Pa kak su mu to promjenili grupu. Pa ja mislim da mom malom zamjene frendove da bi to bila drama stoljeca. Jedva je docekao da ih sve pobroji tamo A kaj se tice kuhanja, on cim me vidi u kuhinji penje se na onaj svoj stolac i on ce meni pomagat. Fakat on pomaza, al mi usput i pojede pol namirnica pa pokusavam nekak poskrivecki kuhat kad mi se neda s tim borit:P
Zarice mi smo kupili Cybex Solution G i neka slova još sa izofix. Po težini ne bi M to dostigla jos neko vrijeme ker je do 15 kg, ali se pocela zaliti da ju kod stare zulja ono izmedu nogu sto imaju od pojasa i postala uzasno zivcana u staroj sjedalici. Pa smo joj u 6 mjesecu kupili tu i djetet odusevljeno. Visinu ima za tu sjedalicu i jako ju dobro drži. Pregledna, ne grije ju previse. A do 50 kg je i 12 godina na krjau se rastavi u booster.
Losa mi smo isto jako cesto okolo na putovanjima i do sad je dobivala nas mobitel, al sam joj sad narucila neki djecji tablet pa ce to dobivat kad joj bude dosadno u voznji. Iako voli i gledat van, pjevati u autu, prepricavati događanja ako se vraćamo od nekud i imam neke one slagalice sa magnetima di slaze razne likove, mjenja im odjecu isl. Iako ja jos uvijek sjedim kraj nje i to samo zbog mog straha da se nju pita mogu i u gepeku biti.
Kod nas su u vrtucku skupinu spojilo sve jaslicarce 3+ tako da je rekla da je njoj to super. Nove tete su isto super. Pa se nadam dobroj godini. Jedino što njihova skupina treba tek dobiti svoju sobu za koju svi roditelji l, cak i njihive nove tete smatramo da im nije primjerena i sad tu vodimo borbe sa ravnateljicom.
Lijep dana svima.
Mikio jel tebi ovaj put sve ok sa savovima? Kakva je bebica?
Da moj isto nema 15 kg 🫢 Ima 14 jos uvijek no previsok je bio za staru sjedalicu. Ja se vec od njegovih godinu dana ne vozam s njom iza jer je on mirniji kad je sam. Mene je non stop nesto zezao. A i kad sal solo s njim normalno mi je da je iza sam.
Kod nas su pak njegovu staru grupu od lani podijelili u dvije jer je puno nove djece sad doslo. Jedna teta je ostala njegova s njim koju od pocetka istu sad vec trecu godinu.
Losa ma mene je vjecito panika da ce pocet povracati u voznji dogodilo nam se par puta da u voznji krene povraćati i to bas jako. Nažalost jos nista za njih ne postoji od neke pomoći što bi joj mogla dati protov mucnine. I bas bude panicna onda, gadi joj se sama pomisao da ce povratiti pa se uspanici zato. One sve gluposti od đumbira jos gore joj bude tako da i dalje smo skupa iza. Iako kad smo same mozemo 2 h se voziti i stvarno je dobra, ako joj je mucno dogovorile smo se da kuca rukom po vratima i onda odmah gledam di stati, al kad smo svi skupa ne da mi se stvaraj joj jos presing za to. Nadam se da ce sad kad splasnu vrućine i to proc.
Mikio bitno da dobro zarasta bar toliko, a odtalno treba vremena znam. Nemoj da te sokira ako ni nakon 3 godine se stvar ne popravi posebno sa urino strane. Nisam prosla taj cirkus, al zbog toga sto sam jako sivana unutra imam sve više problema sa urino. Cak mi se i maternica jako spustila, vjezbe koje su mi dali su eto toliko da ojacaju misici al vidim da malo to sve skupa pomaze. Inace ako rane ti sporo zarastaju nađi si nekog licenciranog bioenergicara po Domančiću tko radi sigurno ce ti htjet zbog situacije na daljinu raditi. Moja sestra nakon svake op je dobila terapije na daljinu i rane su zacjeljivale joj full brzo inace ima velikih problema s time i jakim krvarenjima jer ima neki onaj premecaj kad se krv ne zgrusava. Ja sam nakon poroda nakon sta nisam mjesec i pol mogla nista zvala zenu i radila mi terapiju 4 dana. Iza toga nakon 2 dana sam doslovno sama isla po stepenica i malu nosila, prije toga nisam ju mogla ni iz krevetica bila dignut u moj krevet.
Grizli, moj je bio povratio nedavno na moru kad smo isli onom uzasnom cestom Sucuraj - Hvar. Na putu nazad smo uzeli tablete u ljekarni koje oni isto mogu i nije vise povracao. Zvoni mi da ima nesto đumbirasto unutra, al to su obicne tablete, kao i Dramine.
Mi smo isto na 14 kg, a mali nije jos prerastao jer je do 105 cm, a on nema tolko. Nit ga ne zulja, a znao se voziti 5+ sati bez stajanja. Al dat cemo maloj njegovu da ne kupujemo bezveze jos jednu sjedalicu, a njega cemo prebacit u vecu. Mi smo zadovoljni sa cybexom tak da cu pogledat i tu koju ti imas Grizli.
A kaj ih u tim većim sjedalicama veze pojasom od auta?
Naše obje sjedalice imaju svoje pojaseve do 18 kila, on je sad na 16 pa se nadam da će još neko vrijeme izdrzat. Jedna je do 36 kila pa ćemo nju rastaviti a za drugi auto uzet neku iz 2/3 grupe...
Meni se on vozi otraga sam. I nema nikakvih mobitela ni tableta u vožnji. Kad idemo na put najčešće spava. Baš je taj tip da ga vožnja uspava i uvijek dobar dio puta spava. A isto se dosta vozimo. Najgora nam je relacija cres-hvar, uz 2 trajekta i što sati putovanja 🙄 do ove godine smo to odrađivali noću al ove godine je podnio i dnevni put.. nikad se nije žalio na sjedalicu. Meni je ova britax romer dualfix koju imamo prezakon, polegnem ga kad zaspi i super. 😁
Kaj se vrtića tiče mislim da više mene smeta kaj je u tom "mladoj" grupi nego njega. Vidim da su stvarno svi tu negdje, a fakat ga dok sam na porodiljnom neću voditi ujutro u dežurstvo pa nece još i u vrtiću slušati plakanje beba 🙈 dovoljno će mu bit doma 😂
Btw mislimo da je alergican i na ambroziju 🙄 baš jadan ima peh s tim alergijama. Odkad smo došli u ZG svrbe ga oči, nos, kiše... dala nam je pedijatrica sve neke kapi/sprejeve,/ svašta pa ćemo ga na zimu kad idemo na kontrolu testirati... al baš peh..
Kak sam ja shvatila, te za starije idu pojasom od auta. I zapravo se radi kao o dodatnom sjedalu koje se stavi na zadnja sjedista. Da ih povise i daju potporu za ledja, al nije onako klasicna glomazna sjedalica. A tvoja mrgud, ova sto ide do 36 kila, izgledom je kao autosjedalica sa svojim pojasevima? Ni kod nas nema nikakvih ekrana u voznji, zapravo ni telku vise gotovo i ne gledamo. U voznji mu dam slikovnice i pripremim neke igre. Sa slikovnicama moze dugo.
Sortiraj odgovore
Najstariji