Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    RosaNerra
    17. Svibanj 2016. 21:03

ma naravno. zakonski, oni te ne smiju pitati nista na intervjuu. niti te diskriminirat ako si trudna do zuba.
    A sad vidi. pretpostavljam da ćeš dobiti probni rok na 3 mjeseca. Ja bi rađe poštenjem ostavila sva vrata otvorena.  tek 7.7. onda kao moraš reći. ako se budes osjećala dobro i sve bude ok nema razloga zasto ne nastaviti raditi. nemoj se osjećati krivom radi ničega jer nemaš zašto. imaš najbolje namjere, posao ti treba i beba je na putu. samo hrabro. budi ženski lukava. uostalom, 3 plaće ti ulaze u prosjek za porodiljni. a to it je itekako bitno.  općenito taj kapitalistički stav di je trudna žena nesposobna žena mi ide na živce. misli pozitivno i da će sve ispasti super. nema razloga da se ikome opravdavas niti da imaš bilo kakve brige. u normalnom svijetu trudnoj zeni koja zeli radit bi trebalo dat da radi i da priskrbi za svoju obitelj. sve ostalo je idiotarija. ne znam kakva je firma, kakvi su ljudi i dal ima žena. u svakom slucaju budi lukava :) oboruzaj se znanjem. nadam se da ćeš dobiti posao!

• Makrina
    18. Svibanj 2016. 09:30

Zasto idete na taj probir?

• Makrina
    18. Svibanj 2016. 09:35

Ja sam pitala lijecnika za taj probir. I rekao mi je ovako ima na tisuce kojekakvih pretraga kojima bi se moglo ceprkat i trazit nesto. Rekao mi je da uzivam u trudnoci i mislim samo pozitivno. Inace trudnoca je uredna. Malo nize zeljezo za to mi je dao Heferol.. I da idete na taj test i da pokaze nesto cudno zar biste pobacile? A srce kuca ko ludo? ISKRENO

katrin171
    18. Svibanj 2016. 10:33

Svaku odluku ili stajalište drugačije od mog ne osuđujem, naprotiv, ponekad promijenim mišljenje zbog dobrih argumenata.
    Što se tiče probira ili ostalih pretraga u trudnoći koje se opcionalno mogu raditi a da nije baš potrebno zasad sam odlučno rekla NE. Ionako me frustrira sve živo, prva trudnoća, ništa ne znam, koliko god čitala čini mi se da manje znam i samo mi se nepotrebna sumnja stvori. Čak i googlanje sam svela na minimum :D

Brin
    18. Svibanj 2016. 15:03

Drage curke, kako se je i do sada pisalo po brojnim forumima upravo na temu svih tih dijagnostika, vazno je sebi (i u dogovoru s partnerom) odgovoriti na samo jedno pitanje - sto cu/cemo s tom informacijom. Svi ovi silni probiri su statistika i samim time su zapravo dosta nepouzdani i na kraju oni koji se dovoljno unezvijere oko dobivenog rezultata opet odu na amnio i rijese dilemu; a s tim rezultatom se vracaju na pocetak, samo sto je rezultat sada dosta pouzdan (sluzbeno 99%, .

Ako netko zeli znati, trenutno najpouzdaniji nacin je CVS (biopsija korionski resica u 12. tjednu, koja je nesto invazivnija od amnio) i amniocenteza u 16. tjednu nadalje. Pitanje je sto s tom informacijom. Obje (jednu ili drugu) pretrage ima smisla raditi jedino ako znate da se ili zelite pripremiti za zivot s dijagnozom ili ako zelite prekinuti trudnocu.

Slazem se s katrin, isto tako postujem svaciju odluku i stajalista, a moje mozda malo odudara od prosjeka, a to je da sam oduvijek planirala napraviti amnio ostala trudna s 25,30, 35 ili 40 i upravo zato ne radim niti jedan kombinirani i sl. statisticki test, ukljucujuci i NIPT, nego mirno cekam 16.-17. tjedan za amnio. Sto poslovno, sto privatno, znam dosta o tim pretragama i jedino mi CVS/amnio ima smisla, a partner i obitelj djele moje stajalise pa je tu sve ok. Najtopliji savjet svima onima koji se ne pronalaze niti u prvoj niti u drugoj skupini je da se uopce ne zamaraju s raznoraznim probirima i da uzivaju u trudnoci, jer bilo kakav stres steti i vama i djetetu.

Nerra, sto si jucer pitala, da, djelom sam u znanstveno-istraživačnom području. A drugo, zeno, hodanje od 4,5 km dnevno je zakon, mislis da bi ja trenirala ko sasava kada bih hodala dnevno cca sat vremena? Problem mi je kaj mi je posao udaljen cca 10km, a javnim prijevozom mi treba barem duplo dulje nego autom, tako da imam groznu rutinu kuca-auto-posao-auto-(ajde ok)trening-auto-kuca. Ako dnevno hodam 10 min, puno sam rekla. Nes si kemijam od jeseni prouciti ono nordijsko hodanje, zvuci super za kasnije stadije trudnoce. A i vidjet cu da li ima nekih zgodnih polusatnih youtube filmica za prenatalnu yogu. svasta bi ja nesto

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.