ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • proljetnica1

Broj poruka: 124

Prijavi adminu

10 litara krvi odjednom?😂inace odrasla ženska osoba ima ukupno 5 litara krvi u tijelu

• Zarica

Broj poruka: 2628

Prijavi adminu

Nakon cca 10 dana litra je izasla odjednom. Vidim da je tebi proljetnice jos uvijek dosadno u zivotu i da se i dalje hranis sprdanjem drugih po forumu. Tuzno

• Zarica

Broj poruka: 2628

Prijavi adminu

Fakat super da ti tvoji pomazu. I kuhanje, top! Kad se nama mala rodila, znala je nekad baka doci da se poigra s malim, i on bi odma se poceo derat da ode doma itd. Kuzio je da ga pokusavmo zaigrat da stignemo obavit sve oko bebe i kuce, a on dobije paznje, al to mu se nikak nije svidilo. Bas je htio iskljucivo nas iako se inace igra sa svima i veseli svima. A meni je bilo koma kaj ne mogu s njime solo vrijeme provodit. Al prodje!
    Inace, dr veli da mala ima neki seboroicni dermatitis ili sta vec. Bar je njoj sliciniji tome nego atopijskom. Jel imao to itko ovdje? Rekla je da bolje izbjegavam jos kortice dok je ovako mala, a k tome se te kreme kao ne preporucuju sad dok je sunce. Pa ako se ne povuce bude me slala dermatologu. Dala mi je samo fenistil kapi ako bas bude gadno da joj dam na zlicu. Jel to moze djelovati brzo za svrab il se mora vise dana piti da djeluje. Kakva su vam iskustva? 

Lavica27

Broj poruka: 3400

Prijavi adminu

Mikio uzas, bas mi je zao. Ne znam znaci li ti ista moje iskustvo ali kad sam isla na dvije kiretaze (jedna za drugom jer nije izaslo sve) problem je bio sto sam stalno lezala, a to ti je kao kod menge, kad se kreće s ide jače. Onda sam na kontroli rekla dr da sam primjetila da krvarim tek kad hodam onda je Reko pa nisi valjda lezala stalno!? Otkud da ja to znam 🙄Tako da probaj odmarati ali da ne lezis stalno.
    Ajme kad ti citam ovo s N, moja L je imala 2g i 9 mj kad sam N rodila, mj dana me nije bilo doma, ona je bila tolko brizna... Dovoljno sto sam imas griznju savjesti da se ne posvećuješ, jos da ti dijete daje do znanja, bas mi je zao. 
    Zarice ja bas nis neznam o dematitisu :(

• LoSaLoSa

Broj poruka: 303

Prijavi adminu

mikio a da joj prodate pricu da je velika i da vam mora pomagati pa da se osjeti vazna. To kod mog pali da se kao zaokupira time da nam "pomaze" i da ne mozemo bez njega. Kao ide s tatom u trgovini da mu pomogne nesto izabrati i tako. Da je baka stara pa treba pomoc npr. u kuhinji i sl. 
    Moj je imao neke osipe kad je bio oko godinu dvije. Nikad nismo otkrili zasto no proslo je. Nama je onaj biovitalis pomogao, a kasnije sam skuzila i obicna nevenova mast 🤔 

mrgud_zg

Broj poruka: 2188

Prijavi adminu

Zarice nama fenistil kapi pomognu instant. Par puta kad je imao na hranu reakciju doslovno se povuklo nakon prvog davanja. I čini mi se da i svrbež umanje. Kad je imao vodene kozice dobili smo aerius sirup isto kao za svrbež i alergije i čini mi se da mu je fenistil bolji. Ali sad recimo ovaj osip od mora/sunca sam davala 5 dana, i još uvijek ima neke točkice po nogama.. najbolje mi je kad mi doktori kažu da će se vjerojatno sve to do poberteta povuc.. 🙄🙄😂🤦 ono što je baš zanimljivo je da je moj mali izrazito tamnoputi, nikad ne izgori, fkt ga voli sunce, svi smo takvi u familiji, al doslovno svako ljeto prvih par dana odreagira na nešto... A sad kad sam doktorici neki dan nabrajala koje kreme koristimo, žena me tako ishvalila kako pazim koristim super sastave, a eto ti opet ko zna dal' mu to odgovara il' bi možda trebala neku najjeftiniju pa nebi na niš reagirao, sve su to metode pokušaja i promašaja 😬

• Hani

Broj poruka: 892

Prijavi adminu

Mikio, joooj, stalno nešto. Što brži oporavak ti želim.
    Ja bih ti preporučila otvoren razgovor sa velikom N, kao sa odrasloj. iako nisam baš najbolja za savjetovanje. Meni je logopedica za G rekla da ga nikako nisam smjela odvajati prvi put nakon poroda 

• Hani

Broj poruka: 892

Prijavi adminu

I da se zato sada imati jer mu je to bila trauma🙈 Tada sam ga prvi put odvojila od sebe, iako nisam planirala.
    Mrgud, baš je J na fenistilu. Gadno je reagirao na nešto. Kod njega je tek nakon trećeg dana počeo djelovati.  

• valkriss

Broj poruka: 11

Prijavi adminu

Mikio, moji su još manja razlika i ono što mogu reci: probat ju uključit u doslovno sve oko bebe i odvojiti kako god, vrijeme za nju, pa makar zajedno gledala crtić i komentirale što se događa u crticu. Ono što su meni objasnili pedagoginja i psihologinja: veći braco/seka imaju svoj svijet i oba roditelja samo za sebe i na raspolaganju čitav dan. Kad se rodi braco/seka njihov svijet se poremeti i odjednom im njihova osoba od povjerenja /za tjesenje nije dostupna, došla je neka nova mala osoba u taj savršeni svijet i o"duzima" mu njegove osobe, igračke itd. Nakon nekog perioda durenja i ljutnje(kod nas duži period) počinje shvaćati da je ta mala osoba sad tu i puzanjem/hodanjem/gugutanjem mu postaje zanimljivija. Ono što se kod nas dogodilo je da je muž bio oko L, a ja sam  bila s malom. I nakon nekog vremena je muž postao njegova osoba broj 1. A ja sam njena osoba. Oni imaju jednu svoju osobu.
    Ne moram ti reći koliko sam se trudila dat mu pažnje i biti s njim. Ali nisam uvijek bila dostupna (zbog male) 
    Dan danas je tata njemu na prvom mjestu. Isplakala sam suza i suza, ali eto tako je kako je. Mogu ga i ja utješiti kad place, nije to upitno, ali uvijek će potrčati tati prije nego meni ako padne npr. 

Angelly

Broj poruka: 775

Prijavi adminu

Mikio izdrzi, saljem ti zagrljaje potpore. Sve to prodje. N je u pocetku ignorirao brata vise manje, onda je bila jako izazovna faza ljubomore jednog i drugog kad su veci jer oboje hoce tebe iste sekunde kad i onaj drugi, pa oce istu stvar (makar najveca glupost bila) odma cim je drugi uzme ALI dodju i oni divni trenutci, pogotovo sad kad au veci. Meni je T sad bio pod kozicama i bio je kod bake, staaaalno su pitali jedan za drugog, pa je on pitao da kad ce moc ic kod svog malog braceka. Cesto mu N pomaze, vani ga stiti od drugih i tak...bas da se rastopis. Mislim i dalje se pokolju u sekundi al vidis da se bas vole pa ajde, nekak ti da snage i mislis si da ipak nisi lid sto si isao na drugo dijete 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.