Meni je bas bilo tesko to odvajanje od malca, i bilo je slicno kao i kod tebe valkriss. Tata je postao glavni za sve. On ga je uspavljivao, provodio vrijeme s njim...ja sam morala oko male. Al s vremenom se opet promjenilo stanje. Kak je ona porasla, a ja opet mogla dosta oko oboje, sad je nekak malac opet naklonjen malo meni, malo tati, ovisno o raspolozenju. Pa sam ja dosta vremena na porodiljnom provodila solo s njima, sad i vecinu ljeta kad mali nije isao u vrtic...tak da se na kraju sve to izbalansira. Odnosno, tako je nama ispalo. Al s obzirom da tata gotovo uvijek moze s malim 1 na 1 (ja nemam taj luksuz i uvijek mi bude 2 na 1), onda on ima i vise strpljenja i mirnoce, pa su i njih dva cesce 'prijatelji' nego nas dva
A vec sam pisala da je malac skroz opcinjen s njom od pocetka. Nekad to budu lijepe stvari, nekad ju maltretira, al stalno su si u fokusu. Ne znam sad ni vise jel ona prvo rekla njegovo ime ili 'mama'. Jucer npr jedu rucak, i on je gotov al nece se maknut od stola dok ona ne pojede. Ceka je za igru. Pa je onda ometa da prestane jesti. Pa kad se krenu igrati ona zavrsi na podu u roku keks...pa kak je on uzasno energican stalno nesto zavrsi na njoj, il je krene gadjati jastucima il slucajno pokupi u prolazu Ima nekad i super igre kad se odlicno slazu, al cesce je ovak kaos. Jedino kad je ignorira jest kad sretnemo njegove frendove u setnji. Onda vise niko na svijetu ne postoji E mrgud, jel tak da je to novi svijet kad se tak krenu igrati vani s random ljudima. Bas mozes chillata, a oni opet provode vrijeme svog zivota. Meni je to predobro sad u ovoj dobi:)
Hani, pa to je baš gadno onda reagirao na nešto, grozno. A kako se manifestiralo? Meni mali bez obzira što mu je bila dokazana alergija 3.razred nikada nije imao jake reakcije (osim prvi put osip po cijelom tijelu), ali inače ako bi nešto slučajno pojeo samo par flekica po licu. Srećom nikad gušenje i takve stvari. Mislim da je kod djece koja su sklona super imati te kapi za svaki slučaj, mi imamo i fenistil kapi npr uvijek u vrtiću za nedaj bože, i uvijek u ruksaku, plus sad i aerius sirup. Srećom ne koristimo često i baš sam nedavno zvala pedijatricu da nam pusti nove recepte jer su nam istekli svi rokovi trajanja starim bočicama a neotvorenim..
Ja sam tako u doba srednje škole imala baš fazu jakog atopijskog koji bi znao buknuti preko noći (ničim dokazana alergija, ali češće po ljetu od znoja i vrućina) i uvijek mi je dermatologica dala da imam te neke kreme s korticima u rezervi. A evo unazad 15godina mi nikad ništa nije izbilo, tako da je to sve ludo i nadam se da će i mali to samo jednom "nadrasti"...
Mikio kako ste, jel ide na bolje?
Baš mi je zanimljivo čitati vaša iskustva o odnosu više djece.. ja sam jedinica pa nemam vlastitog iskustva, a baš me zanima kak će nam to ic 🤭 ne znam dal' sam vam rekla al ja sam trenutno 28tt 🤰, sredinom 10.mj dolazi još jedan dečko, nije nam se potrefilo da isprobamo oba spola 🙈. Al mali je stravično vezan za mene, on mene bira u apsolutno svim životnim situacijama, tatu tu i tamo za neke igre legicima i vožnju romobilom... Iako mm ima normalno radno vrijeme i baš je posvećen roditelj i puno se bavi s malim, li ja sam uvijek br 1.. Pa si uopće ne mogu zamisliti da će se samo tako presaltat.. 🤷 za sad jako puno pričamo s njim, pripremamo ga, al sigurna sam da će bit jako ljubomoran, užasno mu je teško palo kad sam mu u nekom trenu rekla da ga ne smijem više nosit jer mi je gin rekla da nisko nosim... Al sad o tome priča baš zrelo pa se nekak nadam da će to sve s vremenom sjest na svoje mjesto 😬😁
Ajme Mrgud cestitam 🥳🥳 ma kazem, bas lijep meni bude taj odnos iako se svako malo posvadaju al sad vidis i da paze jedan na drugog. Pripremi se da ce mu bit sok jer realno mali su jos i ne moze ih razgovor pripremiti 100% jer zapravo sve je to super u teoriji i kuze al onda dodje realnost, manje paznje, djeljenje svojih stvari i tak...al dodje sve na svoje.
mrgud, pa cestitam:) Jel sve ide po ps-u? Kako prolazi trudnoca? Pa bas si vec dosta trudna, uzbudljivo :) Zblizit ce se sad malac s tatom jos vise posto poto.
mikio, tak je i moj malac odbijao druge ljude, pisala sam. Bas je tesko kad oni tak dozivljavaju to kao da ih zelimo 'prevarit'. Al sto se tice tate, nas malac je prihvatio da se s njime ide zabavljati vani dok sam ja lezala doma s malom. Tak da je bar s njime htio raditi stvari. Ali opet kad bi mene htio za uspavljivanje, to mi je bilo najteze odbijati... I njemu je puno znacilo da mu dozvolimo da ostane sa sekom kao bez nadzora. Mi bi naravno uvijek odnekud poskrivecki pratili situaciju, jer nisam znala jel ju bude klepio u nekom trentku, il probao stisnut nos i takve stvari...al ovak kao da bi dobio osjecaj da nije ona sto posto vezana za nas i da je cuvamo pored sebe pod svaku cijenu, nego je dozivio kao da je i njegova. Pa bi znali rec, idemo na wc, budes je malo pricuvao/bio s njom, to bi mu jako pasalo. Znam da je bio bas ljut na baku kad bi ga ona odmicala od seke jer tipa skace oko nje ili slicno. Mi bi to suptilnije, a cesto bi i na jedvite jade pregrizla u nekoj situaciji i ne odmicala ga/opominjala...
mrgud čestitke! To je vec poveći trbuscic 😀
Ja nisam imala situaciju odvajanja zbog trudnoce no kad sam bila sad pocetkom godine u bolnici i na jradiojodu nisam smijala dva tjedna blize od 2 m malom niti ga dizat nakon operacije. U pocetku se zbog toga ljutio, no nekako smo ga vise na tatu orijentirali. Jedno vrijeme jos poslije je bio vise oko tate,no sada je opet sve normalno. Tako da mislim mikio da ne moras brinuti, biti ce i velika i mala N ok kad se opiraviš. Prvih mjesec dana ja uopce nisam bila sa svojim malcem jer je bio u inkubatoru pa smo se kasnije itekako povezali. Oni sad ne razumiju da neke stvari moraju biti takve kakve su, no mi odrasli to moramo shvatiti i ne pridavati previse paznje njihovim nerealnim zahtjevima. I radi male i velike N je najbitnije da se ti oporavis, a ostalo će doći na svoje.
Inace oni kad su sami bi najradije tako i ostali 😀 Moj se npr jako veseli sestricni koja je sad kod mojih na praznicima. Prva dva dana je non stop bio tamo da se igraju. Treci dan je rekao da vise ne ide, da hoce biti doma i imati mamu i tatu samo za sebe, jer su tamo deda i baka i oko sestricne i da mora dijeliti igračke 😆
Ne znam kaj se desilo s komentarom od jučer 🤦
Ugl hvala ženske 😊 trudnoća mi je generalno ok, osim kaj sam već stara 😂 plus imam ovog malog doma pa nema puno odmora, napokon smo dovršavali dvorište ovo proljeće i tak. Imala sam baš dugo mučnine, sad su mi već žgaravice krenule 🙄 a i kako sam htjela čim više napravit na poslu, malo sam pregorila. Zato sam sad kad sam ušla u zadnje tromjesečje otvorila komplikacije i odlučila si pokloniti mjesec i pol ekstra odmora, plus s malim bit na moru ipak je to sad zadnje 1na1 da mu se posvetimo. U 9 mj ga planiram dat u vrtić jer kreću nove grupe, nove tete, pa da bar to odradi prije dolaska bebe da ne bude sve odjednom...
Sortiraj odgovore
Najstariji