previse kod ginekologa koliko sam sad skuzila vec kod doktora primarne zastite..tako da vam budem evo i prenijela iskustvo kako se vodi trudnoca ovdje.
Trenutno sve nesto citam po netu - s obzirom da mi je prvi ut interesira me ako jos netko cita knjige i ima preporuku sta se tice dobre knjige sa uputama i savjetima za nas 'rookie' trudnice?
Jos nemam bas neke simptome osim osjetljivih dojki i probadanja kao da cu dobit stvari navecer ali sam primjetila da sam vise umorna.
Inace volim kavu i dvevno popijem do 3 salice bijele kave, kakva su vasa iskustva sa time? Neke od mojih kolegica su presla na bezkofeinsku dok su bile trudne..
Pozdrav svima iz Danske! :)
Mja ja sam isto prvorotkinja, znaci ne znam nista o nicem 😂😂😂😂
Zanimljivo ce mi biti slusati o svemu tome u Danskoj jer se planiram na skandinavc ugledati kad je rijec o odgoju😊
Ja pijem kavu s mlijekom, kolicina ovisi o puno stvari, ali sad svakako pazim, jucer sam pila drugu salicu bezkofeinske.
Citala sam da je jedna salica kave dnevno ok.
Hej, hej. Ja sam isto prvorotkinja :)
Moje mučnine su počele oko 6 tjedna, mrvu prije, ali sve smo različite pa tako i početak i kraj i općenito postojanje mučnina. Moje još traju a danas sam 10+2 i to kraj 9 tjedna mi je po mučninama bio najgori, čak sam povraćala. inače kad sam najbolesnija ne povraćam.
Za obavijestiti poslodavca o trudnoći ti je rok 30 dana od saznanja za trudnoću, a to saznanje možeš računati nakon prvog pregleda.
Rekla sam obitelji jedno 5 dana nakon pravljenog testa, pa su svi imali razumijevanja za sve što trebam ili ne trebam uraditi. Nisam čekala taj 12 tjedan, jer znači da još nikom ne bi rekla, a toliko su me prale mučnine i trebalo je vadit krv, ić na pregled, svašta nešto što je teško skriti....do toga da je bilo dana kad sam cijeli dan provela u krevetu jer nisam mogla funkcionirat, mirisi su mi smetali. Tako da ja sam za to da se kaže prije 12tjedna jer će trudnici bit lakše nosit se sa novim stanjem. Po meni je bolje kad okolina razumije tvoje ponašanje. A da se ne daj Bože nešto loše dogodi opet će bit razumijevanja i za to. Valja u trudnoću krenuti s pozitivnim stavom a ne onim što ako, jer može se svašta dogoditi i kasnije u trudnoći.
Jedino što sam obitelj zamolila da ne govore nikom dok ne obavim pregled i ne čujem srce.
U petak mi je drugi pregled i istovremeno jedva čekam, uzbuđenje i strah...nekako dugo traje 5 tjedana, a ja samo želim vidjeti da je sve u redu!
A jesam se raskokodakala :)
url=https://lilypie.com]
Tako sam i ja silno iscekivala mucnine kad ce kad ce, a sad mi tesko padaju😣a to je tek pocetak.
I mi smo zamolili da ne šire vijest dalje nepotrebnima..al kako nismo blizu neznam kolko je mama uspjela presutit i tko zna nemam pojma.
Da li planirate na more?ja sam odlucila ipak ne zapocinjat radit nego uzivat.
Maja ma moj poslodavac je strana korporacija i stvarno su divni prema zenama. Kod nas curama kojima je istekao ugovor na odredjeno, produze ugovor da mogu imati normalnu naknadu. Naravno, pokusa im se naci poslije porodiljnog neka pozicija, ali ako nema, nazalost im daju otkaz, ali su cure sretne jer ih nitko nije izbacio na cestu jer su trudne, kao sto je u nekim drugim firmama.
Majo nadam se da ko moja mama nebum povracala, pa necu morati nikome reci. Mozda me prodje ova zelja za ne reci nikome, vidjeti cu nakon pregleda. Mozda prisilim da imamo rostilj prije :)
A jel mi trudnice(kak mi je cudno rec da sam trudnica) smijemo jesti spek i kobase?
Zvjezdica mi volimo svaki vikend zapicit dolje jer smo iz zagreba, plus odemo na godisnji. Htjeli bi svakako malo, da imamo zadnje more bez vristanja i plakanja hehehehehhehe
A mi oboje radimo pa se moramo samo organizirati nekako oko datuma.
Sortiraj odgovore
Najstariji