ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hani

Broj poruka: 891

Prijavi adminu

Meni puževi skoro sve unište🙈 Loš sam poljoprivrednik🤭
    Red fox, jasno mi je da te strah, Al bit će to super, vidjet ces👍
    Zarice, idem po smrzliće, da, ali ako ne uspije, nisam još sigurna hoću li opet u nove postupke🙈
    Grizli, zbog 2 carska preporuka je još sako jedna trudnoća, pa ću vratit odmah 2. Jeste vi bili u Australiji?
    Mikio, kako ide? Veseli li se N vrtiću?

• Hani

Prijavi adminu

Proljetnice? Kako ti podnosiš vrućinu🤭🤣

• Zarica

Broj poruka: 2628

Prijavi adminu

annika, jel nas citas ti jos? Kako je malac s obzirom na probleme s probavom i hranjenjem. Jel se popravilo stanje? Pa spavanje, pricanje... kak se drzite?
    Hani, drzim fige da uspije sve po planu:)
    Mi jos par dana na moru pa se vracamo. Vec me jeza hvata od prilagodbe za malu. Ona ne zeli vise bas niti s tatom bez mene biti. A ovaj obrt isto ima dosta rigorozan plan prilagodbe... Nis mi se to ne svidja... A iduci tjedan cemo s malcem ici na ogledni sat u Helen Doron. Mali se bas zanima za engleski. Imamo neke slikovnice koje imaju QR kod da se nadje citanje na engleskom dok ti okreces strane, i mali bas voli tako slusati. To smo na koru sad skuzili. Bas se nadam da ce mu se svidjeti. 

• Hani

Prijavi adminu

Zarice, javi kako mu se svidjelo.
    G je u popodnevnoj skupini, nezgodno za tako neke aktivnosti i radionice🤔

Red Fox

Broj poruka: 1385

Prijavi adminu

Bok cure, mene je ova vrućina ubila. Ja ne znam kak budem preživjela takva ljeta ak se ovak nastavi. Nadam se da mi je ovak teško samo zbog trudnoće
    Zarica, baš javi dojmove za Helen Doron, mi imamo u kvartu, al nikak da se odlučim. Ja sam svog upisala na neke male sportaše pa ćemo vidjeti hoće mu se svidjeti ili ne. Za plivanje smo zakasnili, to ujutro kad su otvorili prijave već je bilo popunjeno, rekli su da sad primaju manje djece nego prošle godine.
    Mikio, N je baš jako napredna kaj se tiče i govora tak da me ne čudi da već čita moj zna napisati svoje ime i prepoznaje neka slova, al kažem mu ak me pita. Kaj se tiče crtanja, on još uvijek neke črčke radi, sad je počeo kvadrate, krugove, trokute i tak. Al nema nekih naznaka ljudi, cvijeća i slično.
    Ovo kaj pričaš za mlađu ti je skroz normalno. Baš je moja sestra komentriala da je cijelu trudnoću brinula kak se neće više toklo moći posvetiti starijoj i na kraj je ispalo da je manja ko siroče, a na starijoj je i dalje puna pažnja. To ti je očito sudbina mlađeg djeteta (ja sam starija pa možda malo zvučim bahato ). Uglavnom, bit će ti sigurno lakše kad N krene na čuvanje. Mislim da će i njoj dobro doći malo reda, društva, učenja i slično. I nikak da vas pitam, vidim na fejsu da je netko još dobio pojačanje al nemrem povezati s nadimkom

• Zarica

Prijavi adminu

mikio, na pocetku smo i mi imali puno vise posla oko malog. Stalno nesto. No ja sam nekak bila usmjerena na malu, a muz na njega. Imali smo srece da je ona prvi 6 mjeseci bila fakat super mirno i lako dijete (s pola godine to se drasticno preokrenulo). I sto se nje tice, puno manje je paznje imala od nas za slikovnice, igru itd nego sto je bio slucaj s njim. No sad je vec to sve izbalansirano i vratilo se u neku normalu.
    Nad isto slova kuzi, zbraja na prste itd. Al nebi mogao rijec procitat cini mi se. Mozda bi skuzio tata, mama i to.
    Red Fox, za to plivanje je uvijek ful navala. Mi smo znali doc prije nego se otvore upisi da cekamo uzivo. Al sad smo se odlucili za olimpice  a s plivanja smo ga ispisali. Inace mikio, meni je bilo uzas kad sam saznala da su cijelu god za nagradu na olimpicima dobivali bananko. Mislim fakat. Bas sam ljuta bila. A skuzili smo tak sto je jedna mala dobila alergijsku reakciju jer ne smije mlijecno pretpostavljam. Ako vam je bitno da se raspitate :D

• Zarica

Prijavi adminu

Ma bezveze, kolko sam shvatila kao jer su dobri na treningu. Sto fakat nema smisla jer znam da nisu uvijek svi dobri, a svi ce na kraju dobit nagradu jer ne mozes sad neko dijete iskljucit. Kakva je to onda poruka. Da ne spominjem da hrana ne smije biti nagrada, a pogotovo jos taj secer. I to na sportu. Ne znam, meni je to bas bilo glupo a saznala sam tek nakon sto je sezona zavrsila. Tak da cemo se prije nove sezone raspitat u vezi toga. Jos mi je bilo cudno kaj me mali zica taj bananko u ducanu, a znam da mu ga nikad nismo kupili nit spomenuli ime Mi smo se taman vratili sad kad su kao vrucine popustile. Fakat dobar tajming u dan. Nadam se da je to to od ljeta. Inace, mi se i dalje bas mucimo s tim dermatitisom. Jos se maloj pojaca kad je nervozna od placa, a iduci tjedan mora krenut u obrt gdje ce vjerojatno samo plakati. Bas mi se cini da ima neki gadan dermatitis. Sva je u piknjicama i sve zivo ju svrbi. Pomaze jedino kad je drzim u dugim rukavima. Valjda budu neka zastita kozi. Al onda joj zna bas bit prevruce.

E da, bili smo u Helen Doron danas. Bas smo preodusevljeni. Mali je dosao sav buntovan jer nije htio ici, i na pocetku nista nije htio sudjelovati, al bas su ga zaintrigirali i do kraja mu se sve svidjelo. Teta koja ih uci prica iskljucivo na engleski. Po njihovoj metodi ne smije ni malo hrvatskog biti. I onda imaju zadatke, tipa lijepe slicice/slagalice na prava mjesta dok izgovaraju kako se sto zove, pa vrte par tih pojmova/predmeta kroz vise vjezba, pa otpjevaju/otplesu pjesmicu o predmetima. Sve u svemu dosta je interaktivno, rijeci povezuju sa slikama, pravim predmetima i gestama, sjede na podu i kao kroz igru pricaju i uce. Nama je odlicno i odlucili smo ga upisati (i sam je rekao kasnije da mu je bilo jako dobro i da zeli opet). 

• LoSaLoSa

Broj poruka: 303

Prijavi adminu

Mi smo mislili da bi krenuo u Tinker Labs. Imali su ove godine na Spanciru punktove i jako mu se svidjelo... Cekamo ogledni sat. Od frendica klinke su isle u Helen Doron od skoro beba uzrasta i frendice su bile jako zadovoljne, ova jedna curica lijepo razumije i prica engelski, a druga ne a od prilike su isto ucile. Ne znam zasto 🤷‍♀️ Sad su osnovna skola.
    Inace sta se citanja i pisanja tice nedavno sam na nekoj americkoj stranici citala da oko 4 godine pocinju razvijati interes za slova i pocinju pisati. U vrticu su ucili potpisati se tako da svoje ime napise. Ostalo nismo vjezbali 🤦
    Moj je od jucer krenuo u visu grupu... Mogli smo birati dali ce spavati ili ne. Iako doma ne spava, u vrticu spava pa smo rekli da ga stavljaju na spavanje 😆 Iako je sad do 10 navecer budan.

Red Fox

Broj poruka: 1385

Prijavi adminu

Mikio, osim ovih vrućina sam dobro. Još ne znamo spol, išla sam ipak opet kod svoje gin jer mi se nije dalo tražiti ju uputnicu za bolnicu pa po ovim vrućinama na sveti duh :/ a ova moja ne želi reći spol prerano, rekla je da će idući put sigurno znati.
    Zarica jesi išla s malom na testiranje za alergije? možda je i do toga. Mom malom se npr. dermatitis uvijek jače pojavljivao zimi, po ljeti je imao skroz čistu kožu. Čini se super Helen Doron. Ja ću svog na taj sport pa ćemo vidjeti. Opet mu ne želim previše toga nametnuti.
    Losa kak to da već ne spavaju? baš mi se to nekak rano čini. Valjda zato kaj moj ne može bez popodnevnog spavanja, sam kaže da je umoran i da se mora odmoriti. Nama se isto sve poremetilo sad po ljeti i po vrućinama, ove dane smo tek oko pola 8 izlazili van kad je kao bilo manje vruće tak da do 11 nije išao spavati. Sad mi je plan pomalo pomicati kak će biti i dan kraći pa da dođemo do nekog razumnog vremena.

• Zarica

Prijavi adminu

mikio, ja sve nade polazem u to da ce se smanjit taj osip/svrbez s hladnijim vremenom. Danas je evo hladniji dan i odmah mi je naocigled bolje stanje. A isto smo i pili fenistil i nije pomoglo. Meni se cinilo kao da je sunce triger, a i dalje mi se cini, al pedijatrica na zamjeni je rekla da njoj ne izgleda tako. Red Fox, nismo se testirali, al cekam da nas pregleda nasa ped. Zapravo ona sve zivo jede od pocetka, a osip se pojavio tek ljetos, pa nisam to povezivala s hranom. A sto se prirode tice, niko kod nas nema alergija pa nemam pojma jel ima nekih nezgodnih ljeti. Polazem nade u dijagnozu pedijatrice.
    Losa, taj Thinker Lab mi isto izgleda super! Mi bi njega najradje na sve zivo upisaliBas ga sve zanima, a i nama su zanimljivi svi ti programi za djecu. Jedino ne voli bas bojati. Na moru nas je ful iznenadio kako se spretno popeo na onu stijenu s kamenima u parku, bas mi je izgledalo nezgodno. Mom muzu je to prije bio hobi pa je nasao u zg gdje ima tog penjanja po stijeni za djecu pa ce s njim onako izvidjacki za vikend :D
    A ovaj engleski bi djecji mozak trebao upiti kao spuzvu ako krenu od tako male dobi. I to bez zbunjivanja s materinjim jezikom (sto ne bih rekla da me neko pitao prije godinu dana). Al opet, roditelji trebaju znati par stvari jer mogu biti oni koji odmazu. Al vjerujem i da puno lezi u vjestini predavaca. Ova koja nam je na oglednom satu bila je stvarno bila genijalna. Bilo me sram kak se mali ponasao kad je dosao, onako svoje buntovno, frkanje nosom na pokusaj interakcije, odbacivanje pruzenih stvari, al zena je bila nepokolebljivo nasmjesena, ustrajana i bas se nije dozvolila smesti. Do kraja sata su bili bestici i pozdravio ju je valjda 15 puta. Na zalost ona nam nece biti uciteljica pa ne znam jesu nam dali najbolju kao mamac

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.