Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Brin
    20. Svibanj 2016. 10:34

Jos malo pa punim 12tjedana, bas se nekako veselim napunjenom tjednu (dr. je upozorila da su kriticni pragovi 8. i 12. tj, kada se to prodje da onda dosta pada sansa od spontanog).

Smiruju se i mucnine (sad su na 1-2x tjedno po pola sata-sat, bez povrracanja), a sto se tice umora, tu sam puuuuno bolje. Recimo, od 6tt-9tt sam doslovno isla spavati u 7 navecer nakon treninga i spavala do 7 ujutro svaki dan. sada sasvim normalno funkcioniram do 10-pol11, sto mi je i inace bilo normalno. Cini mi se da mi se je umor povukao negdje oko 10tt, a ozbiljno sam dozivjela sad zadnja dva tjedna, jer bi cijeli tjedan dolazila doma iza 9 navecer i bila cisto funkcionalna.

Mene su ovaj tjedan uhvatila kriza :( specificna neka bol u donjim ledjima, znaci nije ni kao kad uhvati zivac ni kao kad se istegne misic, bas me bole kosti koliko god to blesavo zvucalo. A vj. sjedenje 8-9h na poslu u komadu isto ne pomaze...

Jel su nekog vec uhvatila ledja? nadam se samo da nece dugo trajat, bas je neugodno...

RosaNerra
    20. Svibanj 2016. 10:53

Brin i mene su ulovila leđa. ja to pripisujem losijoj probavi i pripremanju zdjelice. sad će ljeto pa će plivanje pomoc. 

mene je uhvatila ona kriza financija, spremnosti, debljanja. i kamo s bebom kad se vratim na posao.

Nazalost, u mom trombofiličnom slučaju vjerojatnost od pobačaja raste kako trudnoća napreduje. ali odlucila sam ne razmisljat o tome. i odlucila sam da više necu imat mučnine jer ne zelim vise to :D
    da vidimo kolka je moć autosugestije.

malazvjezdica
    20. Svibanj 2016. 11:55

Ja inace imam problema sa ledima kad puno hodam a sad me zaboli cim nesto doma radim sagnem se kod ciscenja i morala sam na trenutak leci. Spavam do 10 sati i ujutro imam energije al poslije nemogu nikam.jucer sam u gradu bila popodne i vecer i jedva sam izdrzala.

Brin
    20. Svibanj 2016. 12:20

Nerra,

ako se pikas s heparinom, to te stvarno stiti i velika vecina trudnica uz heparinsku terapiju uspjesno iznese trudnocu (kad se jednom sazna da su prijasnje zbog toga imale lose zavrsetke), visok ti je rizik samo ako ne znas da imas problema pa ne koristis terapiju, tako da je pozitiva super i ne se brinuti

a kaj mislis s bebom kad se vratis? ti isto ciljas povratak za 6mj? jer je dodatno problem kaj se prije napunjene prve godine ne moze u drzavni vrtic, a ne znam kako stoje privatni i prihvatom beba mlađih od godinu dana, itko mozda zna nekaj o tome?

RosaNerra
    20. Svibanj 2016. 13:49

Brin, 

si sigurna za drzavni vrtic?.. ja sam procitala da mozes bebu od 6 mj stavit u jaslice. 
    mislim se vratit nakon godine dana ako bude sve ok financijski. al opet, to je 12ti mj, znaci ne gine teta cuvalica do upisa u jaslice. mislim da su upisi samo u 9tom mjesecu.

imas pravo za heparin.

Brin
    20. Svibanj 2016. 14:07

pa (mislim) da sam sigurna, jer ima neka fora da dijete mora biti cijepljeno do upisa i znam da je frendica imala ful puno problema i da je 11 mj placala privatno jer joj je mala rodjena krajem 9 mj i nije ju nikako do 1.9. mogla upisati u drz.vrtic. cini mi se da s drzavnima postoji bas ta neka caka da dijete mora do 1.9. imati napunjenih godinu dana i biti cijepljeno.. ako netko zna vise/tocnije, samo vicite..

jer bi ti po toj logici mogla bebaca upisati u 9. mj, dovoditi na po par sati dnevno i prozvati to jako dugim privikavanjem, pa dva tjedna biti kao smrkavo, pa za tjedan dana opet i na taj si nacin "sacuvati" mjesto za 12. mj. ali mislim da se oni upravo s tih napunjenih godinu dana "stite" do takve logike kakva je sad moja.. mozda sam u krivu, ne znam. nisam do tog jos dosla.

RosaNerra
    20. Svibanj 2016. 16:20

a baš :D ajmo mi prvo rodit pa ćemo onda upisivat djecu u jaslice i škole :D

MAMA X2
    20. Svibanj 2016. 21:28

Cure evo mene s pitanjem malo odskacem od trenutne teme al zanima me koju ribu konzumirate?volim skusu a citam na net da nije dobra za trudnice zbog velike kolicine zive drugdje pak pise da ju je pozeljno jesti pa sam zbunjena skroz

malazvjezdica
    20. Svibanj 2016. 22:25

Da skusa i tuna nisu preporucljive..brancin, orada, srdelice moze.ja sam do sad samo jednom jela ribu a volim ih al eto nemoze bit tako cesto na stolu. Srdelice cu pokusat bar jednom tjedno nisu tolko skupe. Ja se sjecam da je moja sestricna jako puno jela ribe u trudnoci i bilo je vidljivo jako napredovanje u razvoju bebe

antonia123
    21. Svibanj 2016. 08:16

Trenutno jedem gofa svako malo, inace i komarce, palamide i svu bijelu ribu ..mljac ( muz mi je ribar tako da mi ribe nikad ne fali ) hehe 
    A vidite kod mene je zanimljivo inace me boli donji dio ledja toliko da me zna okucit da se nemogu pomaknit a cim ostanem trudna prestane me bolit...zanimljivo ...hm..nzn kako to al ja sretna..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.