Losa nemam se pojma kako je doslo do tako komplicirane situacije. Rekli da ga svi mi imamo na koži, i sve je ok dok ne uđe u krv. Otkrili da mu je ušlo i u kost bedernu. Znači sve krenulo od zanemarive ogrebotine na koljenu. Mi svi u soku od svega. Zarice nije bas malac ima 13 godina i ogroman je. Dr cak reko sestri da sreca sto je tako velik, jak i igra rukomet pa je i u dobroj formi, jer da je bio granicno 2 dana i pitanje kako bi zavrsio da nije takav kakav je. Nakon 14 dana temp 40, napokon malo bolje. Sestra i sogor su van sebe bili, sad se malo skulirali. Sva sreća na krjau kad su ga premjesili u Rijeku jer i Puli nisu vise znali sto raditi, sestra je dobial mogućnost da je 24h s njime. Mm i ja smo premoreni, jer smo doslovno sami odradili posao koji inace radi nas 5 i to tesku fizikaliju od posla. Tako da smo svi prehladeni i pokoceni, jos M svaku noc se popiski tako da sad moramo osim prehlade provjeriti da nije neka urinoinfekcija, a ona sad odbija se popiskiti u čašicu sto je inace radila bez problema brdo puta. Mi nismo bili u kontaktu sa necakom vise od mjesec dana tako da se ne moramo testirati, a sestra i sogor su trebali. No svi za sad ok.
Ja sve kak ću više pisati pa nikak da uhvatim vremena :/
Grizli kakva je situacija? pričao mi je muž da je on tak isto ko mali imao streptokoka i da su ga jedva izvukli.
Mi smo saznali da čekamo curicu :) mene je baš jako iznenadilo, nekak sam si skroz zamislila da će biti opet dečko. uopće ne znam kak bum se sad prebacila na rozo, haljinice, špangice....
Mrgud kak se ti držiš? kolko još?
Kad smo spominjali streptokoka, otkrila sam probiotik Problis se zove, u obliku bombona koji sprječava infekcije grla, uha, nosa. Krenula sam davati malomm prije tjedan dana pa vam javim jel se isplati. Prošle godine je on stalno vukao zelene šmrklje, pa temperaturu...
Spominjale ste sjedalicu, mi imamo recaro koja je do 9-36 kila i sad smo nedavno maknuli nastavak sa pojasom na sjedalici i vežemo ga sa pojasom od auta. Ne znam jel sam dobro objasnila :/ prema preporuci od 15 kila se može na taj način, on sam ima preko 16. al i po visini mi se čini da mu je puno ugodnije ovak.
Hani, bravo za G:) I ova turbo spora prilagodba, (ako ste krenuli pocetkom devetog), meni se cini kao pogodak ako se roditelji mogu organizirati:)
Red Fox, cestitam na curki :) A pitanje sad za vas s curkama. Nova sam u svijetu lutkica, jednom davno ste pricale o bebama koje kupujete curkama. Bila je tu i Beba pa je preporucila neke kao super bebe kaj i malo lice na prave (al ne previse, vidla sam da svasta ima) Jel imate kakvu preporuku? Kaj ste vi curkama kupovale?
Pozdrav ženske 😁 Evo i mene nije me bilo što godina 🙈
Grizli užasno mi je žao pročitat kroz što ste sve prošli, ne mogu ni zamisliti taj strah.. najvažnije da je nećak sad ipak bolje. A ovo što si napisala da M prolazi to mi se sve čini normalno, mislim da je stres veliki faktor i može utjecati na te "korake unazad" i najvažnije da ste joj podrška i mislim da će to opet sve doć na svoje..
Red fox čestitam na curki 🥳 baš baš prekrasne vijesti 😁 kako malac s obzirom na trudnoću?
Mikio kod vas uvijek veselo. 🤭 mislim da ti je ovo s N normalno, i nije mi tak čudno da nije htjela na olimpice. Nemam pojma, ja sam se nekak pomirila da su djeca različita, mene još tu i tamo povremeno izbaci iz takta kad mali ima neki ful introvertni ispad, al u većini slučajeva sam mu totalna podrška i vidim kak napreduje pa ga fkt na niš ne forsiram... kolko god se oni ponekad nama čine veliki, ipak su još mali 😊
E i cure htjela sam vam napisat, molim vas nek se nitko ne uvrijedi, ne želim nikom solit pamet ali... ne znam dal' znate ali minimalni uvjeti za vezanje djeteta pojasom automobila u boosteru s naslonom vam je 4 godine i min 15 kila. Al oba uvjeta moraju bit zadovoljena...
A mi... evo ja punih 37 TT, ušla u termin 🤭 kao imam sve spremno al imam dojam da nemam niš spremno 😂 sve ostavila za zadnji čas, na kraju se mali razbolio u vrtiću pa mi bio tjedan dana doma, pa pomažem mami nešto preuređuje stan, pa muž dovršava dvorište (proklinjem kuću i radove već 7 god odkad smo uselili 😂🙈)... morala bi izdrzat još 2 tj jer imam dogovoren carski (na indikaciju komplikacija s prvog poroda, preporučile mi i soc i priv gin) pa se stvarno nadam da budem 😁 al već mi je užasno teško 😂 nesanice, žgaravice, težina trbuha, piskenje stoput kroz noć i ostale čari 😂 i dalje mislim da će s mrgudom bit izazovno kad rodim, ustvari što vrijeme ide on se ponaša kao da se veseli bratu, dosta smo u zadnje vrijeme bili spletom okolnosti s mlađom djecom i fakat se super ponaša, al svejedno mislim da će bit dosta ljubomore 🙈 ime i dalje nemamo 😂 ja očito imam problem s tim muškim imenima 🤭...
Hani meni se ova vaša prilagodba isto sviđa, ko si može priuštiti zbog vremena. I čestitam na prvom rockasu 🥳🥳
Kod nas u vrtiću je i dalje kaos, ja fkt ne znam dal' je tak i u drugim ZG vrtićima. Mi smo dobili obje nove tete, i sve ok, al vidim da je kroničan nedostatak odgajatelja. Već 2 tj na našim vratima stoji obavijest da zbog manjka teta su 2 susjedne grupe u nekakvoj spojenoj polusmjeni.. zadnjih dana se odjednom pojavila neka teta koju prvi put vidim.. mislim ne žalim se ja u smislu da se djeca nece prilagoditi, pogotovo jer su već veliki, nego baš razmišljam dal' je tolko mali interes za to zanimanje, il' su fkt loši uvjeti i male plaće il' kaj.. baš tu vidim veliki problem...
Jaooo, pozdrav drage zene, evo i mene nakon, hmmm...nekoliko godina😅
Vidim da je forum jos ziv, svaka vam cast. Nadam se da ste sve dobro, kad stignem procitat cu kakvo je brojno stanje ovdje😂
Ja uskoro trebam roditi drugo dijete, nosim curicu u 34.tt, ceka nas lijepa razlika od tocno 4 godine.
Prva i druga trudnoca su mi psihicki neusporedive, u ovoj sam potpuno opustena, jedva se sjetim koji sam tjedan, pa se nadam takvoj pameti i kad rodim.
Neki rezime ove dvije, tri godine sto me nije bilo - moj malac jaaako zahtjevan i osjetljiv do neke dvije - tri godine, sada jedno samostalno, suradljivo i razumno dijete. Dosta smo radili na emocionalnoj inteligenciji, usmjerila sam svu energiju u to i od srca svima preporucujem da s djecom radite na tome i pripremate ih tako za zivot.
Pozdrav svima❤️
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Čestitke mala !!
Da ovo sto mrgud veli za sjedalice i ja imam na umu tako da sam se malo iznenadila da neke od vas vec vezu djecu s pojasom od auta. No isto tako nikom ne zelim soliti pamet...
Kod nas u vrticu isto fali teta, odnosno bas je teta koja je trebala doci u grupu od malca dala otkaz i sad su cekali nekih mjesec dana da se netko uopce javi na natjecaj. Navodno nema uopce teta... U meduvremenu im je druga teta bila ravnateljica vrtica 😆 Kad slusam na tv te neke mudrolije politicara da ce svima biti besplatan vrtic pitam se tko ce u vrticima raditi i kakav ce tek onda kaos biti 😐 To je ok ideja no jel potoje kapaciteti za to 🤨 Treba prvo izgraditi jos vrtica. A i sama sam stava da neka bude besplatan onima kojima je potrebno a ne svima 😏
Nisam znala za sjedalicu, mi smo pratili kaj piše na uputama od sjedalice. To smo krenuli sad početkom 9.mjeseca kad smo se vratili s mora. Dobro za znati.
Ja još radim, trebala sam do 1.10. pa sam se ipak predomislila. Sad po planu ću otvoriti god pa onda od 1.11. komplikacije. Baš mi se sad nekak čini mala ta naknada, 500 eura. Isto je ko prije 4 godine, samo mi je to tada bilo malo manje od tadašnje plaće.
Kaj se tiče maloga, za sad je super prihvatio, s tim da je dobio i sestričnu prije 5 mjeseci, frendovi iz vrtića imaju male seke pa mu je to nekak normlano. Svima priča kak će i on dobiti malu seku.
Ime sam znala još prije nego sam ostala trudna Mrgud, tvoja imenjakinja.
Mala.le baš lijepo da si nas se opet sjetila :)
jel i vas frka kak ćete s dvoje? mene nekad baš uhvati panika, još mi nit Mikio baš ne pomaže sa svojim pričama a onda opet druge dane si mislim kak ću to moći bez problema. Kak ćete sa starijima i vrtićem? moj već sad najavljuje kak će mama biti doma s bebom pa on ne treba u vrtić, iako mu već sad kažem da će mu biti ljepše igrati se s prijateljima, učiti nove pjesmice....nadam se da imam dobar pristup. al pišite ak imate kakav savjet.
Grizli, nadam se da je nećak bolje, javi se kad stigneš.
Zarica, ja ti isto ne znam baš za bebe, nećakinja isto nije baš luda za njima, u kolicima vozi peppu pig al moja mama joj je našla neku baš lijepu u mulleru. onak izgleda skroz pristojno beba.
Sortiraj odgovore
Najstariji